Adolf Hitler’in hayranlık beslediği devlet adamı ve askerler arasında Mustafa KemalAtatürk de vardı. Hitler, Atatürk’e hediye ettiği zırhlı bir Mercedesle de gösterdiği buhayranlığını çeşitli vesilelerle hep yinelemiştir. Versailles Anlaşmasını yırtarken, Sevr’ikastederek `Atatürk’ün 10 yıl önce yaptığını biz şimdi yapabiliyoruz’ deyişi ünlüdür.

Ancak, Hitler’in Türkiye’de pek bilinmeyen bir kitabında da Atatürk hakkında söyledikleri çok dikkat çekici. `
Hitler’in Sofra Sohbetleri’ adlı bu kitap, Alman devletadamının 2. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürerken gizli karargahındaki akşamyemeklerinde yaptığı konuşmalardan oluşuyor.

Kitapta, Adolf Hitler'in Atatürk'ten bahsettiği bir kaç çarpıcı başlık:

`Arkasında ordusu olmayan bir kumandan uzun süre ayakta kalamaz. Atatürkde iktidarını Halk Partisi sayesinde güvenceye aldı. İtalya’da da aynı şeygeçerli. Eğer Antonescu bugün ortadan kaybolacak olsa, ordu içinde onunyerine talip olacaklar arasında korkunç bir mücadele başlar. Ama onun yerinegeçecek kişiyi belirleyecek bir örgüt olsa, bu olmazdı.

’ Kitabın 607. sayfasında şunları söylüyor:Bizim Amacımız Dünyayı Nazi Egemenliği Altına Almak Ama Ben Türkiye İle HiçBir Zaman Düşman Olmayacağım...yani, "Dünyada savaşmayacağım tek ülkeTürkiye'dir.

"Adolf Hitler Atatürk Hakkında ( Mavi gözlü Mustafa Kemal, bize demokrasi vemilliyetçiliğin ne olduğunu öğretmiştir...)"Benim ustam Il-Duce'dir, ama onun ustası da Mustafa Kemal'dir."

"Bütün enerjimi Atatürk'ten alıyorum.O'nun hayatı bizim feyizli ışığımızdır."

“Mustafa Kemal'in ilk oğrencisi Mussolini,ikinci öğrencisi de benimdir.'