hayvanların tarihçesi

Cafe Sohbet Keyfi içinde hayvanların tarihçesi konusu, Hayvanlar Tarihçesi...! Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. "Hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı hayvanları ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: hayvanların tarihçesi


  1. #1
    @ydıns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ydıns isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    hayvanların tarihçesi

    Sponsorlu Bağlantılar


    Hayvanlar Tarihçesi...!
    Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. "Hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı hayvanları ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik bağlamda insanı da içerir. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Latince bilimsel terim de Metazoa'dır.

    Genellikle çevrelerine uyum sağlayan ve diğer canlılarla beslenen çokhücreliler alemidir. Vücutları, embriyonun bazı metamorfozlar geçirmesiyle gelişir. Ökaryotik çok hücreli organizmalardır. Besinlerini genel olarak sindirerek alırlar.

    Hayvanların birçoğu hareketlidir ve bitkilerde tipik olan kalın hücre duvarları genellikle yoktur. Embriyonik gelişim esnasında büyük ölçülerde hücresel göçler ve doku organizasyonları görülür. Üremeleri primer (birincil) olarak seksüeldir; diploit kromozom taşıyan dişi ve erkekler mayozla haploit kromozomlu gametleri, bunlarda birleşerek diploid zigotu oluşturur.

    1,5 milyondan fazla yaşayan türü tanımlanmıştır, fakat gerçek miktarın bazılarına göre 20 milyon, bazılarına göre de 50 milyondan fazla olduğu sanılmaktadır.

    Tarihçe [değiştir]İnsanoğlunun isim kullanmaya başlaması sistematiğin başlangıç noktası olarak kabul edilir. MÖ 383-322 yıllarında Aristo "hayvanlar yaşam şekillerine, hareketlerine, vücut yapılarına, alışkanlıklarına göre sınıflandırılabilir" diyerek bu bilimin temelini oluşturur. Bu düşünce 2000 yıl sürmüştür.

    1627-1705 yıllarında John Ray sınıflandırmada doğal sistemi ileri sürmüştür. Linne yazdığı Systema Natura adlı kitabıyla zoolojik nomenklatürün başlangıcını oluşturmuştur. Linne'nin çalışmaları birçok sistematikçiyi etkilemiş, hatta bir sonraki yüzyıla da damgasını vurmuştur. Bu nedenle Linne taksonominin babası olarak kabul edilmiştir.

    100 yıl sonra Charles Darwin evrim teorisi ile tüm çalışmaları etkilemiştir. 1866'da Haeckel'in filogenetik ağaç sistemi sistematikçilere yararlı oluştur. Bu dönem taksonominin en önemli periyodu olmuştur. Hergün yeni cinsler, takımlar ortaya çıkmıştır. Daha sonraki yıllarda sadece türler düzeyinde alışmalar yapılmıştır.

    Mendel kanunlarının bulunmasıyla önce genetiğin, sonra populasyon genetiğinin gelişimi gerçekleşmiş, günümüzde sistematik çalışmalarda moleküler düzeye inilmiştir. Günümüzde tanımlanmış ve sınıflandırılmış 1.350.000 tür olduğu bilinmektedir. Bunların 1.300.000'ini omurgasızlar oluşturmaktadır. Geri kalan fosillerle birlikte 65.000 tür Chordata şubesinde incelenmektedir. Günümüzde yaşayan yaklaşık 43.000 kordalı bulunmaktadır. Bunun 42.000'i Vertebrata'ya, 1000 kadarı da ilkel kordalılara aittir.

    Akrabalıklara göre yapılan genetik çalışmalar sonucu Bilateria dört büyük ana gruba ayrılır

    Deuterostome
    Ecdysozoa
    Platyzoa
    Lophotrochozoa

    Üreme ve gelişme [değiştir]Hemen hemen tüm hayvanlar çiftleşerek ürerler.Yetişkinler diploid ya da polidiploiddir. Herbirinin kendine has üreme hücresi vardır. Bir çok hayvan çiftleşerek üremeye yatkındır.

    Bir çok hayvan güneş ışığı enerjisini dolaylı yollardan kullanarak gelişir, büyür. Hayvanların aksine bitkiler bu ışığı [Fotosentez] ile doğrudan basit şekerler üretmek için kullanır. Bitkiler, havadan aldığı karbon dioksit (CO2) ve topraktan aldığı su (H2O) moleküllerini ışık enerjisini kullanarak kimsayal bir rekasiyon sonucu Glikoz şekeri (C6H12O6) dönüştürür ve son olarak açığa Oksijen çıkar (O2). Elde edilen bu bu şeker daha sonra bitkinin büyümesi için kullanılır. Hayvanlar bu bitkileri yediklerinde ya da bu bu bitkileri yiyen hayvanları yediklerinde bitkilerin içinde bulunan şekeri almış olurlar.

    Wikipedia.Org den Alınmıştır...!

  2. #2
    musick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    musick isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: hayvanların tarihçesi

    emeğine sağlık canım kardeşim. youtube aşk diyeti yaz ve altındaki yorumlara bir bak. benden ala hayvansever yoktur herhalde. terliksi, tek hücreli, çok çocuklu, çolak-topal, kör, gözlüklü, evcil,vahşi, mevki sahibi, sahipsiz, başıboş, küçük-büyük vs.vs.vs. ne olursa olsun severim.

    bu bilgiler ışığında kendini geliştirmiş bir hayvansever olarak toplum içindeki yerimi aldığımda, benden çok, değişimi farkeden cümle hayvanların nasılda sevineceğini beraberce gözlemleme fırsatımız olur inşallah. teşekkürler esenkal
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    bir cigaramdan vazgeçemiyorum
    bir de www.keyfimuzik.com


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

hayvanların tarihçesi, hayvanların geçmişi, hayvanların tarihi, hayvanlar tarihi, hayvan tarihi, tarihi hayvanlar, canlıların tarihçesi, hayvanlarin tarihi, hayvanlarda üreme büyüme ve gelişme vikipedi, hayvanlar aleminin tarihçesi, hayvan tarihçesi, wwwkeyfimuziknet 6652 hayvanlarin tarihcesi, ecdysozoa turkce bilgisi, hayvanlarla gecmısi, hayvanlar tarihçe
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Pop Müzik Nedir? Pop Müzik Hakkında Bilgi - TarihçesiPop Müzik Nedir? Pop Müzik Hakkında Bilgi - Tarihçesi

    Pop Müzik Nedir? Pop Müzik Hakkında Bilgi - Tarihçesi 29077 Pop Müzik Nedir? Pop müziğe ismini veren 'pop' kelimeciği, 'popular' yani Türkçe anlamıyla popüler olarak ifade edilen kelimeden türetilmiştir. Popüler müziğin tanımına ve tarihine geçmeden evvel ondan önceki tarihi süreci bir göz önüne almamız gerekir. Bu süreci Rönesans’ın başlangıcından 20. yüzyıla kadar olan süre içerisinde bulabiliriz. 6. yy zamanında Avrupa...
  2. Kemanın tarihçesi ve keman ayarlarıKemanın tarihçesi ve keman ayarları

    33356 Soylu bir ladinle, akçaağacın birlikteliğinden doğan olağanüstü bir çalgının öyküsü Muhtemelen en tanınmış orkestra çalgısı olan keman, bir yayla çalınan telli bir enstrümandır. Keman ailesinin en geniş aralıklı sesine sahip olan üyesi olan kemanın yanında bu ailenin diğer üyeleri, viola, çello ve kontrbasdır. Keman bir kaç ana parçadan oluşur. Ön kısım, omurga, boyun, perdeler, akort anahtarları, gövde, köprü, kuyruk ve F-...
  3. Gece görüşü iyi olan hayvanların sırrıGece görüşü iyi olan hayvanların sırrı

    Alman bilim adamları, geceleri avlanan hayvanlarda iyi gece görüşü sağlayan DNA'nın bir unsurunu keşfetti. Devami...
  4. Piyano'nun TarihçesiPiyano'nun Tarihçesi

    42551 PİYANO'NUN TARİHÇESİ Piyano; Floransalı Bartolomeo Cristofori 1711 yılında "Piyano e forte" hem hafif hem kuvvetli çalınabilir adlı yeni bir müzik aleti icat etti.Bu çalgı üzerinde hem hafif seslerin hem de kuvvetli seslerin çıkartılması olanaklıydı. Bunun için adına italyanca "hafif ve kuvvetli" anlamına gelen "Piyano e forte" dendi. Yeni bir icat sayılan piyanonun sesleri meşin kaplı küçük seslerin tuşlar aracılığıyla harekete...
  5. Kavalın TarihçesiKavalın Tarihçesi

    KAVAL İnsanoğlunun üflemeli ilk çalgılarındandır. Çeşitli kaynaklarda ''ağız sazları'' arasında anılan çalgı. Orta Asya Türk uygarlıklarından itibaren bilinir. Ülkemizde yüzyıllardır, ''çoban sazı'' ya da ''düdük'' olarak tanınan kaval, Büyük Göç'le yayıldığı toplumlarda ise, farklı ad ve biçimlerde çalına gelmiştir. Kaval, içi boş şey anlamına gelen, ''kav''dan türemiştir. Çalgıya yüzyıllar önce yakıştırılan bu ad, genelde tüm nefeslilere...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi