Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

Bilgisayar ve Müzik içinde Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz? konusu, VanDelacroiX Nickli Üyeden Alıntı şu an için referans monitörü,yalıtım ve mixer düşünmüyorum Bence refarans monitörünü düşünsen iyi olur, yaptığın kayıdın nasıl olduğunu tam olarak duyman lazım, yoksa kaydı yaparsın gümbür ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 2. sayfa BirinciBirinci 12
Bu sayfada toplam 15 sonuçtan 11 ile 15 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?


  1. #11
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

    Sponsorlu Bağlantılar


    şu an için referans monitörü,yalıtım ve mixer düşünmüyorum
    Bence refarans monitörünü düşünsen iyi olur, yaptığın kayıdın nasıl olduğunu tam olarak duyman lazım, yoksa kaydı yaparsın gümbür gümbür, başka bir yerde dinlersin, sinek vızıltısı gibi gelir, iyi bie sistemde dinlersin, basların uğultusundan hiç birşey anlaşımaz.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  2. #12
    VanDelacroiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    VanDelacroiX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

    referans moinötrü ne öneriyorsunuz

  3. #13
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

    Bne KRK Rokit 5'' kullanıyorum,genelec de olabilir, satın almadan önce 3 dükkan gezip 20'ye yakın monitör dinlediğimi hatırlıyorum, en iyisi dinlemek, çünkü sen rap yapacaksındır, halbuki benim tarzım funk veya rock olabilir.Ama sonuç olarak KRK'yı gözü kapalı tavsiye ederim .
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  4. #14
    VanDelacroiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    VanDelacroiX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

    evet son durum

    ses kartı e-mu 0404 usb

    Mikrofon rode nt2a

    preamp presonus studio channel

    monitör Yamaha hs50m

    kulaklık akg k77


    düşünceleriniz neler?

  5. #15
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Kayıt Ortamı İçin Ne Önerirsiniz?

    1- ses kartı, e-mu yerine digidesign mbox3-mini 'ye bi bakmanı tavsiye ederim.(içinden protools çıkanı ve çıkmayanı olarak 2 alternatifi var.yazılımsız olanı e-mu'dan en fazla 5-10$ pahalı alacağın yere göre) hem ilerde orjinal ya da kırık protools yükleme şansın olur. gerçi son çıkan pro tools'da ses kartı sınırı kalktı ama orjinali çok pahalı.kırığını zaten bulamazsın şu an.. 24 bit 48kHz'e kadar kayıt yapabiliyo..e-mu 192 kHz'dir üst sınırı yanılmıyosam ama DVD-Audio yapmayacaksan çalışmalarını bu kadarına gerek yok.

    2- Mikrofon için uğraştığın müzik türü önemli tabi ama nt2a yerine nt1a almanı,mikrofonla kayıt sırasında da arkanda bulunan duvara bi halı-kilim-perde gibi bişey tutturmanı öneririm.

    3- sanırım preamp seçmendeki amaç presonus studio channel üzerindeki eq ve compresör'ü kullanmak..kişisel tercih tabi ama ben olsam böyle bişeye ihtiyaç duymazdım.hele ki mbox3 alırsan onun üzerinde de soft clipping tuşu var bi çeşit compresör gibi çalışan ama bu tip şeyleri program üstünden yapmayı tercih etmişimdir hep.

    4-referans monitörü seçimin de müzik türüne bağlı ama hs50m iyidir..karşılaştırman açısından (fiyatları ne mertebede şu an bilmiyorum ama..) m-audio bx5a deluxe' e bi bak özellik olarak..hangisi hoşuna giderse..genelde türkiyedeki studio'larda krk kullanıyolar mixing aşamasında.ama yurtdışında m-audio kullanılıyo daha çok..tamamen sana bağlı ve dinleyerek alman daha iyi..

    5- kulaklık akg almak için girdiğin her mağazada kafadan k77 itelemeye çalışıyolar nedense. sadece kayıt yaparken müziği duymak amaçlı kullanacaksan yeterli..close-back seçmişsin..doğru seçim.. ama kayıttan sonra gece en azından kabaca bişeyler ayarlar gündüz de referans monitörün'den normal mix'imi yaparım diyosan k77 yetmez.K271 MKII bulmaya çalışmanı tavsiye ederim..O da değil ben kulaklıkla mix de yapacam sonra referans monitörüyle tuning yaparım diyosan (kulaklıkla full mix yapılmaz ama) o zaman keseyi açıp ekstradan K700 serisine (K702 mesela) yönelmen gerekir.bunlar open back'tir..yüksek frekanslara da çıkarlar..o yüzden kayıtta kullanamazsın..Mikrofon bütün sesi alır yoksa..

    benden bu kadar..kafanı karıştırmamışımdır umarım..
    şimdiden hayırlı olsun..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

bilgisayar kayıt ortamları, bilgisayarda kayıt ortamları, referans monitör çift kullanılmazsa olur mu, kayit ortami nedirr, bilgisayar kayıt ortamları ve açıklamaları, bilgisayar kayit ortamlari nelerdir, bilgisayarda kullanılan kayıt ortamları, bilgisayar kayıt ortamları nelerdir, rode nt1a tek kanal kayıt alıyor cift alınmıyor, rode nta 1 mikrofon preamp lazımmı, prodipe midi usb keyboard 61c almak, c1 mikrofon için illaki mixer lazım mı, prodipe midi usb keyboard 61c forum, ses kayıt ortamları, prodipe midi usb keyboard nasıl calısır
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Kayıt İçin YardımKayıt İçin Yardım

    selamın aleyküm arkadaşlar ben sadece ses için kayıt yapmak istiyorum enstürman felan kullanmıyorum vocal kaydı almak istiyorum. bunun için gerekli ekipmanar neler olmalı ? behringer b-1 işimi görürmü kaliteli olurmu yada sutdio project b-1 veya rode nta1 hangisi daha iyidir ? ses kartı olarak m audio fast tarck usb işimi görürmü kalitesi şu adreste ki gibi olrmu? Download :: Herkes Dinlesin :: burda ki kullanılan mikrofon sizce hangisidir ?...
  2. Kayıt İçin Yardım..Kayıt İçin Yardım..

    Kullandığım Malzemeler : Behringer b2 mic 502 mixer behringer uca222 ses kartı Arkadaşlar mikrofondan konuştuğumda kulaklığa direk ses gitmesini istiyorum ama bir türlü olmuyor aşağıdaki yöntemi denedim oda yankılı ve geç geliyor. win7 kullanıyorum kayıt alırken kendi sesimi kullaklıkta duymak istiyorum kısaca .
  3. temiz bir kayıt alabilmem icin ne gibi ekipmanlar önerirsiniz?temiz bir kayıt alabilmem icin ne gibi ekipmanlar önerirsiniz?

    arkadaslar 2000 TL lik bütcem var temiz bir kayıt alabilmem icin ne gibi ekipmanlar önerirsiniz
  4. kayıt alamıyorum ne yapmamı önerirsiniz?kayıt alamıyorum ne yapmamı önerirsiniz?

    Arkadaşlar bende C1 mikrofon ve Behringer xenyx802 mixer var masaüstü bilgisayarım mefta oldu ve laptopta kayıt almaya başladım fakat normalde mixer üzerindeki phantom power'ı açtığım zaman ses yankılanıyormuş gibi ve hışırtılı oluyordu o yüzden phantom'u açmadan kullanıyordum ama artık phantom tuşuna basmazsam mikrofon çalışmıyor.. kayıt alamıyorum ne yapmamı önerirsiniz ingilizce forumlarda bile aradım ama bulamadım sorunuma bi çözüm.....
  5. Bedava Kayıt Fırsatı İçin Son HaftaBedava Kayıt Fırsatı İçin Son Hafta

    Duyuru - Yoğun Talep Üzerine Bedava Kayıt Kampanyası Süresi Uzatılmıştır... Yoğun Talepleriniz Üzerine 30 Eylülde Sona Ermesi Öngörülen ÜcretsizKayıt Kampanyamızın Süresi 15 / 10 / 2009 Tarihine Uzatılmıştır. Bu Dönemde de Aynı Şekilde Provaya Gelen Gruplarımızın 16 Kanal'a Kadar Kanal/Hücum Kayıtları Ek Ücret Talep Edilmeden Yani Ücretsiz Olarak Yapılarak Kendilerine Teslim Edilecektir. Önemli Not:
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi