Problemim var yardım.

Cafe Sohbet Keyfi içinde Problemim var yardım. konusu, Merhabalar ben benim lise hakkında problemim var.15 yaşımdayım.9.sınıf öğrencisiyim.İlköğretimde yaptığım üşengeçliklerin cezası olarak düz liseye gidiyorum.Dersler zorlaşıyor.Anlamıyorum ve sorum şu üniversite okumak istiyorum ama 2 kez kalırsam eğitim hayatım biter.Meslek ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Problemim var yardım.


  1. #1
    fbcanerix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fbcanerix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Problemim var yardım.

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhabalar ben benim lise hakkında problemim var.15 yaşımdayım.9.sınıf öğrencisiyim.İlköğretimde yaptığım üşengeçliklerin cezası olarak düz liseye gidiyorum.Dersler zorlaşıyor.Anlamıyorum ve sorum şu üniversite okumak istiyorum ama 2 kez kalırsam eğitim hayatım biter.Meslek lisesine geçmek istiyorum.Hangi bölümü önerirsiniz yani hangisinin geleceği var? MEslek okuyanların çoğu üniversite okuyamıyor kendi biraz çabamla ygsde başarılı olup üniversiteye gitme şansım olurmu ? Büyüklerimsiniz yardım edin lütfen kafam karışıyor. Teşekkürler şimdiden.

  2. #2
    alto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Problemim var yardım.

    1-Aklında olan bir meslek varmı?

    İlköğretimde yaptığın üşengeçliklerin sonucunu daha erken yaşta anlaman ıyıye işaret.Nihayet bu senin hayatın ileride neler olabileceğini anlayıp zararın neresinden donmeyi düşünmen bu daha guzel.Bu yaşlarda insan hayatı toz pembe goruyor ve hep boyle gidecek zannediyor.
    Zaman cabuk geciyor tren kacmadan hayatına yon vermeye bak....Dersler zorlaşıyor diye yazmışsın inanki hayatta kolay birşey yoktur..
    Nihayet bu senin hayatın kafana sokarsan ben bu işi yapacağım diye inanki yaparsın hiç korkma çalış çalış çalış inat ile çalış insanın kendisinden başka kendisine faydalı olacak kimsesi yoktur.Anne baba akrabağlar belirli bir yere kadar insana faydalı olabilirler.Ama sen istemediğin sürece onlarda bir yerden sonra pes ederler ne yapsınlar?Yani seni okutmak isterler .. ee sen sıkılıyorum dersleri anlamıyorum zor geliyor dersen ne olacak?Sonuçta zararı kendine..Iyı duşun taşın tavsiyem dersleri sana zorlaştıran ortamlardan kaçınman..Bu hayat benim hayatım deyip zoru yenmeyi başarmayı çalışmandır..İnanki ilerde yanlız kaldığın zaman bu deyişlerimi hatırlarsın..Treni kaçırma çalış çalış çalış..Nihayette bu senin hayatın..
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  3. #3
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Problemim var yardım.

    Merhabalar ben benim lise hakkında problemim var.15 yaşımdayım.9.sınıf öğrencisiyim.İlköğretimde yaptığım üşengeçliklerin cezası olarak düz liseye gidiyorum.Dersler zorlaşıyor.Anlamıyorum ve sorum şu üniversite okumak istiyorum ama 2 kez kalırsam eğitim hayatım biter.Meslek lisesine geçmek istiyorum.Hangi bölümü önerirsiniz yani hangisinin geleceği var? MEslek okuyanların çoğu üniversite okuyamıyor kendi biraz çabamla ygsde başarılı olup üniversiteye gitme şansım olurmu ? Büyüklerimsiniz yardım edin lütfen kafam karışıyor. Teşekkürler şimdiden.
    Meslek okuyanların çoğu üniversite okuyamıyor mu ? Aksine meslek lisesi çıkışlı olan bir öğrenci için üniversiteye geçiş daha kolay. 9. sınıf öğrencisi için lise hakikaten zordur eğer dersleri önemsiyorsa. Derslerin zorlaştığı konusuna gelince sadece ders sayısı çok olduğu için hangisine yetişeceğini şaşırıyor insan haklısın. İki kez kalmayı başarabilmen için bayağı uğraşman lazım. Çünkü yıl sonunda zayıf olan derslerin için bütünleme sınavları olacak. Bir iki tane gözetmen eşliğinde sizi klasik sınav yapacaklar ve sorular oldukça kolaydır. Hatta şansın varsa sınavlarda hoca cevabı yazar tahtaya çıkar gider. Daha sonra o zayıf derslerini bütünleme sayesinde kurtarabilirsin. Benim şimdiki aklım olsa meslek lisesi okurdum. Fakat önemli olan düz veya Anadolu değil. Derslerine güzel çalış daha önünde 3 yıl da lise var. Lise son sınıfa gelmeden yani 11. sınıfta YGS konularını bitirmeye bak. 12. sınıfın ilk dönemine kadar bitirdiğin konuların üzerinden geç, ikinci dönem ise soru çöz bol bol. Çalışınca olmayacak birşey yok sıkma canını otur güzel güzel dersini çalış kardeşim benim.

  4. #4
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Problemim var yardım.

    Çalışmazsan orada da zorlanacaksın. Biraz ilgi-alakana göre şekillenecek her şey. Ben sözeli gözüm kapalı yapıyordum. Anadolu lisesi çıkışlıyım. Yata yata bitirdim liseyi, yata yata Akdeniz Üniversitesi Radyo,Televizyon Ve Sinema okuyorum. Geçen sınava yeniden girdim, okuduğum okulu yine kazandım. Yani bu ilgi alaka, çalışma da bir yere kadar. Kendine bir rota çiz. Ve ilgine göre kendini yönlendir, zorlama olmaz. Olamaz.

  5. #5
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Problemim var yardım.

    Arkadaslar, 15-22 yas arasinda ne yaptiysaniz, geri kalan hayatiniz bu parallelde gidiyor, asilin derse deftere, iyi bir universite kazanin, universite hayati cok guzel cunku, ve de geri kalan hayatinizin sekillenmesine yol aciyor.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  6. #6
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Problemim var yardım.

    Kendimden örnek vereyim, Torbalı Sağlık Meslek Lisesi'ni baya iyi bir puanla kazanmıştım zamanında, kaç sene önce olduğunu bile unuttum düşünün artık. Ama oradaki ortama ayak uyduramadım bahanesiyle okulu bırakıp Urla'ya döndüm ve Ticaret Lisesi'ne başladım alakam olmamasına rağmen. sibiryalı'nın dediği çok doğru, o yaşlarda Muhasebe okudum, şimdi muhasebecilik yapıyorum.

    Ziraat Bankası'nın açmış olduğu sınavı kazandım, mülakata girdim sonuçları bekliyorum.

    Yaşım çok olmayabilir ama 26-27 yaşında bir adam işe alınabilmek için hala sınavlara tabii tutuluyor, örnek teşkil etsin size, aklınızın bir köşesinde bulunsun.

    Seçimi iyi yapmalısın, ileride nefret ettiğin bir işte çalışmak zorunda kalabilirsin.

    Ayrıca Meslek Lisesi çıkışlıların üniversiteye daha rahat girdikleri diye bir şey yok Anıl. Geçiş hakkı vardı bir zamanlar 2yıllık MYO'lara. Hala var mı bilemiyorum, tek avantajı bu -ki o zamanlar barajı geçtiğin takdirde zaten o okulları tercih edebiliyordun mezun olduğun lise gözetilmeksizin. Aksine, meslek liselerinde matematik dersi olmadığından sınavda da matematik sorulduğundan iyice zorlaşıyor durum. Gerçi bölüm haricinde bir tercihte bulunulacaksa neden meslek lisesine gidiliyor? O da ayrı bir konu.

    Tabii sistem her yıl değişiyor, değiştiyse bir şey diyemem. Güncel takip eden arkadaşlar daha iyi bilirler.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Problemim var yardım.
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. İlginç senkronizasyon problemim?İlginç senkronizasyon problemim?

    Realtek AC97 Audio ses kartım vardı 1 ay kadar önce Creative Sound Blaster Audigy ses kartı aldım eski ses kartımın arızalanması nedeniyle... Yıllardır Cool Edit programıyla kayıt alıyorum ilk olarak 3 hafta önce metronomla acapella kaydı aldım 2. kanala geçip dublesini okudum ama ritimler birbirlerini tutmuyolardı. Şaşırdım ve kendim ritimden şaştığımı düşündüm ama mümkünü yoktu arası baya açıktı sorunu kesin anlamak için 1. kanalın kaydını...
  2. Sonar X1 LE İle ilgili bir problemim varSonar X1 LE İle ilgili bir problemim var

    Merhaba Arkadaşlar... Sonar X1 LE İle ilgili bir problemim var. Yeni bir ses kartı aldım ROLAN UA 55... Aslında ben normalde Adobe Audition ile kayıt alıyordum fakar Rolandın içinde bu programın CD Si vardı bende yükleyip bir deneyeyim dedim... Ve Ses kartının bu programda gerçekten daha iyi kalite aldığını gördüm hemde çok fark vardı neredeyse... Her neyse adamlar zaten boşuna özel program yapıp koymazlar. Sorun şu ki bildiğiniz üzere Roland...
  3. Ses kaydı problemim var acil yardım.. şimdiden teşekkürlerSes kaydı problemim var acil yardım.. şimdiden teşekkürler

    Arkadaşlar ben kendi evimde ufak çaplı bir stüdyo kurmak istiyorum ses kartım Creative sound blaster 5.1 mikrofon olarak şimdilik 10-15 liralık bişey kullanıyorum. ancak bir sorunum var bir kaç program denedim ( Cubase, Cool edit, Adobe Audition 1.5 ) sorun yine aynı. Sorun şu kayıt alırken beat'ın sesi benim sesime karışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ? Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler... :)
  4. Firewire 410 problemim varFirewire 410 problemim var

    Arkadaşlar firewire 410 ses kartı , firewire kablosuyla pc 'ye bağladıgımda cihaz çalışıyor lambası yanıp yanıp sönüyor fakat , pc cihazı görmüyor .. yani sanki hiç cihaz bağlanmamış gibi.. Sıkıntı nerede olabilir ? Pc'de sıkıntı olduğunu sanmıyorum, firewire kablosunun bir ucunu kesip usb'ye çevirmeye çalıştık bağladık bundan dolayı karta bir sıkıntı vermiş olabilirmiyiz?
  5. Fl de Reasonu Calıştırdım Yalnız bir Problemim varFl de Reasonu Calıştırdım Yalnız bir Problemim var

    ben fl de reasoonu calıştırdım geyet guzel çalışıyor flden verdiğim efektler reasondaki entrumana işliyor fl de klavyede reasondaki herhangibi bir enstrumanı acabiliyorum yalnız bi enstrumandan ses geliyo birinden gelmiyo bilen birisi varsa yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkürler
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi