Merhabalar Behringer XENYX QX 1002 USB 10 Kanal Profesyonel Mixeri -Deck Mikserler-Anfisiz-Behringer uzun araştırmalarım sonucunda bu mikseri almaya karar verdim ve şöyle bir soru kafama takıldı :

- Bu mikserde usb ses kartı özelliği olduğu yazıyor. Ve ben de şunu sormak istiyorum. Diyelim ensturmanları bu miksere bağladık. Daha sonra bu mikseri USB ile bilgisayara bağladık ve de mikserin güç kaynağı çıkışını da elektrik prizine taktık. Bunu yaptığımızda bilgisayara ses gider mi? Yani sadece mikserden çıkan usb kablosu bilgisayara sesi aktarabilir mi aklım almadı ? Aktarabiliyorsa bu nasıl mümkün oluyor ?

- İkinci soru olarak da: Şimdi diyelim ben bu mikseri bilgisayara ses kartı olarak tanıttım. Peki Cubase programı ile bu ses kartının giriş - çıkışlarını kontrol edebilir miyim ? Yani her kanal için ayrı ayrı efekt ekleyebilir miyim (akustik gitara chours, mikrofona reverb, elektro gitara dishtorsion gibi)

Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. En çok da 1. sorum ile ilgili. Aciliyeti var da biraz; alacağım çünkü bu mikseri. USB ses kartı özelliği olması açısından bu kadar paraya değer mi diye kararsız kaldım. Çünkü aynı behringerin usb ses kartı olmayan fakat aynı para değerinde olan mikserlerinde bunun iki katı kadar giriş sayısı var neredeyse. Bunun bana avantaj ve maddi açıdan dezavantajlarının olup olmayacağı konusunda ikilemde kaldım.