Home Studio Kurulumu Yardım

Bilgisayar ve Müzik içinde Home Studio Kurulumu Yardım konusu, Selamlar Nihayet 8 yıllık bir müzik geçmişi ve araştırmalardan sonra kendimi kendime kanıtlayıp öz güven kazanıp bir home studyo kurmaya karar verdim. özellikler ve yapacaklarım. öncelikle rap/hip hop tarzı müzik ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : TaLoS

Konu: Home Studio Kurulumu Yardım


  1. #1
    ranqone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ranqone isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Home Studio Kurulumu Yardım

    Sponsorlu Bağlantılar


    Selamlar Nihayet 8 yıllık bir müzik geçmişi ve araştırmalardan sonra kendimi kendime kanıtlayıp öz güven kazanıp bir home studyo kurmaya karar verdim.

    özellikler ve yapacaklarım.
    öncelikle rap/hip hop tarzı müzik üreteceğim.
    şu an da elimde 2,80 sanal çift çekirdek ve 2 gb ram ve 160 gb sata harddiskten oluşan bir pc sistemi var.
    studio kuracağım oda 20 m2 ve 1,5 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde izolasyonlu bir ses (vokal için) kabini yaptıracağım.
    professional yada yarı professional bir kalite istiyorum.
    ses kartı olarak aklımda m audio fasttrack pro ve edirol(cakewalk) ua25 ex ses kartı var.
    kondansatör Mikrofon kullanacağım ve büyük ihtimal m audio nova veya rode nt1a olacak.
    referans monitörü olarak Yamaha hs50m kullanmayı düşünüyorum.
    sadece fl studio tarzı dijital müzik programlarından yapacağım alt yapıları kullanarak(alt yapılar için midi klavye kullanabilirim) vokal kayıtlar alıp miksaj yapıp müzik üretmek istiyorum(alacağım herşeyin sıfır olamsını istiyorum)
    sorularım :
    1.aklımda ki ekipmanlar pc özellikleriyle uyumlumudur?
    2.referans monitörü için ayrıyetten mikser amfi veya herhangi bir şey gerekir mi gerekirse neler?
    3.ses kartlarından hangisini önerirsiniz? ve neden? (ua25 ex şu anda zuhal müzik sitesinde gözükmüyor galiba satışını durdurmuşlar açıkcası başka bir yerden de almak istemiyorum ve ayrıca ua25 ex benim sitediğim özelliklere biraz daha fazla uyuyor gibi yani daha fazla özelliği var)
    4.ve bu kartlardan herhangi birini veya ikisini kullanan var mı yorum yapabilirler mi?
    5.bu kartlar arasında nedense bir seçim yapamadım ikiside 24 bit 96 khz ve +48phantom power ama muhakkak bir seçim yapmalıyım sizerinde yardımıyla.
    6.referans monitörü için galiba iki çıkış gerekiyormuş r/l olarak (yanlışım varsa düzeltin) doğrumudur?
    7.bu monitörleri yalıtımsız ve 20m2 bir oda da kullanmayı düşünüyorum iyi sonuçlar verir mi? (odaya yalıtım yapmam imkansız gibi o yüzden Yamaha hs50m olmaz diyorsanız başka önerileriniz varmı?)
    8.Mikrofon olarak rode nt1a daha kaliteli gözüküyor sizce iyimidir ekipmanlarla ses kartıyla uyumlumudur?
    9.vokal kaydı alırken hem bir kulaklık çıkışıyla vokalist alt yapıyı duyacak hem de aynı anda prodüksyonu yapan kişi hem vokal kaydını hem de alt yapıyı referans monitörü üzerinden duyacak bu kartlarla mümkün müdür?
    10.aynı anda en fazla bir kanal kaydı yapacağım (yani birinci kanal vokal girip bitirdim daha sonra 2. ve 3. falan girecem toplamda en fazla 5-6 record kanalı olacak.) herhangi bir gecikme yada dip ses olurmu? (elektirik toprak hatlı)
    11.bütçem 2500 tl ve 3000 tl arası. tüm yorum öneri tavsiye ve sorulara açığım lütfen yardımcı olun.

    herkese kolay gelsin.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Anti-Resmi Hayatta Resmi olmaya çalışmak...

  2. #2
    gokha00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gokha00 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studio Kurulumu Yardım

    1-Uyumludur kardeşim sorun olmaz.Ama condenser mikrofonu ses kartı aracılığıyla takıcaksın.
    2-Gerekmez kardeşim.
    3-Kardeşim bence m-audio fasttrack pro almasın.Arkadaşım 3.5 yıldır kullanıyor ve çok memnun kardeşim.
    4-Dediğim gibi arkadaşım kullanıyor ve adında olduğu gibi profosyonele yakın kayıt alıyor kardeşim.
    5-Dediğim gibi m-audio fasttrack pro ama sana kalmış seçim kardeşim.
    6-Bu sorunun cevabı konusunda bir fikrim yok kardeşim.Yanlış bilgi vermek istemem.
    7-Bence iyi bir seçim Yamaha iyi bir marka monitörlerde ve hs50m hem ucuz hemde çok güzel bir kalitesi var kardeşim.
    8-Gerçekten iyi bir Mikrofon seçmişsin kardeşim.Rde nt1-a nt2-a k2 tarzı mikrrofonlar bu iş için biçilmiş mikrofonlardır.
    9-Olabilir kardeşim.Biraz uğraş yapamazsan özelden mesaj atabilirsin kardeşim.
    10-Hayır hiçbir gecikme olmaz kardeşim.İstersen 10 tane record gir kaliteli bir program kullandıktan sonra hiçbir şey olmaz.
    11-Bence güzel ekipmanlar ama nt1-a yerine 2. el yada paran yeterse sıfır bir rode nt2-a düşünebilirsin.

  3. #3
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studio Kurulumu Yardım

    Ben de kendimce bir değerlendirme yapayım madem.

    1- Aslında pc özellikleri ile ekipman uyumu diye bir şeyden söz edilemez. Ekipmandan ziyade kullanacağın daw önemlidir pc özelliği göz önüne alındığında. RAM bahsettiğin kayıt için yeterli görülebilir. Kullanacağın kayıt programına göre işlemci zaman zaman sıkıntı yaratabilir.

    2- Ses kartının gerekli çıkışı olmadığı zaman mixer veya amfi gerekebilir. Bu durumda mixerden ziyade amfi kullanmanı öneririm. (eğer ses kartının çift mono çıkışı yok ise-ki bahsettiğimiz kartlarda gerek yok)

    3- Her yönden tam kıyaslanabilecek türden, aynı klasmanda kartlar düşünmüşsün. Ben illa ki iki karttan birini seçecek olsaydım, hiç düşünmeden ua25 ex'i tercih ederdim. En büyük sebebi preamp'larının bana daha kaliteli gelmesi. Özellikle belirtiyorum, "bana" (!).
    Panmüzik'in sitesinde şu anda mevcut, o da güvenilir bir şirkettir.

    4- İkisinide sadece tek kayıtta test amaçlı denedim, ama farklı ekipmanlar ve farklı mekanlardaydık. Yine de Edirol bence bir nebze daha iyidir.

    5-Kayıt kalitesi dahil birbirlerine çok yakın kartlar. Biraz aklın karışsın Ben olsam EMU 0404 USB alırdım, fiyat seviyesi aynı, kayıt kalitesi 24bit/196khz

    6- Doğrudur. Tabi tek çıkışa da bağlanabilir bu biraz çetrefilli bir konu, yani tercih meselesi. Ama çift mono çıkışa ayrı ayrı bağlamak en doğrusudur.

    7- Yalıtım daha çok kayıt alınan kabin bakımından önemlidir. Yani mix aşamasının gerçekleştirildiği kontrol merkezinde asıl önemli olan doğru dinleme ve odanın akustiğidir. Yani yalıtımsız olsa da olur oda, çok problem değil.

    8- Nova ile NT1a kıyas götürecek mikrofonlar değil. İkisi arasında Nova'nın adı telaffuz bile edilemez bence. Açık ara NT1a.

    9- Yalıtımın önemi işte burada önem taşımakta. Evet, bu kartlar ile bu bahsettiğini yapabilirsin. Ama vokal kabininde yalıtımın olmadığını varsayarsak, kontrol merkezindeki monitör sesinin kayda yansıma olasılığı çok yüksek. Buna dikkat etmelisin.

    10- Hiç bir problem yaşamazsın o konuda. Driver'ları eksiksiz ve doğru kur, latency ayarlarını doğru yap, ASIO sürücülerini doğru yükle, istersen sıra sıra girerek 20kanala çık. Önceden de dediğim gibi işlemci bu kısımda belki sıkıntı yaratabilir.

    11- Atıyorum, NT1a aldın, 550lira diyelim. Fasttrack Pro ile ua 25ex arasında pek bir fiyat farkı yok, onu da 550 diyelim, etti 1100. HS50m 900desek etti 2000. Bütçeyi 2750 olarak düşünsek geriye 750lira kalır. AKG K99 alsan bitane, 250lira. 500lira kalır. Ayaklıktı, kabloydu 100lira desen 400lira. Bence bu 400lira ile de iş yapacak bir preamp alabilirsin, mesela Studio Projects VTB-1 gibi. İşte o zaman (iyi de bir düzenleme ile) gerçekten sağlam çalışmalar çıkarabilirsin bence.
    gokha00 bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  4. #4
    ranqone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ranqone isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Home Studio Kurulumu Yardım

    öncelikle herkese teşekkürler
    bir kaç sorum daha olacak
    1.yamaha hs50m için TaLoS kardeşim 900 tl demiş fakat ben bu gün pan müzikte 440 tl ye gördüm (acaba tek bir tanesinin fiyatı mı hani 1+1 = 880 mi?)
    2.rap müzikle uğraşacağım için ses kabini nefes bakımından sorun yaratabilir acaba kabinsiz (odada) kayıt alsam (ua 25 ex ve rode nt1a ikilisiyle) dip gürültü veya herhangi bir duvara çarpıp geri dönme ile karşılaşırmıyım? yoksa odaya komple mi izolasyon yaptırsam? (bayağı masraflı görünüyor) tabi kabin olmayınca ilk mesajımda ki madde 9 iptal olacak bunun farkındayım ve fazla sorun yaratmaz benim için.
    3.Eğer odaya komple izolasyon yaptırmam gerekirse bana biraz izolasyon fiyatlarından bahsedermisiniz? (bilginiz varsa)
    4.Ve diyelim ki kabini iptal etmedim ve yaptıracam sadece iç izolasyonlu 1,5 metre genişlik 1,5 metre uzunluk ve 2 metre yüksekliğinde ahşap bir kabin sizce ne kadar tutar ve bu kabin içinde alınan vokal kaydında seste boğukluk olurmu?

    ve ayrıca bilgisayarıma 160 gb bir harddisk daha alıp windows xp kuracağım ve sadece müzik programları ve driverları yükleyeceğim yani pc yi ikiye bölüp bir bölümünü sadece müzik için kullanacağım performans açısından iyi olur harhalde.

    ve dün akşam araştırıp son karırımı verdim ua 25 ex alacağım çünki bir ses studyosunda bu kartın performansını görmüştüm ve beğendim açıkcası ve mikrofon içinde rode nt 1 a kararını verdim gayet iyi yorumlar yapılmış bu mikrofon için internette
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Anti-Resmi Hayatta Resmi olmaya çalışmak...

  5. #5
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studio Kurulumu Yardım

    Evet o fiyat tek fiyatıdır. Farklı alışveriş sitelerinde de bu konuda bilgiler mevcut zaten. Dip gürültü daha çok kabloların kalitesizliği, elektrik hattının topraklamasız olması gibi sebeplerden olur. Vokal kabinini biraz daha büyük yapabilme imkanın varsa daha iyi olacaktır, verdiğin ölçüler oldukça küçük geldi bana. Hatta işin içine ayaklığı vs katınca ben zor girer kayıt alırım mesela o kabinde Kabin kurup kabine izolasyon yapman daha az maliyetli olacaktır ama yalıtım fiyatı konusunda bir fikrim yok. Performans açısından o şekilde bilgisayarı hafifletmen yararına olacaktır.

    Son olarak düşündüklerin içerisinde alabileceğinin en iyisini tercih etmişsin, ama "düşündüklerinin içerisinde"
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

home studio kurmak, home studio kurulumu, home stüdyo kurmak, vokal kabini, home studio kurma, studio kurma, rap home studio kurmak, home studio kabin, home studyo kurma, studio kurmak, home stüdyo kurulumu, home stüdyo, ucuz home studio kurmak, home studio kurulum, enstruman mikrofonu rap icin olurmu
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. FL Studio Nexus kurulumu için yardımFL Studio Nexus kurulumu için yardım

    merhabalar üstadlar ben fl stüdyoda nexus kurucam ilk olarak neyi indirmem gerekiyor link olarak atabilirmisiniz ilgili başlıklarda linkler ölü galiba.
  2. Home studio yardımHome studio yardım

    Merhaba arkadaşlar 2 yıla yakın dubstep dinleyicisiyim 1 yıldırda yapmaya merağım var teorik olarak bilgim var şimdi home studio kurmaya karar verdim ufak çapta dubstep yapmak için ihtiyacım olacak şeyler bildiğim kadarıyla Midi keyboard,ses kartı,monitör ve programlar , bayramda türkiyedeyim ozaman alabilirim gerekenleri aklımda olanları size sormak istedim nasıl aletler diye sorun yaşamamak için fazla uzatmadan yazayım hepsini 2.el almayı...
  3. Home Studio İçin Yardım...Home Studio İçin Yardım...

    Arkadaşlar ben uzun bir süredir stüdyo kurmayı yada en azından condenser mikrofon alıp kendi kaydımı kendim almayı istiyorum bir süre önce "M-Audio Nova" mikrofon dikkatimi çekti ve buna uygun bütçe oluşturdum( Öğrenciyim :D ) Fakat kötü sonuçlar doğmasını istemediğimden araştırdım ve kafamda : -Behringer c-1 (Mic) -MXL990 (Mic) -M-audio Nova (Mic) MİKROFONLARINDAN BİRİNİ VE
  4. Home Studio Yardım....Home Studio Yardım....

    S.a arkadaşlar Amatör olarak rap yapıyorum ve Evde Daha Profesyonel kayıtlar alabileceğim bi Home Studio kurmak istiyorum..Rap dışında Abim de gitar çalıyoraynı zamanda kendisi de kayıt yapıcak Rap dışında 2 Gitarla da kayıt yapabileceğimiz ikimizin işini görebilecek İyi bi stüdüo hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.. Mikrofon ,Mikrofon Filtresi , Enstrüman Girişi olan bi Ses Kartı ,Mixer ,Kulaklık ve MİDİ Keyboard ...
  5. Home studio için yardım!!Home studio için yardım!!

    mrb arkadaşlar ben home studio kurmak istiyorum araştırdım ve phonic mm 1202 mikser,behringer b1 mikrofon almaya karar verdim.Ses kartı için arkadaşlarım creative sound blaster 5.1 öneriyolar.Sizce bu ekipmanı kaldırabilir mi creative ses kartı ? Cevaplarsanız sevinirim..
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi