midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

Bilgisayar ve Müzik içinde midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır? konusu, kemal abi firewire 410 na 450 tl para verecektim ikinci eline. madem sen bu kartı öneriyosun sıfırı compelde 480 taksitle onu alırım daha iyi. yalnız şöyle bir sorunum var. 400 ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 4 sayfadan 2. sayfa BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 40 sonuçtan 11 ile 20 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?


  1. #11
    baybest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baybest isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    Sponsorlu Bağlantılar


    kemal abi firewire 410 na 450 tl para verecektim ikinci eline. madem sen bu kartı öneriyosun sıfırı compelde 480 taksitle onu alırım daha iyi. yalnız şöyle bir sorunum var. 400 tl param olacak bi hafta içinde. bunu üstüne biraz daha katarak ses kartı alabilirim. midiyi ise taksitle almak zorundayım. limtiim ancak midiye yetiyor. fakat dediğiniz mikser ne kadardır bilmiyorum. ayrıca onu alabilme durumum şuan için sıfır. sorularım şunlar abi
    mikser olmadan neler yapabilirim?
    miksere ne zaman hangi konularda ihtiyaç duyucam.
    midi seçimim nasıl olmalı nelere dikkat etmeliyim?
    mikser ve referans monitörüm olmadanda çalışmaları sürdürebilirmiyim ve nereye kadar...?
    gerçekten kafamda oluşturduğum listeyi değiştirdiniz iyikide bu konuyu açmışım ve sizinle karşılaşmışım. abi aklıma gelen herşeyi soruyorum kusura bakma ama gerçekten bu konuda hiç bilgim yok. hoşçakalın

  2. #12
    stardust3232 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stardust3232 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    selam fostik, sen zaten bu M Audio Delta1010 u alirsan yada Delta1010LT yi alirsan Midi derdinde bitiyor biliyorsun, cünki ikisindede MIDI IN OUT var, 480 Liraya al sen Delta 1010 u, cok uygun fiyat (oyksa Delta 1010LT yimi kastettin 480 Liraya?)

    Evet Mixere ihtiyacin olacaktir, alirsn cok iyi olur, almazsan SIKINTI cekersin, cünki Rock Gitar cekimi yapacagim diyorsun, Mikrofon takacagim diyorsun, Canli Konser vermeyide düsünüyrsun, yani Mixer sart. Bugün alamazsanda 4-5 ya sonra al, ama sonunda al birtane 8 veya 12 kannali!

    Mixer olmadan neler yapabilirim diyorsun;
    Eger Delta1010LT yi alirsan: 2 adet Mikrofon+6 adet Klavye gibi aletleri dogrudan Ses kartina baglayarak Bilgisayarinda ayni anda Seskaydi yapabilirsin, bilmiyorum hangi Programi kullanmayi düsünüyrsun ama su an en tutulan Cubase SX3 yada Cubase 3 yada 4 dür , bu programlari Rappidshareden felan indirebilirsin, Orijinali cok pahalidir,H2O nun verdigi CUBASE SX3 programi mesela hem Ses kaydi yapabilir hemde Midi aletleri kaydi yapabilir. Sen hangi progrmla calismayi düsünüyrsun bilmiyorum MIDI ve SES KAYIT icin. Onu bana bir söyle önce, erge yoksa hic bildigin o zaman Cubase SX3 ü yada daha yeni versiyonlarini inidiriver Intrernetten.

    Mixere nezaman hangi konuda ihtiyacim olacak diyorsun, dedigim gibi gitari olacak, mikrofonu olacak, klavye yada baska türlü disardan takma aletlerin olacak, o yüzden mixer lazim sana, gerci Ses kartinin 8 girisi ve 8 cikisi oldugu icin onuda bir nevi Mixer olarak kullanabilirsin, ama dedigim gibi SINIRLI olur, bir 8 Kanalli Mixerin olursa Mikrofonlari ve Gitarlari , Klavyeyi felan ona takarsin, mixerden cikisida Ses Kartina takrsin. Mixere takmis oldugun her aletin Ses yüksekligini, Bassini,Yükseksesini, ve Orta ses ayarlarini Equlaiser gibi ayarlayabilirsin, sagami solami gidecek ses onu ayarlayabilirsin.

    Midi secimi derken anlayamadin ne demek istedigini, bu soruyu lütfen aciver biraz.

    Mixer olmazsa her Aleti, Mikrofonu ve Gitari Ses Kartina takmak zorunda kalirsin, ve bu sana yetmeyebilir icabinda, ama mixer alincaya kadar dedigim gibi Mikrofon ve Aletlerini takabilrisin Ses Kartina ve Ses Kaydi yapabilirsin.

    Monitor olmadan tabiki birsey duyamayacaksin, eger Kulaklik kullaniyorsan yine Mixer lazim evvel, cünki Seskartlarinin Kulaklik cikisi yok, ama senin önceden bahsettigin fast Track 410 Firewire de 2 tane Kulaklik cikisi var mesela.

    Normal Box (hoparlör) da kullanabilrisin, bunun icin Ses Kartininin CIKISLARINI (kanal 1 ve 2) bir AMFI yani Güclendiriciye takman lazim ve AMFIden Hoparlörlere aktarman lazim. yani Müzik Seti baglar gibi. Ileride AMFIli Monitörler alirsan yani AKTIV Monitör o zaman bu AMFI ye gerek kalmaz, Ses Kartinin 1nci kanalini SOL AKTIV Monitöre, 2nci kanalinida SAG AKTIV Monitöre baglarsin ve olur bitter.

  3. #13
    baybest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baybest isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    selam abi..
    evet M-AUDIO Delta 1010LT yi alıcam diğeri çok pahalı 269 USD + KDV (407 YTL + KDV)
    mikser dediğin gibi bi 5 ay sonra falan taksitler bittikçe alıcam onuda inşallah.
    abi ses kartında 2 mikrofon 6 tanede klavye gibi aletlerin gireceğini söylemişsin. o 6 tane olan girişe gitar bağlanabiliyormu?
    bende cubase 5 var abi. ama daha hiç müzi yapmadım. fl studyo kullanıyodum öyle klavyeden bişeler yapıyodum.
    abi midi seçimi derken midi klavyede alıcam ya yaklaşık 300tl olmadı 350 tlye kadar bi bütçe ayırabilirm ancak o kadar limitim var. nasıl bir klavye almalıyım diycektim. ben mesela şunu beğendim iki oktav bana yeter diye düşünüyorum. https://www.compel.com.tr/Include/Mo...=10&ProID=3454
    abi çok güzel anlatıyorsun gerçekten çok yardımcı oluyorsun bana Allah razı olsun senden. dediğine göre ben şuan zaten ilk altyapılarını oluşturcam şarkılarımın sonra süslüycem vokal falan. yani en fazla şuan için mikrofon ve midi klavyeyi kullanacağım. gitarlar çok daha sonra devreye girecek. mikser olmadanda bu ses kartıyla belli yere kadar idare edebileceğim anlatımınla. buna çok sevindim.
    bi sorum daha olacak. bu ses kartını ben takıcam pcye. peki kulaklık çıkışı yoksa ben normal hoparlörümü nereye bağlıycam ses alamıycakmıyım?
    monitör olmadan birşey duyamayacağımı söylediniz. ben örneğin klavyeden vstleri çalarken cubasede ses leri duyuyorum hoparlörden. duyamayacağım sesler konusunu biraz açarmısın abi?
    sanırım az önce sordupum soruya hoparlörden ses almak için anfiyemi gerek duycam dorumu anladım abi. eğer öyleyse iki tane gitar anfisi var bende bunlar iş görür değilmi.
    mesajını sabırsızlıkla bekliyorum abi çok teşekkürler yeniden..
    Konu baybest tarafından (19 Mar 2010 Saat 19:26 PM ) değiştirilmiştir.

  4. #14
    stardust3232 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stardust3232 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    selam fostik,

    senin takmak istedigin mikrofonlar Dynamik mikrofondur tahminim, yani 48V Phantom enejisine ihtiyaci olmayan normal mikrofonlardir , bunu sormamin sebebi M Audio Delta 1010LT nin 1. ve 2. XLR girisli olan Mikrofon girislerinde 48Volt yok, o yüzden sordum.

    Evet ,diger geriye kalan 6 girise klavyede takabilirsin E-Gitarda. Ve hatta 1010LT Ses kartinin 1. ve 2. XLR kanallarini da ileride normal diger 6 girisler gibi Line In e cevirebilirsin eger ses kartinin üstündeki Jumper in yerini degistirirsen.Kullanim kIlavuzunda yazar zaten.

    Cubase 5 en son model , o yüzden cok iyi bir secim. Kullanimi icin biraz internette youtube de felan yada steinberg.com da felan filimlere bakiver, cok faydasi olur, fruity loop kullandim diyorsun, yani biraz bilgin var bu islerden, bu cok iyi.

    Evet midi-klavye secimine gelince, 300-350 tl yi 25 tane Tusa verecegine kendine 61 tuslu bir Org al, mesela Yamaha DX7S gibi, Korg M1 gibi,Korg Wavestation,Roland xp10 ,xp50,jv50,jv80,Yamaha qs300,Korg x3,x5,Roland d50,d70,d20,d10 gibi, hem 61 Tuslu klavyen olur, hem bu Orglarin seslerinden faydalanirsin, hemde daha ucuza gelebilir, bende almistim ESI xl25 , hemen geri sattim, 25 lik Klavye cok kücük, helede iki elinle caliyorsan yada ögrenmeyi istiyorsan en az 61 lik klavye lazim. Ama yinede bana 25lik yeter diyorsan sen bilirsin, senin almak istedigin bu 25 midi klavyenin üzerinde bulunan bütün imkanlar zaten bilgisayar klavyesindede var yani, kayit dügmesi ,bilmem dur dügmesi, cal dügmesi gibi, bence cok gereksiz bir alet, stüdyoya yaramaz, sadece canli koserlerde biraz kolaylik saglar okadar.

    Sen cubase de Klavye calarken Hoparlörlerden ses duydugunu yazmissin, öyleyse sende icinde Güclendirisi, yani Amfisi icinde olan Hoparlörler olsa gerek, hani Bilgisayara takilan 2.1 Hoparlörler gibi, sen su an o Hoparlörleri nasil bagladiysan sistemine ayni sekilde M Audio 1010LT ye bagla, yani ses kartinin 1. ve 2. Cikislarini Hoparlörlere bagla. Gitar Amfisine gerek kalmiyor o zaman tabiiki.

    selamlar

    kemal

  5. #15
    baybest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baybest isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    selam abi Dynamik mikrofon kullancam. abi senin dediklerin Synthesizer mı bunlar midi gibi değilmi fark nedir? içinde org tonları ritimleri olmasımı. ayrıca ben senide merak ediyorum. bu bilgiye nasıl sahip oldun neler yaparsın studyon? şarkıların falan varmı.

  6. #16
    stardust3232 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stardust3232 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    evet , synthesizer bunlar, ben Org diye yazdim kusura bakma,cünki Tükiyede bunlarin Synthesizer diye söylenmedigini düsünüyordum, evet, bu synthesizerinde MIDI in-out ve hatta thru girisleri var, hem 61 Tuslu, vede kullanabilecegin sesleri var, yani bir 25lik midi klavyeye 350 lira vercegine bu tür bir Synthesizer alsan daha cok isine yarar, ama senin bilecegin bir is, ben 15 seneden beri Electronic-müzikle ugrasiyorum, evimde kücük bir stüdyom var, yakinda My Space de sayfa acacagim, dinlersin o zaman birkac parcami, genelde house, minimal tech, ve Türk-Avrupa experimental müzik stilim var, simdi yeni amacim Türk Oyun Havalarini Avrupada House ve Dancefloor bölümünden tanitmak yani , onlari Avrupaliya anlasilabilir hale getirebilmek anlayacagin.
    Konu stardust3232 tarafından (19 Mar 2010 Saat 22:39 PM ) değiştirilmiştir.

  7. #17
    baybest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baybest isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    çok güzel abi dinlemek tabiki isterim. synthesizerlere bakarız o zaman ben kendimi ayarladığımda. sadece sorunum şu. dedin ya kulaklık çıkışı yok. o kötü oldu işte keşke oda olsaydı o ses kartında. sana bazı vstleri klavyeden çalarken duyduğumu söylemiştim bazılarınıda hiç duyamıyordum. o vsttde sorun olduğunu düşünüyodum yoksa dediğin gibi monitördemi duyuluyor o sesler?

  8. #18
    stardust3232 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stardust3232 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    sen bana bir anlatirmisin nasil bagladin senin hoparlörleri?

  9. #19
    baybest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baybest isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    benim creative ses kartım var ucuz bişe onun çıkışına hoparlörü bağladım basınca tuşa ses çıkıyodu bazı vstlerde çıkmıyordu tabi.

  10. #20
    stardust3232 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stardust3232 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: midi bağlamak için hangi ses kartına ihtiyaç vardır?

    anladim, yani Hopralörlere bagli olan kablonun ucunda bildigimiz mini Jack ucu var, bu hoparlörleri sen delta 1010lt ye de baglayabilirsin tabiki, ama seninde görecegin gibi deltanin Chinch cikislari var yani creative seskarti gibi mini-jack degil, onun bir caresini bulursun artik, bir adapter alirsin mini-jack i iki adet Chinche ceviren olur bitter.

    Senin bazi VST Pluginleri duyamamis olmanin sebebi onlari Cubase in mixerinde Stereo L ve R e baglamamis olmandan kaynaklanabilir, cubse de her acmis oldugun Plugin ni ses kartinin cikis kanallarina yönlendirmen gerekli, genelde stereo L-R dir, senin delta 1010lt takilinca tabi durum degisecek, cubase de cubase giris ve cikislarina girip baktiginda sadece stereo L-R giris ve stereo L-R cikis göreceksin, burda yeni Bus yani kanallar eklemen lazim, 6 adet Mono kanal daha ekleyeceksin, hem girislerde hemde cikislarda.
    Tabi bütün bunlara gelmeden evvel cubasin genel ayarlarinda Midi aleti olarak Delta 1010lt Midi secmen lazim, ve Ses Asio aleti olarakta Delta Asio yu secmen lazimki bütün 8 kanal giris ve 8 kanal cikislarini cubase e baglamis olasin. umarim buraya kadar anlamissindir, varsa sorun sorarsin bu ayarlamalarda.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

midi girişli ses kartı, midi klavyeyi ses kartına bağlamak, midi çıkışlı ses kartı, klavyeyi ses kartina baglamak, ses kartında midi şart mı, midi girişi, ses kartına midi klavye bağlamak, jak girişli ses kartı, baglama harf kartları, midi klavye için ses kartı şart mı, midi girişli ses kartları, ses kartı midi çıkışı, mikrofon midi girişli, midi mixere bağlama, delta 1010lt m audio baglama yontemleri
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Ses Kartına Dinamik Mikrofon BağlamakSes Kartına Dinamik Mikrofon Bağlamak

    Merhaba arkadaşlar fast track II Ses kartı aldım samson c1 de aldım fakat samson daha kargoda gelmedi yani.Elimde shure c606 dinamik mikrofon ve creative sound blaster 5+1 ses kartı var.Kayıt aldığımda çok cızırtı yapıyor mikrofon.Şimdi sorum şu fast track II Ye o arzalı olabilecek dinamik mikrofonu bağlayabilir miyim ses kartının sağlam olup olmadığını anlamak için çünkü daha deneyemedim.Dinamik mikrofonu fast track II'Ye bağlasam ses kartım...
  2. Focusrite Scarlett 2i2 - Ses kartına hangi mikrofon uygun olur ?Focusrite Scarlett 2i2 - Ses kartına hangi mikrofon uygun olur ?

    Merhabalar Focusrite Scarlett 2i2 kartına hangi mikrofon uygun olur acaba tabiki fiyat uygunluğuda önemli. Fiyat en fazla 250 tl ve Mikrofon önerirken dinamik ve condenser olarak 2 mikrofon önerirmisiniz ?
  3. powermixeri ses kartına bağlamak ve ses kartı önerisipowermixeri ses kartına bağlamak ve ses kartı önerisi

    Öncelikler herkese iyi akşamlar dilerim.Elimde Behringer europower pmp1000 mixer var.Kayıd yapmak için ses kartı alacağım.Hangi ses kartını önerirsiniz ve ses kartına nasıl bağlarsam daha iyi verim alırım ? şimdiden teşekkürler :)
  4. midi klavyeyi midi çıkışından bağlamak , lütfen birileri yardım etsin..midi klavyeyi midi çıkışından bağlamak , lütfen birileri yardım etsin..

    merhabalar , m-audio midi klavye kullanıyorum , oxygen 49 yeni tip . hiç memnun değilim genel olarak öncelikle bunu belirteyim , ama konumuz bu değil . sorunuma geçeyim: normalde usbden bağlıyorum klavyeyi . klavyenni arkasında yazıcı girişi dedğimiz tipten bir giriş var , kablonun diğer ucu da normal usb , yazıcı kablosuyla bağlanıyor yani . sürekli bağlantı problemi yaşıyordum. kabloda bir iletim problemi oldugunu düşünüp yeni bir yazıcı...
  5. cubase e midi klavye bağlamak için ses kartı şart mı?cubase e midi klavye bağlamak için ses kartı şart mı?

    herkese selam arkadaşlar. ben reason kullanıcısıyım. ama cubase i öğrenmeyi çok istiyorum geçenlerde cubase studio 4 yükledim. klavyemdeki baskıları algıladı ama hiç ses gelmedi. forumdaki yazıları okuduğum da "ses kartı" sözü çok geçmiş. ben pc min usb sine bağlıyorum midi mi . bu şekilde ses alabilir miyim yoksa ses kartı şart mı. şart sa ne tavsiye edersiniz. cubase hakkında çok yeniyim hiç bir bilgim yok. bna yardımcı olursanız çok...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi