Konu hakkında bilgi edinin: https://support.twitter.com/articles/20169568
Form: https://verification.twitter.com/welcome

Sosyal medya devi Twitter, çok eleştirilen bir özelliği yeniden gündemine aldı ve onaylanmış hesapların kullanımını bütün kullanıcılara açtı. Daha önce profililerin yanında mavi bir rozet gördüğümüzde hesabın önemli birine ait olduğunu anlayabiliyorduk fakat sınırlı sayıda hesapta bulununca tepki alan bir özellik olarak kaldı. Şimdi ise daha fazla kullanıcının hesabının onaylanmasının önünde hiçbir engel kalmadı.
Peki bir Twitter hesabı doğrulama işlemi nasıl yapılır? Bu blogda görsellerle destekleyerek anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle Twitter Verification sayfasına giderek işleme başlıyoruz. Fakat burada bir hatırlatma yapmakta fayda görüyorum. Twitter'ın hangi hesapları onayladığına dair uyguladığı politikayı hatırlayalım:
"Kamuoyunun ilgisini çekebileceği belirlenen bir hesap onaylanabilir. Genel olarak bu hesaplar müzik, oyunculuk, moda, hükümet, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarına mensup kullanıcılar tarafından kullanılır."
Yukarıda Verification sayfasına girdikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak, continue diyerek ilerliyoruz.



İkinci adımda karşımıza hangi hesabı onaylatmak istediğiniz geliyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kişisel bir hesap kullanıyorsanız "Check here if this is a company or brand or organization account." kısmını işaretlememeniz. Bu kısmı kurumsal şirketler, kuruluşlar vs. işaretlemelidir.


Üçüncü kısımda giriş yaptığınız hesapta doldurmanız gereken eksik bölümleri göreceksiniz. Sırasıyla bu alanları doğru bir şekilde doldurmalısınız. Profilinize girip gerekli işlemleri yaptıktan sonra bu sayfaya geri dönüp "Back" butonuna geri döneceksiniz.



Back butonuna bastıktan sonra karşımıza aşağıdaki görselde gördüğüz alanlar çıkacak. Burada ilk adımda 5 adet form görüyorsunuz. Buraya hesabınızla ilişkilendirebileceğiniz kurumsal, kişisel veya herhangi bir internet sitesinin adresini yazmalısınız. İkinci adımda ise görselde belirttiğim gibi neden onaylamaları gerektiğine dair bilgileri en fazla 500 kelime olacak şekilde girmelisiniz.



Bütün işlemleri hallettikten sonra girdiğiniz bilgilerin özetini gösteren bir ekranla karşılaşacaksınız. Eğer verdiğiniz her bilgiden eminseniz "Submit" diyerek gönderebilirsiniz.


Başvuru için yapılması gerekenler
*Doğrulanmış bir telefon numarası
*Doğrulanmış eposta adresi
*Twitter'ta biyografinizi bölümünü doldurmuş olmanız
*Geçerli bir profil fotoğrafı
*Doğrum tarihi (gizli olarak ayarlanabiliyor)
*Bir web sitesi
*Tweet'leriniz herkese açık olmalı
Ek olarak Twitter, pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanı gibi fotoğraflı kimlik belgeleri isteyebilir.