MÜYAP Sahtekarlığı

Cafe Sohbet Keyfi içinde MÜYAP Sahtekarlığı konusu, Ali Eyüboğlu’nun köşesine taşıdığı ‘Youtube’da tıklanma sahtekârlığı’ konusu gündeme bomba gibi düştü. MÜ – YAP sahtekârlık yapanları ortaya çıkarmak için Youtube’dan bilgi istedi. Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu’nun “Müzik dünyasında ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: MÜYAP Sahtekarlığı


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    MÜYAP Sahtekarlığı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Ali Eyüboğlu’nun köşesine taşıdığı ‘Youtube’da tıklanma sahtekârlığı’ konusu gündeme bomba gibi düştü. MÜ – YAP sahtekârlık yapanları ortaya çıkarmak için Youtube’dan bilgi istedi.
    Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu’nun “Müzik dünyasında büyük sahtekarlık” başlığıyla gündeme taşıdığı YouTube’un yaptığı denetim sonunda MÜ-YAP’ın 261 milyon görüntülemesini gerçek indirme ya da görüntüleme olmadığı gerekçesiyle silmesi müzik dünyasına damgasını vurdu. Gün boyu sosyal medyada bu konu tartışıldı. MÜYAP yönetimi, sahtekarlığı yapanların ortaya çıkması için YouTube Türkiye’den bilgi istedi.
    MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, YouTube ile görüşme halinde olduklarını, bu sahtekarlığı yaparak haksız rekabete yol açan ve kazanç elde edenlere kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. İşte müzik dünyasına bomba gibi düşen olaya dair sektörün önde gelenlerinin Milliyet’e yaptığı açıklamalar.
    Bülent Forta
    (MÜ-YAP Başkanı)
    YouTube’un yapmış olduğu araştırma ve açıklama doğrudan ve sadece MÜ-YAP’la ilgili değil. Bu periyodik çalışmalarını Universal-Sony gibi dünya müzik devleri için de yapıyor. Yani MÜ-YAP özelinde farkedilen ve büyük yolsuzluğu ortaya sermiş değil. YouTube geçen yıl diğer müzik devleri için de aynı şeyi yaptı ve 800 bin- ile 1 milyona yakın oynama hesapladı. YouTube’un MÜ-YAP sayfasında ferkettiği bu büyük manüpülasyon, herhangi bir sanatçı ya da menejer tarafından organize edilmiş olabilir. Elimizde henüz bir liste yok. YouTube’a yazı yazdık ve isimleri istedik. Bu sahtekarlığın kimler tarafından yapılmış olduğunu öğreneceğiz ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. Verilen paralar tabii ki geri alınacak. Adaletli olan da bu zaten. Altı aylık MÜ-YAP indirme rakamı 3,5 milyar civarındaydı. Bunun 261 milyonu incelemeye alındı.

    Ahmet Çelenk
    (Videotek Prodüksiyon)
    Yapılan hırsızlık çok çirkin bir şey. Rekabetten ziyade, kokuşmuş bir düzenin içerisindeyiz. Sporumuz, müziğimiz, siyasetimiz hepsi aynı durumda. Her şeyimiz dopingli çıkıyor. Bugüne kadar haksız bir kazanç elde edilmişse, geri iade edilmesi gerekiyor. Benim sanatçılarım arasında şu anda sayısı indirilen yok. Eğer incelemeler sonucunda çıkarsa, herkes bunun bedelini ödemeli. Bu hırsızlık yeni olan bir şey değil. Yıllardır yapılıyor. YouTube sadece altı ayı değil, ilerki yıllara dair kayıtları da incelemeli. Böylelikle bir daha böyle bir hırsızlık yapılmaz. Yapımcıdan öte bir vatandaş olarak üzülüyorum.

    Murat Doğan
    (Pasaj Müzik)
    Dijital ortam içerisinde bu tarz sahte durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu durumda etik olunması gerekiyor diye düşünüyorum. YouTube’nin başlattığı bu inceleme sonunda, sektör daha dikkatli, özenli ve saygılı olacak. Benim sanatçılarımın böyle bir şey yapaya ihtiyacı yok, yapmazlar da… Bazı fanlar yapmış olabilir. Bunu direkt şarkıcıya ya da yapımcıya fatura etmek çok yanlış. Yapılanlar daha çok ‘Bir numara olayım’ ‘En çok ben tıklanayım’ ‘Gündeme geleyim’ düşüncesiyle yapılmış olabilir.

    Hasan Saltık
    (Kalan Müzik)
    Bizim sanatçılar öyle şeyleri bilmez, bunu sürekli konser veren popçulara soracaksınız. Bu konuyu araştırdık ‘Fake yapmak’ diye bir sistem var, bilgisayarı otomatiğe bağlıyorlar ve sürekli tıklıyor. Duyduğumuza göre şarkıcılar ve menajerleri yapıyorlarmış. Aslında bu şarkıcıların ‘Daha çok ben sattım’ yarışından kaynaklanıyor. Yapımcıların bu kadar şeytanca düşüneceklerini sanmıyorum. Zaten bu durum yapımcıya değil, şarkıcıya yarıyor. Bunu daha çok konser vermek ve radyolarda daha çok çalınmak için yapıyorlar. Bir bakıyorsunuz albümü 3 bin satmış, ama 15 milyon tıklanmış. Bunu özellikle festivallerde konser vermek ve fiyatlarını artırmak için yapıyorlar. YouTube’da tıklanmaya yönelik kazanç henüz kurulmadı. Yani ne kadar tık’lanırsa tık’lansın MÜ-YAP aynı parayı alıyor. 100 milyon da tıklansan, 10 milyon da tıklansan yılda 1 milyon TL alıyorlar. Sistem 17 Eylül’de değişecek. Reklam gelirine göre uygulama yapılacak.

    Samsun Demir
    (MÜ-YAP üyesi ve DMC Müzik Genel Müdürü)
    MÜ-YAP Youtube’dan 261 milyon videonun silinmesi hakkında ayrıntılı resmi bir yanıt istedi. Biz de gelen cevaba göre durum değerlendirmesi yapacağız. Bu gibi sahtekarlıklar dijital dünyada olabilir. YouTube daha önce de dünyaca ünlü firmaların 700 milyon tıklanmasını sildi. Bu sahtekarlığı kimin yaptığını bulmak Youtube’un işi…

    Polat Yağcı
    (Poll Production)
    Yapımcılar yapıyor ya da yapmıyor diyemem ama bu olayı Türkiye’de başlatan herkesin bildiği bir sanatçıdır. Kendisine bir hacker tutup, bu olayı gerçekleştirmiştir. Fanlar bir araya geliyor ve sanatçı adına örgütlenip, bir anda ‘tık’lanma sayısını yükseltebiliyor. Önü çok açık bir durum. Yapımcılar böyle şeylerle uğraşmaz. Bu sanatçıların ego tatminiyle alakalı bir durum. Öyle ki rakibiniz de sizin izlenme, dinlenme oranınızı artırıp, sizi bu döngüye çekmek isteyebilir. Bunu yapanlar IP yoluyla saptanmadıkça sonu gelmez. Her zaman eşit, adaletli bir düzen olsun istiyorum. Kim ne yaptıysa, sonucuna katlansın.Bülent Seyhan

    (Seyhan Müzik)
    YouTube’da olan haksızlığı öğrenmek için yazışmalarımız devam ediyor. Listeyi alınca yüzsüzler kimlerdir açıklayacağız MÜ- YAP olarak her zaman haksızlığın karşısında olduk ve olacağız. Sektör içerisindeki pislikleri temizlemesini iyi bilir. Hak yedirmek yok.Ne tweet attılar?


    • Demet Akalın YouTube skandalıyla Twitter’dan popçulara gönderme yaptı. Akalın, “Çok dinliyor, milyonlar onu dinliyor, çok sevildi şarkısı, kıyamet kopuyor. Ama bayramda bile evde oturdular” yazdı.
    • Bengü: MÜ-YAP ile ilgili ortaya atılan iddialar, besteci, söz yazarı, yorumcu ve yapımcı ayrımı gözetmeksizin tüm sektörümüzü ilgilendiren ve ilgilileri tarafından vakit kaybetmeksizin izahatı gereken niteliktedir. Bu sektörde yıllardır emek veren bir sanatçı olarak bende süreci takip ediyorum.
    • Zeynep Talu: YouTube ve MÜ-YAP’tan akla kara açıklamasını heyecanla bekliyoruz.
    • Fettah Can: YouTube’da bir gecede 500 bin dinlenen Türkçe şarkılar gördü bu memleket.
    • Arzu Çağlan: MÜ-YAP YouTube üzerinden 261 milyon sahte görüntüleme olayına karışan isimleri öğrenip, bir an önce açıklamalıdır. Yoksa top Kültür Bakanı’nda…
    • Aykut Gürel: Seneler önceki olağanüstü MÜ-YAP kongresinde bunun hem gayri yasal hem de etik olmadığını söylediğimde yalnız kaldım. Bütün yapımcılar sustu.
    • Hayko Cepkin: MÜ-YAP, YouTube’taki kliplerde nasıl ‘doping’ yaptı?.. dopingliler sizi. Bir de bu telifleri cukkalayanlar patlasa.
    • Harun Kolçak: Bu YouTube haberi doğru mu? Lan MÜ-Yap… Doymadınız mı herifler?
    • Niran Ünsal: Sanatçının değil prodüktörün hakkını koruyan telif hakları, mafyatik zemin yaratıyor: MÜ-YAP ve sahte ‘tık’lar
    Konu Anıl Yıldırım tarafından (22 Ağu 2013 Saat 18:14 PM ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: MÜYAP, Youtube’daki sahtekârlığı araştırıyor

    Muyap neyi arastiyor ki?

    Youtube tespit etmis zaten.

    Muyap yillardir milleti nasil da keklemis, bravo...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  3. #3
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: MÜYAP, Youtube’daki sahtekârlığı araştırıyor

    Muyap neyi arastiyor ki?

    Youtube tespit etmis zaten.

    Muyap yillardir milleti nasil da keklemis, bravo...
    Başlığı düzelttim. Belliydi zaten bunların böyle bir şey yapacağı.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

MÜYAP Sahtekarlığı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Youtube Jacker ile Youtube'a sorunsuz girmekYoutube Jacker ile Youtube'a sorunsuz girmek

    Aşağıda verdiğim Youtube Jacker adlı program ile sorunsuz bir şekilde youtube'a erişim sağlayabilirsiniz. Dosyayı indirin, dosyayı çalıştırın ve ileri tuşu ile ilerleyin. Sözleşmeyi kabul edip, sonlandırın. Artık Youtube'a sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Programı 1 kere kurduktan sonra tekrar çalıştırmanız gerekmemektedir.
  2. YouTube videosunu YouTube'dan indir!YouTube videosunu YouTube'dan indir!

    YouTube sayfalarından video indirmeye yarayan eklentilerin saltanatı bitiyor, YouTube'dan video indirme site arayüzüne dahil oluyor. Devami...
  3. Ay'daki su miktarı çok azAy'daki su miktarı çok az

    Ay'ın şimdiye dek çıkarılan en ayrıntılı haritasına göre, Dünya'nın doğal uydusunda çok az su bulunuyor ve kutuplarda şimdiye dek bilinmeyen kraterler yer alıyor. Devami...
  4. YouTube videosunu YouTube'dan indir!YouTube videosunu YouTube'dan indir!

    YouTube sayfalarından video indirmeye yarayan eklentilerin saltanatı bitiyor, YouTube'dan video indirme site arayüzüne dahil oluyor. Devami...
  5. MÜYAP ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!MÜYAP ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

    Ödüller Lütfi Kırdar Kongre Sarayında sahipleriyle buluştu! Haberin Devamı...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi