Adobe Flash Playersds virüsü nasıl bulaşıyor?
Arkadaşlarınızdan birisi slayt gösterisi olarak adlandırdığı bir videoyu profilinde paylaşıyor. Slayt gösterisinin başlığı ise
“Arkadaşlar Slyat Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen ” “Arkadaşlar Videomu İzleyip Beğenir misiniz Seviyorum Hepiniziiii” gibi başlıklar oluyor.
Siz de o videoyu açmaya çalışırken Flash Player’in güncellenmesi gerektiği uyarısı geliyor. Uyarıyı kabul ettikten sonra bilgisayarınıza Adobe Flash Player adı altında bir dosya iniyor. Siz bu dosyayı yükledikten sonra virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.

Adobe Flash Playersds virüsünün belirtiler neler?

Virüs bilgisayarınıza yüklendikten sonra Chrome’a bir eklenti ekleniyor. Eklentiyle bilgisayarınız aramamekani.com gibi bir siteye sürekli yönlendiriliyor. Yani sizin interneti kullanmanızı engelliyor.
Ayrıca virüs Facebook profilinizde kendi slayt gösterinizin olduğunu iddia eden virüsü de yayıyor.

Adobe Flash Playersds virüsü nasıl temizlenir?
Not: Yapılan herhangi bir hatadan veya oluşacak sorundan herseydenbirsey.com sorumlu değildir.
Birçok kişi bu yol ile sorunu çözdü. Eğer siz çözemezseniz alt kısımdaki yorum bölümünden hatayı bildiriniz. Her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

1. YÖNTEM
Not: Burada yapacağınız bir hata bilgisayarınızın tüm ayarlarını bozabilir, format atmanız gerekebilir. Dikkatli olunuz!
Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.
Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan satırların hepsini siliyorsunuz.
Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra büyük ihtimal sorununuz düzelmiş olacak.
Eğer bu yolla çözülmüyorsa bilgisayarınızda farklı sorunlar olabilir. Yine de aşağıdaki 2. yöntemi deneyiniz.
İlk yol ile halledemeyenler için 2. YÖNTEM;
C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions (Win 7 için C:\Users\Bilgisayar\AppData\Local\Google\Chrome\Us er Data\Default\Extensions) yolunu takip edin. Buradaki Extensions klasörünün içerisindeki dosyalar Chrome’a eklediğiniz eklentileri ifade eder. Yani oradaki dosyalar reklam engelleyicisi Ad Block da olabilir, Chrome’a eklediğiniz bir tema da.
Tavsiyemiz Chrome’yi kapatın. Extensions klasörü içerisindeki dosyaları masaüstünde yedekleyin. Yani oradaki dosyaları kopyalayıp masaüstünde bir klasöre yapıştırın. (Yedeğini alın) Daha sonra bu klasör içerisindeki “sfasfadsxax” isimli klasörleri silin. Daha sonra bakın bakalım Chrome’den sorun düzelmiş mi.