Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

Bilgisayar ve Müzik içinde Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım ! konusu, Merhabalar ufak çaplı bir home studyom var condenser Mikrofon felan.. İşte bildiğiniz gibi bu mikrofonlarda çok hassas her türlü sesi alıyor bu yüzden yalıtım yapmak istiyorum ancak bir kabin yada ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 3 Yazan : helco

Konu: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !


  1. #1
    Mostra Moziç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mostra Moziç isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhabalar ufak çaplı bir home studyom var condenser Mikrofon felan.. İşte bildiğiniz gibi bu mikrofonlarda çok hassas her türlü sesi alıyor bu yüzden yalıtım yapmak istiyorum ancak bir kabin yada odanın duvarlarına taş yünü kaplatmak yada ses yutucu süngerler döşemek baya masraflı oluyor. Odam Bodrumda evim müstakil dışardan hiç bir şekilde ses gelmiyor. Ancak odanın içinde bilgisayarın sesi fan sesi oldukça çok geliyor. İlk önceliğim bilgisayar sesini kesmek ve ikinci olarak yapay bir kabin mi işimi görür kritik noktalara koyacağım ses dağıtıcı ve bass traplar mı yada Mikrofon izolasyonunda kullanılan Müzik Market :: Primacoustic VoxGuard :: Mikrofon İzolasyon Paneli Reflexion Filter kullanmak mı ? bu aletler gayet başarılı olduğunu duydum araştırdım. Aklımda bunu almak var şuan ancak ek bir yardım olarakta bilgisayarın kasasının sesini kesmek için ne yapmam gerekiyor. Yada bana önerebileceğiniz altarnatif çözümler var mı. Öğrenci adamım pek para harcayamıcam bu işlere 250 300 lira zaten kısa zaman önce studio için araç gereçlerede para yatırdık teşekkür ediyorum.

  2. #2
    esbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    içerideki yalıtım konusunda benimde sorunum var sayende bende bu başlık altında bişiyler öğrenmiş olurum. yalıtım malzemeleri çok pahalıya mal oluyor içerdeki yankı veya bas seslerin geri gelmesini engellemenin pratik az masraflı yolunu bilen üstadlarımız yardımcı olurlar inşallah

  3. #3
    Mostra Moziç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mostra Moziç isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    kesinlikle bende bi çok yerde araştırıyorum başka yerlerden bilgi edinirsem seninle burdan paylaşırım.

  4. #4
    helco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    helco isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    arkadaşlar bunun için yapmanız gereken sağlam bir bilgisayar almanız bu bukadar bassittir ilaki herkezin yalıtım yapmaya gücü yetmior ama şu şekilde çözümler bulabiliriz örneğin kasamızı başka bir odadan yönetebiliriz sonrasında ses yolunun en aşağıda işinin olmadığını bilirsiniz kasalarımız aşşağılarda mobilya kutularında tutabiliriz yada masa altlarında ama kesin çözüm arıyorsanız başka bir oda yada tam bir yalıtım şart buda şöyle olur;
    Ses Yalıtımı Nedir?
    Gelişen teknolojiye paralel olarak yapı elemanlarının hafiflemesiyle gürültü sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple yapı elemanlarının ses ışınları karşısındaki davranışlarını iyi bilmek, sonradan meydana gelecek ve masraflı, telafisi zor durumlarda kalmayı önleyebilir. Yapı elemanları vasıtasıyla iletilen bu seslerin miktarlarını azaltmak için alınan önlemlere “Ses Yalıtımı” denir.
    İstenmeyen ve rahatsızlık hissi uyandıran seslere gürültü denir. Ses yalıtımı; yaşanan ortamı istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunmak, gürültülü alanlardan çevreye yayılan sesi azaltmak ve sinema, kayıt stüdyosu gibi mekanlarda uygun kullanım koşulları oluşturmak amacı ile yapılan uygulamalardır.

    Gürültüden neden korunmalıyız?
    Gürültünün insan üzerinde psikolojik ve fizyolojik pek çok zararı bulunmaktadır. Gürültü, hastalıklara yol açan stresin en önemli nedenlerindendir. Bu hastalıkları kısaca şöyle sıralayabiliriz: Sinirlilik, algılama güçlüğü, iş veriminde düşüş, uykusuzluk, dolaşım sistemi bozuklukları, çeşitli vücut salgılarında anormallik, kalıcı işitme kayıpları, hamile bayanlarda erken doğum ve düşük.

    Ses yalıtımı yaptırmazsak ne olur?
    Gürültü pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır. İnsan gürültüyü zamanla kanıksamış olsa bile zararları artarak devam edecektir. Üstelik gürültü sonucu oluşan işitme kayıplarının ilaçla veya cerrahi bir müdahale ile tedavisi bulunmamaktadır. Özellikle uzun süreler yüksek gürültüye maruz kalanlarda kalıcı işitme kayıpları (sağırlık) oluşmaktadır. Ayrıca fabrika gibi endüstriyel tesislerde çalışanların verimi düşmekte, dikkatlerinin dağılması sonucunda iş kazaları meydana gelmektedir.

    Ses yalıtımı nerelerde yapılmalıdır?
    Ses Yalıtımı;
    • Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda (konutlar, okul, hastane, yurt, otel, iş yeri vb.)
    • Çevreye yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda (jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.)
    • Kullanım koşulu sese bağlı alanlarda (sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır...

    Ses yalıtımı nasıl yapılır?
    Yapıyı planlarken ses yalıtımı dikkate alınmalıdır. Ayrıca yapıların duvar, döşeme, tavan, cam ve doğrama gibi elemanları belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler kullanılmalıdır. Ses yalıtım malzemesi kullanılarak alt ve üst kat seslerinin geçişi ile komşu duvarlardan geçen sesler de engellenir.

    Yapı içindeki bölme elemanların yalıtımı için
    • Yapı elemanlarının yoğunluğunu arttırmak.
    • Çift tabakalı duvar uygulaması yapmak.
    • Cam alanlarında çift cam, lamine cam uygulaması yapmak.
    • Kalın, ağır ve boşluksuz kapılar kullanmak. Kullanılamıyorsa önlem almak.
    • Duvarları delerek geçen havalandırma kanallarından, borulardan ve etrafındaki boşluklarda ses sızıntısını önlemek.
    • Darbe sesine karşı yüzer döşeme uygulamaları yapmak (neopren,polietilen, taşyünü döşeme detayları) , esnek tespitli asma tavan uygulamak gerekir...

    Ses yalıtımının ülkeye yararları nelerdir?
    Gürültü, çağımızda çevre kirliliğinin bir boyutu olarak önemli bir sorun oluşturmakta ve nedeni ilk anda tespit edilemeyen birçok sağlık sorununa yol açmaktadır. Ses yalıtımı ile ilgili çalışmalar ve gürültü denetimi, sağlıklı ve huzurlu bireyler, temiz bir çevre, dikkat ve iş veriminin artırılarak iş kazalarının önlenebilmesi konularında gerek ülkemiz gerekse insanlarımız için büyük önem taşımaktadır.
    Tags.



    Ses yalıtımının amaçlarını 3 başlık altında toplayabiliriz.




    1)Sesin ortama girmesini önlemek amacıyla yapılan ses yalıtımı;


    Örneğin bir ses stüdyosunda,kayıt yapılan ortamlarda dışarıdan gelecek olan sesler kayıt ortamını bozacağı için,alınan önlem.
    Sinema salonlarında dışarıda bekleyen diğer izleyicilerin gürültülerinin solana yansımaması için alınan önlemler.


    Eviniz yol üzerinde olabilir,trafiğin yoğun olduğu bir bölgede araçlardan gelen korna sesi,motor sesi,fren sesi olduğu gibi evinizin içine ulaşabilir.Bu durum kendinizi yolun ortasında duran bir trafik polisi gibi hissetmenize neden olabilir.Evinizde yapacağınız sağlıklı bir yalıtım bu durumdan kurtulmanızı sağlayacak tek yöntemdir.


    2) Sesin ortamdan dışarıya çıkmasını önlemek amacıyla yapılan ses yalıtımı;


    Ev stüdyosu (home studio) kurdunuz yada evinizde ev sineması sistemi kurdunuz fakat komşularınız bu durumdan rahatsız oluyorsa,bina kolonlarınızdan sesler diğer dairelere taşınıyorsa ,yalıtım malzemelerini kullanarak ses yalıtımı yapmak akıllıca olacaktır.Böylelikle yapmış olduğunuz ses yalıtımı size evinizde rahatça bateri kullanma,film izleme keyfi sunacaktır.


    Prova ve kayıt stüdyonuz var.Ortamınızda hem müzik dersleri verilip hem de kayıt yapılıyor olabilir aynı anda,iki farklı durumun birbirine karışması ve rahatsız etmesi stüdyonuzun tercihi açısından dez avantaj olacaktır.Kimse gitar dersi almak için gittiği bir yerde yan tarafında çalınan baterinin sesini duymak istemez.Stüdyolarda uygulanacak olan ses yalıtımı işlemleri ve akustik düzenlemeler bu açıdan önem taşımaktadır.


    Jeneratörlerde,pompa kabini uygulamalarında dışarı çıkan yüksek freskanstaki sesler,çalışma ortamında ve apartman,işyeri gibi yerlerde gürültü kirliliğe neden olabilir.Yine bu rahatsız edici durumdanda ses yalıtımı yaparak rahatlıkla kurtulabiliriz.


    3)Sesin bizleri rahatsız etmesini önlemek amacıyla yapılan ses yalıtımı ;


    Seslerin kulağımıza hoş gelmesi ayrı bir durumdur.Seslerdeki patlamalar, cızırtılar, gereksiz titreşimler rahatsızlık verici durumlardır.Stüdyonuzda yaptığınız kayıt sırasında seslerin birbirine karışması,yankılanması gerçekten sinir bozucu bir durumdur.


    Stüdyo kurulumunuz sırasında yapacağınız kaliteli bir ses yalıtımı bu konuda sorunsuz bir çözüm olacaktır.


    admin, esbab ve kalymero bunu beğendi.

  5. #5
    esbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    evet haklısınız farklı yerden okuduğum bilgileri tekrar sıkılmadan okudum emeğinize ssağlık.
    içerden dışarıya veya dışardan içeriye giden gürültüyü engellemek başlı başına ciddi bir masraf olmanın yanısıra bilgi ve kalite ister ucuza kaçma şansı yoktur. en eetkili yolu sıfırdan inşa diyebiliriz. ( home studio evin bir odasında kurulacak bişiy olduğundan o oddayı yeniden düzenleme şansı biraz zordur çünkü bahsettiğimiz yalıtıma girişmek inşaata girişmek demektir)

    gelelim asıl sorumuza yukarıdakilerden geçtik, içe veya dışa gidimi önlemekten geçtik; okuduğumuz odada haliyle yankı,tiz, bas gibi mikrofona ve hatta kendi kulağımıza gelen geri bildirimler (fedback) keseye göre engellenmeye çalışıldımı %100 engellenemez elbet. ama bunu makul yöntemlerle önemli derecede ekonomik olarak yapmanında yolları muhakkak vardır
    örneğin kaliteli bir ses kaydı için herkes en iyisini alamadığı için keseye göre modeller mevcuttur ve aralarında muhakkak fark olmakla beraber buün M-audio Mobile 2 veya Fasttrack ses kartı için çok kötü diyemeyiz, profesyönel stüdyoda kullanımayabilir ama bizlerin işini çok rahat görür.
    işte bu bağlamda lafı uzattığım için özür diler deneyimlerinizden istifade etmek istediğimizi ve yalıtım konusunda bizlere püf noktaları, ipucları vermeye devam etmenizi umarız

  6. #6
    esbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    esbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    mesela ben evde bir odayı kendime ayırıp içinde yine bir kulubecik yaptım 180 e 210 ebatlarında

    içine de aşağıda Helco kardeşimizin eklediği resimdeki süngerlerden yumurta kartonu gibi olandan elime geçtiği kadar (4te 3 ünü) döşedim

    ama bas sesle veya konuşma seviyesinde kısık sesle konuştuğumda veya bişiyler söylediğimde kulağı tırmalayan bir geridönüm (feedback) oluyor tavanı çatıya çevirip poler döşesemde engelleyemedim ( ses kartım kullanamadan şehit olduğu için microfondaki durumu henüz test edemesem de direk kulağa gelen ses orayada gidecektir çünkü mic ler hassas olurlar)

  7. #7
    kalymero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kalymero isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    evet arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum malesef şu konu hakkında ucuz bi şekilde bu sıkıntıyı azda olsa yok edebilicek bilgi sahibi olan birileri vardır umarım yardımı dokunan kişi büyük bi sevaba giricektir umarım -.- işin şakası tabi ama cidden bilgi sahibi olmasakta en azından mantıklı fikirler yürüterek birbirimize yardımcı olabiliriz diye umuyorum bu konu hakkında

  8. #8
    FoRzA34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    FoRzA34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Home Studioda bilgisayarın sesini azaltmak.. Yardım !

    Yumurta Kartonları idareten bir çözüm olabilir,mix&Mastering için kullandığın program nedir? ona göre bir çözüm önericem fan sesini azaltmak adına...


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

mikrofon yalıtım paneli, studio kabini nasıl yapılır, mikrofon izolasyon paneli, mikrofonun sesini azaltmak, bilgisayarda yankı nasıl engellenir, home stüdyo ses yankı sorunu, pc sesini azaltma, bilgisayar stüdyo ses çekimi nasıl yapılır, bilgisayarda ses yankısı nasıl önlenir, stüdyo kabini nasıl yapılır, bilgisayardaki fan sesini önlemek, ev odada ses ve yanki nasil engellenir, mikrofon yalitim paneli yapimi, cızırtıları azaltan program, fl studio seslerin yankısını engellemek
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. bu akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisinizbu akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisiniz

    alttaki akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisiniz lütfen :S rafet el romanın senden sonra şarkısı Em Dm Fm Em Ne kadar oldu gideli bilmiyorum geçen zamanı Em F Dm Em Zamandan saymadım zaten sensiz geçen her anımı Am Em
  2. M-Audio AudioPhile 192 Ses Kartı Mixer bağlantı ve fl studioda kayıt yardım???M-Audio AudioPhile 192 Ses Kartı Mixer bağlantı ve fl studioda kayıt yardım???

    Arkadaslar bi arkadasımdan uygun fıyata M-Audio AudioPhile 192 Ses Kartı aldım elimde resimde goruldugu mixerden var. ses kartımda bu Şimdi benim sormak istediğim ses kartımı kayıt ıcın mıxere nasıl baglarım fl studio programını kullanarak mixere bagladıgım mikrafon,klavye gitar gibi enstrumanlarla kayıt yapmak bunu nasıl gerceklestırebılırım. Ses kartındaki görünün kabloylamı kayıt yapıcagım yoksa yandaki iki ufak girişden...
  3. FL studioda çalabileceğim Linkteki Sesi arıyorum Yardım !FL studioda çalabileceğim Linkteki Sesi arıyorum Yardım !

    Arkadaşlar linkteki sesi FL studioya sample olur Dırectwavede calısan sample olur vst olur şu sesi bı bulamadım yardımcı olun lutfen ?? Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: macun mu.mp3
  4. Bilgisayarın tahtı sallanıyor.Bilgisayarın tahtı sallanıyor.

    Cep telefonları, oyun konsolları derken bilgisayarların pabucu dama atılmaya başlandı. Devami...
  5. Riski azaltmak elinizde...Riski azaltmak elinizde...

    Yaşam tarzını değiştir meme kanserini önle! Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi