Merhaba.

Akai MPC500 ürününü satın aldım. Power kablousu ve USB kablosu ile çalışıyor. Cihazı Phone girişinden kulaklığıma bağlayıp ses çıkışı alıyorum.
Cihazı kullanmayı yavaş yavaş, pdf dökümantasyonunu okuyarak adım adım ilerleyerek öğrenmeye başladım. İleride ses kartı ve referans hoparlör alacağım.

Fakat Cubase bu cihazı hiçbir şekilde görmüyor. Cihazın driver'ı falan da yokmuş. Ben Cubase'e bağlayıp normal klavye gibi kullanmak istiyorum bu cihazı. Veya oradaki vst'leri kontrol etmek istiyorum tuşlarımla.
(CİHAZ USB İLE PC'YE BAĞLI, MPC'Yİ USB MODUNDA AÇIP DOSYA ATABİLİYORUM. BAĞLANTIDA PROBLEM YOK)

Youtube'da nasıl cihazın tanıdılığını izledim fakat Cubase'de ilgili bölümlerde cihazım gözükmüyor. Sorunum Cubase ile ilgili değil. Sanırım bağlantı şeklinde.
Cubase'de Transform menüsünün altından MIDI gibi bir menüye gidiyorum fakat orada hiçbir şekilde AKAI MPC 500 görünmüyor.

Cihazı acaba MIDI girişi ile bilgisayara bağlı ses kartına mı bağlamam gerekiyor? Yani bağlantıda sıkıntı zaten yok dosya atabiliyorum, Aygıt Yöneticisinde MPC-500 görünüyor USB modunda. Ama Cubase bir türlü cihazı görmüyor.

Windows 8 ve Cubase 5 kullanıyorum.