Bir bilgisayarın yavaş ve dengesiz çalışmasının nedenlerini bulmak görevini tecrübeli bir kullanıcı için bile zor olabilir, yeni başlayanlar sadece bir bilgisayarla uğraşmaya başlamayı söylememelidir.Bu nedenle, bugün konuşmak istediğim bu yardımcı program, kullanıcıyı herhangi bir hazırlık düzeyinde ilgisini çekebiliyor.
Bu yardımcı program kesinlikle ücretsizdir, Windows'un tüm modern sürümlerini (Windows 7'den Windows 10'a) desteklemektedir.WhySoSlow arayüzü çok basit ve sezgisel.Bununla başa çıkma, hatta acemi bir kullanıcıya bile yapabilecektir.Programın kurulumunda herhangi bir özellik yoktur - her şey her zamanki gibi.Programı indirebilirsiniz

WHYSOSLOW PROGRAM CİHAZI

Programı çalıştırdıktan sonra, bilgisayarınızın bileşenlerinin geçerli ayarlarını görüntüleyen bir pencere açılır.



PC'nin tüm öğelerinin durumu çok net bir şekilde sunulmuştur. Yeşil dairelerdeki onay işaretleri, değerleri kabul edilebilir sınırları aşmayan parametreleri gösterir. Üçgene benzeyen ünlem, sorunlar olduğunu gösterir.


CPU Hızı . Bilgisayarınızın performansını doğrudan etkileyen temel parametrelerden biri.
CPU Sıcaklığı . İzin verilen sıcaklığın aşılması PC'nin hızını düşürür ve işlemcinin arızalanmasına neden olabilir.
İşlemci Yükü . Belirli bir zamanda CPU'nun kullanımını gösteren bir parametre. Genel olarak, yük, (0 - 20)% oranında dalgalanmakta ve oyunlar, film seyretme vb. Ile artmaktadır.
Çekirdek Duyarlılığı . Sistemin çekirdeğinin tepki süresi (tepki).
Uygulama Duyarlılığı . Kullanılan uygulamaların tepki süresi.
Bellek Yükü . Bilgisayarın hızı üzerinde önemli bir etkiye sahip olan bir parametredir.
Sabit Sayfa Hataları (disk sayfası hatası). Diskteki verileri bilgisayar RAM'ında bulunmayan verileri ayıklamanız gerektiğinde ortaya çıkan donanım kesmelerinin sıklığı.



BİLGİSAYAR DURUMUNUN AYRINTILI ANALİZİ

WhySoSlow yardımcısının yardımı ile sisteminizin işini detaylı bir şekilde analiz edebilir ve analiz sonuçlarını içeren bir rapor alabilirsiniz. Bir PC analizi yapmak için, program penceresinin altındaki " Analiz et ... " düğmesini tıklayın.

Testi başlatmak için açılan " WhySoSlow Analysis " penceresinde aynı ada sahip düğmeyi tıklayın.



Program bilgisayarınızı analiz etmeye devam eder.İşlemin ilerlemesi süresince (1-2) dakika, görüntülenen penceredeki ilerleme çubuğunu izleyebilirsiniz.


Testin tamamlanmasının ardından, sisteminizin durumu hakkında ayrıntılı bir rapor verilecektir.


Bilgisayar yavaşlarken yardımcı programını çift tıklatarak genişletin ve frenleme nedenini bulun.WhySoSlow'u başlatmak için üzerine sağ tıklayın ve menüden " Durum panelini göster " i seçin.

Böylece, WhySoSlow programını kullanarak, bilgisayarın neden yavaşladığını ve performans düşüşünün nedenlerini ortadan kaldırdığını öğrenebilirsiniz.
link

https://yadi.sk/d/URfJlU1H3SkFoY