Home Studioyu odaya göre düzenleme

Bilgisayar ve Müzik içinde Home Studioyu odaya göre düzenleme konusu, Açabileceğim uygun bir başlık olmadığı için bende buraya açtım. Mod arkadaşlar uygun bir yere taşıyabilirler.. Merhabalar, yeni bir ev aldık müstakil 2 katlı bahçesinde yeni yapılmış yaklaşık 8 metrekare bir ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Home Studioyu odaya göre düzenleme


  1. #1
    Mostra Moziç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mostra Moziç isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Home Studioyu odaya göre düzenleme

    Sponsorlu Bağlantılar


    Açabileceğim uygun bir başlık olmadığı için bende buraya açtım. Mod arkadaşlar uygun bir yere taşıyabilirler..

    Merhabalar, yeni bir ev aldık müstakil 2 katlı bahçesinde yeni yapılmış yaklaşık 8 metrekare bir oda var. Tuğladan, tek oda bir yapı.
    Amacım bu odayı kendime studioya çevirmek. Studioyu en doğru şekilde konumlandırıp, daha sonra bazı akustik düzenlemeler yapmak istiyorum. Studionun yerleşimine göre hangi noktalara akustik panel gerekeceğini bilgili arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Tamamını taş yününden yapılan akustik panellerden kullanıcam. Kendi başıma yapmayı düşünüyorum.

    Ev Yapımı Akustik Panel: Ev yapımı akustik paneller

    bu üstte paylaştığım linkteki arkadaş basitçe panel yapımını anlatmış. Bu işin ticari şekilde satılanları ise boyutları 120x60 cm , 120x30 cm, 30x30 cm lik boyutlarında satılan paneller mevcut. Ben bu panelleri kendim yapıp odaya yerleştirmeyi düşünüyorum.

    Odanın ölçülerinin ve plan şekilde görünüşünü çizdim. tavanı hafif eğilimli, Bir duvardan diğer duvara yarım metre azalarak geliyor.
    -image.jpg

    Oluşturmak istediğim oda bu şekilde tamamı akustik panelden oluşturulmuş, kayıt ve dinleme odası olucak. Üstteki fotorafta odanın planı ve uzunluklarını yazdım. Studioyu hangi duvara doğru hangi yöne doğru yerleştirmem gerektiğini ve tahmini ne kadar akustik panele ve hangi duvara kaçtane gerekeceğini, Hangi boyutlarda olması gerektiğini örneğin (120x30 luktan 4 tane 120x30 luktan 2 tane) bilen arkadaşlar yazabilirse çok memnun olurum. teşkkürler...
    -primacoustic.primacousticlondon1220588.jpg

  2. #2
    anticipation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    anticipation isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studioyu odaya göre düzenleme

    Çok şanslısın, çünkü tam kare ya da tam dikdörtgen bir oda değil. Bu BAS frekanslarda çok büyük avantaj olacak senin için.

    Bana sorarsan kapı ve pencere olan duvarın tam karşısındaki duvara kurmalısın masanı. Yani dinleme pozisyonundayken kapı ve pencere arkanda kalmalı. Bu şekilde odayı uzunlamasına kullanmış olacaksın ve tavan eğimini de simetrik olarak değerlendirmiş olacaksın.

    Öncelikli olarak hoparlörlerini koyduğun duvarın köşelerine yerden tavana kadar bass trap yapman çok faydalı olacaktır. Sonrasında ise yine AYNA kuralına göre dinleme pozisyonunda sağ ve soldan gelecek yansımaları kesmek için BASS TRAP panelleri yapabilirsin. Bu sağ ve soluna koyacağın panellerin üstünü araya karton vs GİRMEYECEK çekilde piramit süngerlerle kaplarsan (az noktadan yapıştırıcı kullanarak) hem tiz ve mid frekanslarda hem de bas frekanslarda ciddi iyileştirme yapmış olursun.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.olcaydemirci.com

  3. #3
    Mostra Moziç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mostra Moziç isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Home Studioyu odaya göre düzenleme

    Çok tesekkurler bilgi icin. Konumlandirma icin kafamdaki soru isareti gitmis oldu. Simetrik olarak kullanmak icin kapinin karsindaki duvar dediginiz gibi kullanabilirim.

    Diger bir sorum bu akustik panellerden mi kullanmaliyim yoksa sünger mi ? Bircok yerde taş yününden yapilmis panellerin %70 %80 daha etkili olduklarini yazmislar. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Kendim yapacagim icin maliyet konusunda saniyorum hemen hemen ayni fiyata gelecek.

    Kapinin oldugu duvara nasil bir duzenleme yapmaliyim sizce?

    Yan duvarlara ayna yontemi ile yapilacak, koseler bas trap yerlestirelecek, on duvar ve arka duvar icin tavsiyeniz ne olur.

    Benim aklimda kabaca soyle birsey var. 120x120cm on duvar.

    120x60cm iki tane paneli koselere koyup, koseleri kırmayi dusundum.

    120x60 lik iki tane paneli ayna yontemi ile sag ve sola koymayi dusundum.

    Kapinin ve kucuk bir camin oldugu duvarida sizde hangi yontem ile tamamlayabilirim. Ayrica bu saydigim duzenlemeler yeterli olur mu? Sungerden alacagim verimden daha iyi bir sonuc elde eder miyim?

  4. #4
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Home Studioyu odaya göre düzenleme

    Kauçuk pramid süngerler akustik düzenleme için, taş yünü de ses izolasyonu için kullanılır. Bence planladığın şekilde yap, sonucu beğenmezsen ufak tadilat yaparsın.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  5. #5
    anticipation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    anticipation isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studioyu odaya göre düzenleme

    Kauçuk pramid süngerler akustik düzenleme için, taş yünü de ses izolasyonu için kullanılır. Bence planladığın şekilde yap, sonucu beğenmezsen ufak tadilat yaparsın.
    Küçük bir düzeltme yapmak isterim. Taş yünü sadece izolasyon için kullanılmaz. Çok çok etkili BASS TRAP panellerini yapmak için de en sık kullanılan materyal
    TAŞ YÜNÜDÜR.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.olcaydemirci.com


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Home Studioyu odaya göre düzenleme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase Ses DüzenlemeCubase Ses Düzenleme

    http://www.youtube.com/watch?v=9FT7EXkJtHg&feature=youtu.be
  2. 15 - 18 m2 kare bir odaya monitör15 - 18 m2 kare bir odaya monitör

    Merhabalar 3 ay sonra bir eve taşınacağız, odam 15 yada 18 m2 civarı bir şey olacak, oraya 6.5 inclik wooferi olan bir monitör mü yerleştireyim, yoksa 8 lik işimi görür mü, 5 lik diyorsanız adam a5x yada eve audio 205 alacağım, 6.5 luk diyorsanız yine eve audio sc207 düşünüyorum, aranızda bu boyutta odada monitör kullanan var mı acaba ?
  3. Ses düzenleme programıSes düzenleme programı

    beyler bana ses düzenleme programı lazım hani dj kantiğin varya this is dj kantik diyor öyyle program lazım varsa adını söylermsiniz.
  4. DWP de düzenleme yapmakDWP de düzenleme yapmak

    arkadaşlar edizurna nın directwave versiyonunu uzun aramalarımdan sonra buldum fakat bulduğum vst de sesler directwavenin en sol tarafından dizildiği için klavyeyle o güzel sesleri çıkaramıyorum. mouse ile bastığımda aldığım sesler klavyede çıkmıyor. en sağda en tiz sesler bulunduğu için maalesef klavye ile bastığım sesler hep ince sesler oluyor. bunu düzenlemek için yardım istiyorum. sesleri gönder yapıp yollayım derseniz gönderirim. veya...
  5. Şarkı sözü programı..katgoriye göre sanatçıya göre arama özellikli..Şarkı sözü programı..katgoriye göre sanatçıya göre arama özellikli..

    Eğer bi programa gittiğinizde sayfa sayfa sarkı sözü arıyorsanız bence bunu deneyin... 7244 NOT: Eğer bilgisayarınızda Hiç makro açmadıysanız excel makrosu ilk açılışta çalışmayacaktır..bunun için şu yolu takip edin.; Ajandamı açın eğer "Güvenlik düzeyi yüksek................." diye başlayan bir hata mesajı alıyorsanız; Tamama basın sonra sırasıyla; -->Araçlar-->Makro-->Güvenlik-->Düşük(önerilmez)-->Tamam> tıklatıyorsunuz ve kapatıp tekrar...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi