(DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım

Bilgisayar ve Müzik içinde (DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım konusu, Mikrofon modeli k2, ses kartı Roland quad 55, yalıtımlı kabin kullanıyorum yaklaşık bi aydır hiçbir sorun yokken dün durduk yere dip ses almaya basladı. birkaç gün önce Mikrofon ayaklığı devrildi ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : halilgurgez

Konu: (DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım


  1. #1

    Standart (DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım

    Sponsorlu Bağlantılar


    Mikrofon modeli k2, ses kartı Roland quad 55, yalıtımlı kabin kullanıyorum yaklaşık bi aydır hiçbir sorun yokken dün durduk yere dip ses almaya basladı. birkaç gün önce Mikrofon ayaklığı devrildi Mikrofon sabit şekilde düştü ama arkasındaki mikrofon arkası panel yalıtımının üstüne düştü ve mikrofon yerle temas etmedi. o andan sonra da bir kere kayıt aldık ve sorunsuz çalışmaya devam etti. dün, cok fazla elektrik kesinitisi yaşıyoruz kasaya direk ses kartı bağlı her kesintide ani kapanma olmasın diye ups aldım onu taktım. odamın genel hattı diğer odalara bağlı elektrik devresi yani. sigortadan direk geçiş yok ve pc kasa monitör ups k2nin güç kaynağı referanslar şarj aleti hepsi tek bi prize bağlı yani 2 tane 3lü priz tek prize bağlı ve prizde topraklanma yok. araştırmalarıma göre sorun buymuş ama bugüne kadar niye bi sıkıntı çıkarmadı ki? ups taktığımda kayıt aldım ilk defa o zaman dipses yaşadım dün aklıma gelmedi geceye kadar çözüm yolları denedim tek tek defalarca ama olmadı sabah farkettim upsdan olabilceni voltajın fazla gelebilceğini böylelikle çıkardım öyle denedim gene yemedi. bi ara ses kartının kablosunu söküp geri taktım, kaydı gene her zamanki gibi temiz aldı bu sefer dipses yoktu ama tekrar dinlediğimde yine yaptı. mikforon sesi normal seviyesinde alıyor hiçbir sorun yok ama alttan dipses aşırı derecede geliyor ama ses renginde veya desibelinde hiçbir fark yok sadece dipses fazla bence bu durumda kablolarda ya da voltajda sıkıntı var. kablonunda bi tanesini değiştirdim baska kablom yoktu ama kablolarla da sorun bi geçio bi devam ediyo kafayı yicem milyarları döktümbu stüdyoya adam akıllı bi ay anca kullandım. sizce mikrofon düştüğünde diyaframı ya da tüpü mü diyorlar k2de her neyse o hassas ve zarar gördü bu nedenle bi dipses alıyor bi almıyor olablir mi ya da tamamen upstan kaynaklı bi sorun oldu voltaj düştü upsu çıkarıp deneyince de voltaj sabit kaldı falan filan işte topraklama ile alakalı mı? dünden beri yapmadığım şey kalmadı bana yardımcı olur musunuz? Lütfen...
    ugur86 bunu beğendi.

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: (DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım

    Ben de benzer problemi lcd monitörümle yaşıyorum. harici preamp kullanırken hiç sorun olmuyordu. Ne zamanki preamp'ı sattım ve ses kartındaki dahili +48'i kullanmak zorunda kaldım sorunlar başladı bu noktada. normalde ne kulaklığa ne de monitöre herhangi bir cızırtı gelmiyor, +48v'u açınca arı vızıltısı başlıyor. sisteme en son eklediğim cihaz lcd monitör olduğu için onu tespit etmem kolay oldu. fişini ve hdmi kablosunu çıkardığım anda herşey normale dönüyor. hdmi kablosunun dışını bantlayıp bağlayınca da düzeliyor ama soket çok sıkı olduğundan kısa süre sonra bantı sıyırdığından temas anında vızıltılar da başlıyor sana da önerim tek tek o kabloları sökerek hangi cihazın parazit yaydığını tespit et önce.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3

    Standart Cevap: (DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım

    öncelikle yorumun için teşekkürler, ben arızayı upsu taktıktan sonra yaşadım söküp tekrar denediğimde arıza devam ediyordu. bende harici preamp mevcut ama nasıl bağlicamı bilmediğim için boşta duruyor 0 kutusunda. onu bağlarsam sizce sorun geçer mi?


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

(DİPSES SORUNU) Çok acil yardım lazım
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Arkadaşlar Mikrofon Acil Yardım LazımArkadaşlar Mikrofon Acil Yardım Lazım

    Merhaba,arkadaşlar m-audio fast track II Ses Kartı,Samson C01 Mikrofon,Mikrofon ayaklığı Ve Pop Filter aldım.Sorunum mikrofonu mikrofon ayaklığına bağlayamıyorum.Bugün mikrofon ayaklığı aldım adam dediki mikrofonu mikrofon ayaklığına bağlamak için aldığın mikrofon içinden tutacak çıkar dedi onu ayrı satıyoruz dedi ve mikrofon içinde tutacak gibi bir şey çıktı bende ayaklığı aldım eve geldim ama mikrofonu mikrofon ayaklığına bir türlü...
  2. XD9 8mb pcm dosyaları lazım. Acil yardım.XD9 8mb pcm dosyaları lazım. Acil yardım.

    Arkadaşlar acil xd9 8mb pcm dosyaları lazım paylaşırsanız sevinirim...
  3. addictive drums sorunu acil yardımaddictive drums sorunu acil yardım

    Arkadaşlar bilgisayara format attım. butun pluginleri yukledim fakat addictive drums yuklendigi halde gorunmuyor... f11 yapıyorum hepsı var addictive drums yok.. .dll uzantısıda cubase vstplugin in icinde mevcut.. nerde hata yaptım anlamıyorum ?
  4. Lütfen yardım edin acil lazım kasete yetiştirmem lazım...Lütfen yardım edin acil lazım kasete yetiştirmem lazım...

    Şarkılarımın günahı yok acıtan sensin içimi şarkısının md si lazım bide bunu orjinali kime ait.. ? ACİLLLL.... ... . . . . . .
  5. Çok Acil Yardım Cubase 4 synsoacc.dll sorunuÇok Acil Yardım Cubase 4 synsoacc.dll sorunu

    Cubase 4'ü yükledim fakat açmaya çalıştığımda synsoacc.dll bulunamadı yazısı gelmişti.İnternetten indirdikten sonra synsoacc.dll dosyasını bu seferde doesnt have expected interface yazısı geldi.Ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi