Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

Bilgisayar ve Müzik içinde Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu konusu, Bu foruma son yazışım. Hep aynı soruları cevaplamaktan maalesef bıktım. Bu rap müzik hakkında birkaç bir şey yazıp emekliliğimi isteyeceğim. Öncelikle rap flow sanatıdır. Sözler önem taşır. Her satırından anlam ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 12 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu


  1. #1
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    Sponsorlu Bağlantılar


    Bu foruma son yazışım. Hep aynı soruları cevaplamaktan maalesef bıktım. Bu rap müzik hakkında birkaç bir şey yazıp emekliliğimi isteyeceğim.

    Öncelikle rap flow sanatıdır. Sözler önem taşır. Her satırından anlam fışkırmalıdır ki o rap olsun. Argo, küfür kullanırken bile akıllıca kullanılmalıdır. Manitana şiir yazmaya, düşmanına laf sokmaya eşdeğer değildir rap! Yeni yetme bebelere, emolara, kırolara eğlence değildir rap! Şiir yazmak ya da şiir okumak da değildir rap. Müzik değildir diyenlerin inadına hayli özlü ve anlamlı bir müziktir rap. Hakkıyla yapıldığında diğer müzik dallarından çok daha zordur rap. Zenci müziği değil, kendi müziğindir rap. Hissedebildiğin kadar rapçisindir. Bu işin felsefesini benimsersen bu işi hakkıyla yapabilirsin. Sen onu ne kadar benimsersen, o da seni o kadar benimser. Yaşayan bir müziktir rap. Yapmacıklık içermez. Sahteliği sevmez. Eğer rap yapacağım diyorsan öncelikle rapi doğru anlaman gerekir.

    Rap nedir, nasıl bir şeydir anladın diyelim ki. Ve yeteneğin de var. Flowlar akıcı, anlamlı. Şimdi altyapı sorunun var demektir. Önünde üç şık var:

    1- Eğer yeteneğin varsa; kendi beatini kendin yaparsın. Bu da sabır işidir. Sample ı kesip üstüne bass eklemek değildir beat. İnce ince işlemek gerekir her bir melodiyi. Eğer bunu yapabiliyorsan sen bir beatmaker olmuşsun demektir.
    2- Eğer beat yapamıyorsan, beat yapan birini bulup ondan emeğinin hakkını vererek beat satın alabilirsin.
    3- Ya da free beat kullanıp müziğini değersiz bir paçavra olarak kenara attırabilirsin. Karar senin…

    Gelelim mix olayına. Bir kere kayıt ve mixte kullanılacak program asla Adobe Audition serisi olmamalıdır. Bu program post prodüksiyon programıdır. Müzik için değildir. Cubase, Protools, Sonar, Logic, Studio One gibi programlar müzik üretmek amacıyla piyasaya sürülmüştür. Bunlardan birini seçmeniz gerekmektedir.

    Mix ezbere olacak bir iş değildir. Yemek tarifi gibi bir tarif asla düşünülemez. Her parça, her ses için ayrı bir yol izlenir. Önemli olan kullanılan aletlerin ne işe yaradığını bilmek ona göre müdahalelerde bulunmaktır. Comprassör, eq. , reverb, gate vs... bunların üstündeki parametreler ve düğmelerle birlikte ne işe yaradığını öğrendiğiniz de mixe başlayabilirsiniz demektir. Zamanla attığınız mixler daha iyi olacaktır. Sabır etmeniz gerekir. Fakat bununla uğraşmayıp parçanızı bir ses mühendisine emanet edebilirsiniz.

    Mix bitince işin içine Mastering girer. Herkes mix atar belki ama herkes Mastering yapamaz. Ses mühendisleri boşuna okumuyor. O kadar masrafı, o kadar zaman harcamayı boşuna yapmıyorlar. Engin bir müzik bilgisi ve tecrübeyle Mastering yapılır. Bence bu işi bu işin uzmanlarına bırakmak da fayda var.

    Çoğu rapçinin hayalinde kendi stüdyosunu kurup orada kayıt almak, mix yapmak, beat yapmak yatar. Bana kalırsa stüdyo malzemelerini almaya başlamadan stüdyo yapılacak odanın yapılabildiği kadar yalıtımı yapılmalı, elektrik tesisatı gözden geçirilmelidir. Sonrasında ise:

    - Bilgisayar veya Mac. alınmalı (Bilgisayar bol ramli, bol harddiskli)
    - Bütçenize uygun firewire, usb, pci girişli kartlardan biri seçilmeli (Sadece vokal kaydı alınacağından + 48 phantom powerlı Mikrofon girişi yeterli. Bir çift referans monitörü çıkışı ve birde kulaklık çıkışı size hayli yeter.)
    - Bütçenize uygun bir condenser Mikrofon.
    - Bir çift referans monitörü
    - Bir stüdyo tipi kapalı kulaklık (yarı açık da olabilir
    - Bütçenize uygun bir midi klavye
    - Bağlantı için kablolar vs…

    Home Stüdyo tamamlanmıştır. Hayırlı olsun. Burada önemli birkaç nokta var. Maalesef ki rapçilere yapışmış bir marka var behringer. Bu behringer denen marka fiyat performans açısından yerin dibine girmiş kazıkçı bir firmadır. Bütün ürünleri taklittir. Ürünlerini diğer markaların başarılı ürünlerine benzetir. Siz takliti mi yoksa o başarılı ürünü mü tercih edersiniz ? Karar sizin… Stüdyo malzemesi alırken çok araştırmak gerekir. Size en uygun aletleri alabilmek için o aleti denemek, en azından demosunu dinlemek fikir edinmek gerekir. Malzeme alırken aceleye hiç gerek yoktur. Önemli olan ekipmanın çokluğu değil az ve özlüğüdür. Sakın ola bir vokal kaydı için ses kartıyla Mikrofon arasına dandik mixer ve preamplar sokmayın. Kalite düşer. Preamplı ve + 48 phantomlu kartları tercih ediniz. Ayrıca latency değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir. Son olarak stüdyo malzemesi alırken sıkı bir araştırma yapmak, ve ihtiyaçları gözetmek önemlidir.

    Unutmayın. Müzik bir aşktır. Gerçekten bu aşkı içinde taşıyanlar başarıya ulaşabilirler. Şimdiden müzik kariyerinizde başarılar. Müzikle kalın.
    Konu MZSancaR tarafından (06 Mayıs 2016 Saat 15:02 PM ) değiştirilmiştir.
    Rapche_86, admin, TaLoS ve 8 kişi daha bunu beğendi.

  2. #2
    27ersen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    27ersen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    Degerli Önerileriniz Cok Dogru Insallah Bu Konuyu Tum Rap İle Ugrasan Arkadaslar Okurda Bılgılenır Tesekkurler Paylasım Icın

  3. #3
    izhar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    izhar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    rap pratikliği yüzünden ve basit görülmesi sebebiyle bir takım insanların gönül eğlendirme, vakit geçirme, internet ortamında ün yapma gibi fantazilere kurban gidiyor. Rap bunu hak etmiyor.
    katremusic bunu beğendi.

  4. #4
    ranqone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ranqone isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum forumun bir kaç köşesine ben de yazmıştım fakat fayda etmiyor. /Cepten yazdım kısa oldu

    Ek olarak yazdıklarında iki konuya katılmıyorum 1. Yenek:bana göre yetenek yoktur varsa bile rapte gerek yoktur 2.:bir çok rap stüdyosunda adobe serişioin kullanıldığını gördum

  5. #5
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    Ek olarak yazdıklarında iki konuya katılmıyorum 1. Yenek:bana göre yetenek yoktur varsa bile rapte gerek yoktur 2.:bir çok rap stüdyosunda adobe serişioin kullanıldığını gördum
    Yeteneğe gerek yok mudur? Bir insanın konu ne olursa olsun, bir şeyi olması gerektiği gibi yapabilmesi için o konuda yeteneğinin olması şart değil midir? Yetenek bir kişinin bir şeyi anlama ya da yapabilme yeteneği değil midir? Rap için de gerek vardır, hemde fazlasıyla.

    Yetenek olmadan ortaya çıkan parça ile yeteneğini konuşturan birinin ortaya çıkardığı parça arasındaki farkı da "dinleme yeteneği olan insanlar" fark edebilir.
    erdemsarica ve Priapos bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  6. #6
    ranqone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ranqone isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    şöyle açıklayayım yeteği çoğu kişi nadir görülen ilginç alışılagelmişin dışında ve hoş gelen şeyler olarak tanımlar.
    konumuza gelirsek diyelim ki alt yapı hazırlıyoruz ve bunu hazırlarken o anki ruh halimize ve düşüncelerimize göre hazırlıyoruz he ama güzel olur ama kötü bu göreceliğe bağlıdır bana göre güzel sana göre değil bir de kalite olarak bakarsak o da o işe verilen istek ve öneme bağlıdır kısaca insanın içindeki duyguları müziğe dökmesi bence yetenek değildir ve zaten yetenek olsaydı yapılan müzik her dinleyene aynı hisleri uyandırırdı diye düşünüyorum fakat günümüz de böylemi? bu aynı zamanda söz yazmak için de geçerli bana göre bir sözün iyi olduğu doğruluyla 100%100 alakalı değildir bana göre eğer bir kişinin sözleri gerçekten kendini yada benim düşündüklerimi anlatıyorsa iyidir gelelim düzenleme kısmına gerçekten değer veren bir kişi düşündüğünü yapar ama yetenekliyim ayağına yatanlar milletin düşündüğünü yapar bu alt yapı ve söz için de geçerlidir yani kısaca bana göre yetenek diye bir şey yoktur ve varsa bile rap ile alaksı yoktur yapmak isteyen ama gerçekten isteyen herkes yapar eğer yetenekten kastınız vokal tekniği flow , flex ya da akıcılıksa bunlarında belli başlı kuralcıkları vardır üzerinde çalışılırsa kolayca üstesinden gelinir ve tüm bunlar bilgi birikimidir ve bilgi birikimi yada tecrübe asla yetenek değildir ki ben birini dinlerken asla yetenekli demem sadece iyi yada kötü derim.

    bunlar sadece benim düşüncelerim

    her türlü yoruma açığım
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Anti-Resmi Hayatta Resmi olmaya çalışmak...

  7. #7
    qwertyzxcv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    qwertyzxcv isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    Vallahi kardeşim çok iyi bir konu açmışsın yeniler için yararlı olacağını düşünüyorum, ben tam 3 senedir bilgi topluyorum, ekipman topluyorum,Program,mix islemleri ile ugrasiyorum.Zaten bunlar deneme yanılma,görme,pratiğe dayanır.Örneğin adamlar ceza dinliyo sagopa dinliyor ben rap yapıcam diyor,bu mantık olmamalı.Zaten rap yada rapçilerin çoğu diss yada haraketli rap amaçsız rap asarım keserim ile yükselmiştir bence çok yanlış bir durum.Örneğin ben hayatımı yaşıyorum ama önüme haraketli beat koysalar yapamam çünkü ben rap yaparken hayatımı anlatıyorum,Dertlerimi içi dökmek için anlatıyorum.Ancak bide sevgili yazma durumu var arabeskçi örneği gibi ben arabesk dinlerim orhan baba vb. severimde, ama arabesk rap diye bi kavram oluşturmuşlar kitleleride çok,adamlar hiç bilgisi olmadan ekipmanları olmadan bi behringer b1 alıp bide behringer 802 alıp 500 bin fanı olan adam tanıyorum.Ama rap,yeraltinda şuan o durumu haketmeyen bir çok mc var.İşte bunları aşmassak rap diye bir kavram kalırmı onu bile bilmiyorum..
    TaLoS bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Ah .Cubase. ah .Fl. ah .Müzik. şu 3lü beni yedi bitirdi.

  8. #8
    hakangun1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hakangun1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    kardes bende cubuk mıkrofon var program olarakta adobe audation 1.5 kullanıorum kayıt aldıktan sonra ses bozuk cıkıyor neden bıde ses kartı alıcam ne olmalı..ve rap yapabılırmıyım. yardım lutfen..

  9. #9
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    kardes bende cubuk mıkrofon var program olarakta adobe audation 1.5 kullanıorum kayıt aldıktan sonra ses bozuk cıkıyor neden bıde ses kartı alıcam ne olmalı..ve rap yapabılırmıyım. yardım lutfen..
    Yaparsın, herkes yapar, yapıyor. Ama yaptığına rap denir mi? O meçhul.

    Sıfır ekipman bilgisiyle evde kayıt alınmaz, bi stüdyoya falan gitsen belki insanüstü bi yeteneğin var ve beni morartacaksın burada ama evdeki kaydınla olmaz bu işler. Önce biraz ekipman bilgisi edin. Ne nedir onu öğren. Sonra yaza-okuya kendine bi tarz belirle, o tarzı geliştir, ondan sonra kalkış kayıt işlerine.

    Ha bana sorarsan hiç kalkışma da, bu öneriyi nasılsa kimse takmaz, o yüzden kolay gelsin.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  10. #10
    mytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mytek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Rap Müzik Üzerine Bir Kaç Konu

    qwertyzxcv

    'E katılıyorum arabesk rap denen olaya bizde karşıyız. müziğin gelişmesi için ya müziği bilen birilerine yaptırtacaksın yada yardım alacaksın ama kalitesiz ekipman ile bögürerek rap yapılmaz... aslında hiçbir müzik dalı icra edilmez o şekilde. yazık bu kadar emekçi varken bu tarz kişiler prim yapıyor,türkiyede müzik cok geriliyor ve böyle giderse dibe vuracak..
    TaLoS bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

flow nasıl yapılır, rap sözü yazma teknikleri, rap yazmak için konu, arabesk rap ses kayıt programı, rap konuları, rapte flow nasıl yapılır, rap yazma teknikleri, flow nedir nasıl yapılır, rap söz yazma teknikleri, rap yazmak, rap konulari, rap nasıl yazılır örnek, flow nasil yapilir, rap yazmak için kelimeler, rep muizk
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Farklı Bir KonuFarklı Bir Konu

    Merhaba Arkadaşlar! Genel konularınız dışında bir bilgiye ihtiyacım var, cevabını en iyi edinebileceğim ortamda olduğumu umuyorum. Bilindiği gibi genelde 3 Gb ve üstü hacimdeki Mkv dosyalarında, Dual ( çift lisan seçenekli) filmlerde, orijinal lisan DTS formatında olup, türkçe seçeneği Ac3 Stereo olarak sıkıştırılıp upload edilmekte. Aslı sormak istediğim şu: elimizdeki orijinal lisanda 5.1/7.1 ses dosyası mevcut. Bunun efekt ayarlarını...
  2. Müzik üzerine tartışmaMüzik üzerine tartışma

    Öncelikle tüm müzikle uğraşan abilerime ve kardeşlerime merhaba. Benim aklıma takılan müzikle ilgili bir kaç soru ve sorun var bunları sizlerle paylaşıp sorularıma yanıt bulma amacındayım, kesinlikle kimseyi yerme, kırma gibi bir niyetim yok. Bildiğiniz gibi artık düğünlerimizde squencer denilen ritmli klavyeler kullanılıyor ve de bu aletler eskiden en az 4 kişinin gidip para kazandığı bir mesleği 1 veya 2 kişinin yapabilmesini sağlıyor.. O...
  3. konu açmayacağımkonu açmayacağım

    arkadaşlar selam, siteye daha yeni üye oldum.pa 60 a rtim yazmak için nereye başvurmam lazım.şimdiden teşekkürler.
  4. Müzik Programları & Klavyeler için Sample Sesler Konu İndexiMüzik Programları & Klavyeler için Sample Sesler Konu İndexi

    Keyfi Müzik - Müzisyen Forumları içinde Müzik Programları & Klavyeler için Sample Sesler kategorisi konu indexi'dir. Müzik Programları & Klavyeler için Sample Sesler Kullandığınız müzik programları ve klavyeler için sample sesler Daha fazlası için: http://www.keyfimuzik.net/muzik-programlari-klavyeler-icin-sample-sesler/
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi