Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

Bilgisayar ve Müzik içinde Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?) konusu, Arkadaşlar evimde kuracağım studyo için ses kartı almak istiyorum.Araştırdım biraz ve m-audio serilerinin dışında 5 tane daha ses kartı dikkatimi çekti.bunlar hakkında bilgileri olanlar varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim. Kartlar:Alesis ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)


  1. #1

    Standart Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar evimde kuracağım studyo için ses kartı almak istiyorum.Araştırdım biraz ve m-audio serilerinin dışında 5 tane daha ses kartı dikkatimi çekti.bunlar hakkında bilgileri olanlar varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.

    Kartlar:Alesis IO2 Express-Yamaha Audiogram 6-Tascam US-144MKII-TC Electronic Desktop Konnekt 6-Lexicon Lambda Desktop Audio Recorder.

    Indie Rock/Acoustic yapıyorum.Kullanacağım mikrofonda tam olarak belli değil.ama aklımda 3 seçenek var.MXL 990-MXL 770-Studio Project C1.Vokal ve akustik gitar kayıtları yapıcam.Hangisini önerirsiniz?

    Cevaplarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum..

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    Ses kartlarının özeliikleri aşağı yuakarı aynı, sen önce kendi ihtiyaçlarını belirlemen lazım. 1-Bütçe , 2-Aynı anda kaç adet enstuman gireceksin,3-Aynı anda kaç adet mik. gireceksin 4-Midi girişi lazım mı?, 5-Usb bağlantı mı, fire wire mı? Temel sorular bunlar.Yoksa frekans aralığı, empadans oranı vs. hemen hemen aynı.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  3. #3
    metin39366 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    metin39366 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    hocam bende Yamaha audiogram6 almayı düşünüyorum bana lazım olan sadece kaliteli ses almak ve 3 ensrüman kullanmak org bağlama ve mic lazım ayrı ayrı kanal yapmak için bir anda ..bu işimi görür mü acil destek yardım bekliyorum please

  4. #4
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    Mikrofon konusunda SP C1'i diğerleri ile aynı kefeye koymak yanlış olur. Yaptığın tarzı da göz önünde bulundurursak Studio Projects C1 açık ara tercih etmen gereken mikrofondur bence. Onunla alınmış örnek kayıtları dinleyebilirsin.

    Ses kartı için de sibiryalı'ya kulak ver, sorularını cevapla, tekrardan yardımcı olmaya çalışalım.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  5. #5
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    Pardon ya, konunun tarihine bakmadım, metin konuyu diriltmiş, ben de devam ettirdim, kusuruma bakmayın
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  6. #6
    metin39366 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    metin39366 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studio ses kart-mikrofon seçimi(Hangisini almalıyım?)

    teşkkler diriltiiğin için gene işime yaradı ama hocam benim istediğim mikrofonu bağalamayı ve orgu ses kartına bağlamak aynı anda record etmek ve her biri mix leye bilmem için ayrı ayrı kanala kayıt yapmak örneğin a kanalına bağlama b kanala org c kanalına mikrofonu bağlamak ve bu dediğim ses kartı işimi görürmü ses kartları konusunda cahillim biraz mazur görün


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

stüdyo kayıt mikrofonları, home studio ses kartı, alesis io2 ses kartı nasıl, b1 tipi mikrofonu bilgisayara baglamak icin mixer lazim mi, c1 mikrofonlar gittigidiyor, c1 mikrofon ses kartı gittigidiyor, ucuz usb stüdyo mikrofonu almak istiyorum ne almalıyım, mxl 990 sp c1, alesis io2 express, evde stüdyo oluşturma, home studıo ıcın ses kartı ve mıkrofon, avid m audio home studio, home studio için en ucuz ve kaliteli ses kartı, c1 mikrofon için mikser lazımmı, alasis ses kart
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Avid Vocal Studio - Samson C01u Hangisini Almalıyım?Avid Vocal Studio - Samson C01u Hangisini Almalıyım?

    Selamun aleykum agalar . Forumda daha yeniyim zaten cok yararlı site ancak üye olamadığım için faydalanamıyodum ilk üyeligimi ve ilk msjımı şuanda yazıyorum . . Ben 16 Yaşında lise öğrn. Avid vocal studio mikrofonu almaya karar verdimde . Ancak pek maddi durum yok anlıcanız tek sefer alım olucak bu O Yüzden 220 230 felan bulup tek 1 mıkrofon alıcam usb li Şimdi bana neyi önerirsiniz c01 in usb girişlisini mi avid imi Kayıtlarım çok şahane...
  2. Sizce hangisini almalıyım? :)Sizce hangisini almalıyım? :)

    Selam arkadaslar bi abim bana bi ses kartı önerdi onun fikirleri benim için çok değerli bi arastırmak istedim.Benim aklımda m-audio fasttrack usb II geçiyodu ama o steinberg ci1 i almam gerektiğini söyledi preampleri cok iyiymiş.Ben de kararsız kaldığımdan size sormak istedim:) Ne dersiniz:)
  3. Home Studyo kuracağım, ses kartı mikrofon ne almalıyım?Home Studyo kuracağım, ses kartı mikrofon ne almalıyım?

    Merhaba arkadaşlar Forumda yeniyim fakat uzun süredir takip ediyorum. Elimde Digitech Rp 255 gitar prosesörü var. Ben bunu satıp üstüne biraz daha para koyup (100-150 tl kadar) ses kartı + mikrofon almayı düşünüyorum. Müzik olarak pop, jazz, country tarzıyla uğraşıyorum. Gitarım Yamaha APX500 akustik gitar. Bu aralar araştırdığım tabii ikinci el olarak şu cihazlar var 1) line 6 ux1 bunu alırsam yanına mikrofon...
  4. m-audio nova alıp ses kartı mı almalıyım yoksa avid vocal studio usb mikrofon mu?m-audio nova alıp ses kartı mı almalıyım yoksa avid vocal studio usb mikrofon mu?

    arakadaslar kafama su soru takıldı..bn studyo kuruorm..szce m-audio nova alıp ses kartımı almalıyım yksa avid vocal studio usb mikrofonmu almalıyım?
  5. Home studio için mikrofon bilgisiHome studio için mikrofon bilgisi

    Arkadaşlar şimdi benim elimde m-audio 1010lt ses kartı behringer 1202fx mixer var.Kayıtları üst seviyeye çıkamadığım için adobe de alıp ya audition ile yada soundbooth ile mix yapıyorum.Bana önerebileceğiniz bi mikrofon yada değişmesi gerek malzeme varmı söyleyebilrimisiniz?Mikrofon olarak ise elimde Rode NT1-A mikrofon var.Lütfen bi bilgi verin.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi