Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.

Bilgisayar ve Müzik içinde Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var. konusu, Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, yeni kayıt oldum.İnternette müzik konusunda ne arasam bu siteye rastlıyorum ve sibiryalı nickine :) kayıt olup tanışmak bugüneymiş sizlerle. Şimdi soracağım soruları görünce çok kızıp, küfür ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi4Beğeni
  • 3 Yazan : halil gander
  • 1 Yazan : oguzergen

Konu: Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.


  1. #1
    LeoMessi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    LeoMessi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, yeni kayıt oldum.İnternette müzik konusunda ne arasam bu siteye rastlıyorum ve sibiryalı nickine :) kayıt olup tanışmak bugüneymiş sizlerle.

    Şimdi soracağım soruları görünce çok kızıp, küfür edebilirsiniz haklıda olabilirsiniz, ama o kadar araştırmama rağmen kendi istediğim net bilgileri alamadım.Hep kopuk kopuk, bu işlerle de uğraşan arkadaşlarıma yazdım sordum, hiçbiri cevap bile vermedi hayırsızlar.Her neyse, reklamlarda oynamış, Türkiye'nin önde gelen rap sanatçılarından olan birine mail attım sağolsun bana döndü ve tavsiyeler verdi.Sesimi ben beğenmememe rağmen o beğendi ve bana şehrimde bu konular hakkında pek destek alamayacağım için home studio kur kendine ve bol bol kayıt alarak kendini geliştir dedi.Bende öyle yapmak istiyordum zaten ve şimdi kendimce kayıtlar alıyorum ama öyle ordan burdan.Bir dinamik mikrofonum var ve bana göre değil, ses alsın diye sesimi kullanamıyorum.

    RodeNT1 setinden almayı düşünüyorum ve sordum bu ürünleri satan birine bana M-Audio Fast Track USB 2 ses kartını önerdi + alınca birde ProTools isimli bir yazılım gelecek. Şimdi benim amacım tamamen net ses kayıtları almak, önceliğim bu.Ses çok net çıksın istiyorum.Bu ürünleri alırsam net çıkar mı? Ve ilk kez alacağım, şimdi ki durumuma göre bana pahalıya gelsede braz alacağım...Ama değer mi, istediğim net sesi alır mıyım? Sadece ses kaydı yapacağım, beat aşamasına daha gelmedim.Ve şimdilik kulağıma müziği verip, kayıt alıp müzikle birleştiriyorum maksat denemek ve kendimi geliştirmek.Onun için bana lazım olan sesin, düzgünlüğü.

    Birde diyelim bunları aldım, back vokal veya ismini bilmediğim bir kaç vokal daha varmış.Bunları bi sağa, bi sola vermek olaylarını anladım sayılır ama şimdi zaten ses aynı ses 1 kere aldım sesi ana kayıt diyelim.Sonra bunu farklı vokal çeşitleriyle alıp neden birleştiriyorum?

    Ses aynı ses, aynı kaydı alıp çoğaltsamda aynı şey olmuyor mu? (olmuyor ki yazıyorlar da tabi) Bana bu farkı da öğretebilir misiniz? Nette daha ses tok çıkar vs diye demişler de bunu anlayamadım.Şarkı dinlerken tek bir ses duyuyorum aralarda veya parçalara göre sağa - sola yeah, evet vb ya da şarkı sözü geliyor efekt olarak.Bu olay nedir yani, şu sitede gördüm onuda.Bir açıklayabilirseniz sevinirim.

    + Üniversitede şan dersi veren bir hoca var, ondan eğitim almalımıyım? Rap yapacağım, sesim pek fazla öne çıkmasada diğer şarkı türleri gibi yinede bozulmadan tok çıksın istiyorum.Bana yararı olur mu, yoksa kendi kendimi söyleye söyleye tatmin etmeye mi çalışayım, ne dersiniz bu konu hakkında da görüşlerinizi bekliyorum.

    ----Buraya kadar okuduysanız, teşekkür ederim.---Bana lütfen araştır veya bunu bunu yap demeyin, aylardır araştırıyorum ama her gün yeni birşeyler öğreniyorum kafam karışıyor.Bu sorduklarıma direk cevap verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden sabrınız, cevaplarınız için teşekkür ederim.

  2. #2
    halil gander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    halil gander isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.

    aylardır araştırıyorum ama her gün yeni birşeyler öğreniyorum, dedinya hergün bu siteye gir takıldıgın veya ögrenmen kereken
    konularla ilgili konuları araştır öğrenirsin iş işde öğrenilir herşeyin başı sabır azim bu side ögrenecegin çok şey var kafan karışmasın
    devam devam çalışmaya araştırmaya davam çünkü başka keyfi müzik yok .başarılar kardeşim
    TaLoS, admin ve LeoMessi bunu beğendi.

  3. #3
    oguzergen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oguzergen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.

    Sesin netliği iyi bir yalıtım ile artar.Yoksa bilgisayarın fan sesi bile dip gürültü olabilir.Aynı şekilde toprak hattı önemli.M-audio fast track 2 işini görebilir belki ama çok iyi bir ses kartı değil.
    Aynı yerleri 2 kere okuyup birbirinin aynısı olarak okumak çok ama çok zordur.Bunu daha ilk kaydını aldığın gün anlayacaksın.Bu yüzden farklı farklı kayıtlar alıp birini sağa birini sola verirsen ortaya çıkan ses farklı olur.Tabi bunları kaydırma yapmadan yapmak önemli.Bu da yeni başlayan biri için yine zordur.Benim tavsiyem rode nt1a Mikrofon şimdilik sana yetecektir.Ses kartı olarak biraz daha iyi bir şey ayarlamaya çalış.İlk kayıtlarını tek kanal al sağa sola vermeye uğraşma çok zorlanırsın çabuk sıkılırsın.Şan dersi ise kişisel tercih meselesi.İşin rap kısmına pek bir faydası olacağını sanmam.Ama dersen Şanışer gibi nakarat okumayı deneyeceğim o zaman işler değişir.
    LeoMessi bunu beğendi.

  4. #4
    LeoMessi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    LeoMessi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Sahaya Adım atacağım ama BİLGİLERİNİZE ihtiyacım var.

    İkinize de öncelikle teşekkür ederim...Evet her gün birşeyler öğreniyorum ama hani artık birşeyler yapmaya da başlamak istiyorum.Bunun için birşeyler almam gerekiyor Ve bu konuda çok kararsızım.Hani araştırdıkça mesela Behringer & Rode mikrofonlar arasında Rode'yi seçmem gerektiğini anladım.Ama ne kadar çok bakarsam, ararştırırsam fiyatta o denli yükseliyor...

    Şimdi yalıtım gibi konuları hallettiğimi varsayalım bu konuyuda çok araştırdım, onu anladım sayılı Bunu böyle varsaydıktan sonra Rode nt1a alsam kesin olarak bana yeter mi, yoksa fazla fiyatı zorlamadan bunu al diyebileceğiniz bir model var mı?

    Ses kartını mydukkan da yetkili birisine sordum. Bana işte yukarıda verdiğim m-audo ile bu M-Audio Fasttrack C400 modeli önerdi...Aralarında fiyat farkı da var tabi.Siz bana başka marka ve öneride bulunabilir misiniz?

    Şimdi şuan mesela kendi kayıtlarımda sağa sola bende birşeyler ekliyorum.Ama efekt olarak değilde normal tek tonda şarkı söylediğimizi varsayarsak, yukarıda verdiğim linkteki arkadaş ne demek istemiş yani, o vokal bu vokal derken? Bu anlamda mı yoksa farklı anlamda kayıtlardan mı bahsetmiş onu öğrenmek istiyorum VariAudio ile Cubase'te Vokal Düzenleme Yöntemleri - YouTube

    Yoksa aynı tonda okunulan veya okuyacağım şeyi 2. 3. kez tekrarlamamın ne gibi bir önceliği var, yoksa sadece daha hoş olur anlamında mı? Bana tek ses duyduğumuz ama bu efektlerin verilmiş olduğu bir şarkı linki verebilir misiniz acaba? Dinleyip tam anlayayım.

    Son birşey sadece ve sadece ses kaydı yapacağım ekstra birşey şart mı? 3 tane bilinen program var galiba ben windows kullanıyorum bu iyidir, daha çok bilgi bulabilirsin diyeceğiniz hangisi?

    Tekrardan teşekkür ederim, zahmet edip cevap verdiğiniz için.

    Edit: Söylediğim markaları nette ki kıysalamalara göre yazdım, başka önerilerinize de açığım.Bu bu daha iyi derseniz.Kafamda ki fiyat en fazla 850 tl'ye şimdilik işi bitirip başalamak.Ama minumum biraz daha zorlayabilirim belki daha iyi olacaksa

    - - - Güncellendi - - -

    Mesajımı yeniden düzenleyecektim ama sanırım belli bir süre var değiştiremedim.Mikrofon seti http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/rode-nt1-a-Mikrofon-muzikhobim-67047699 + bir ses kartı + ayaklık ve program seçiminden sonra başlayabilirim sanki.Sizleri bekliyorum, flood oldu kusura bakmayın.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

sahadan mesaj nereye atayım, behringer saha mikrofon
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. NXP uzantılı olan dosyaları nereye atacağım veya nasıl Nexus'a aktarabilirim ?NXP uzantılı olan dosyaları nereye atacağım veya nasıl Nexus'a aktarabilirim ?

    Nexus 2 kullanıyorum çeşitli ses bankaları indirdim ve bu ses bankalarını hangi dosyaya atacağımı bilmiyorum NXP uzantılı olan dosyaları nereye atacağım veya nasıl Nexus'a aktarabilirim ? Şimdiden Teşekkürler...
  2. ömrümce hep adım adım orj tsmömrümce hep adım adım orj tsm

    İYİ OKUMALAR İYİ SAHNELER GÜLE GÜLE KULANIN ARKADAŞLAR :ka19:
  3. Adım Adım Memleketim OYUN HAVALARIAdım Adım Memleketim OYUN HAVALARI

    Adım Adım Memleketim devamı aşağıda..
  4. Pitbull İstanbul'a adım attıPitbull İstanbul'a adım attı

    "I Know You Want Me" ve "Hotel Room Service" adlı parçalarıyla 2009 yazına damga vuran ünlü sanatçı "Pitbull", konser vermek üzere İstanbul'a geldi. Devamı...
  5. AKP geri adım attıAKP geri adım attı

    Referanduma ilişkin uyarıları düne kadar dikkate almayan AKP, CHP, MHP ve DTP'ye gitti Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi