Ve Cubase 5 Stoklarda

Cubase & Nuendo içinde Ve Cubase 5 Stoklarda konusu, Cubase 5 – İleri Muzik Prodüksiyon Sistemi Cubase 5, LoopMash ve VariAudio gibi looplar, beat ve vokaller ile çalışmaya yönelik yeni araçları, yepyeni kompozisyon özellikleri ve ilk VST3 destekli convolution ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Ve Cubase 5 Stoklarda


  1. #1
    sharkrec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sharkrec isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Ve Cubase 5 Stoklarda

    Sponsorlu Bağlantılar




    Cubase 5 – İleri Muzik Prodüksiyon Sistemi

    Cubase 5, LoopMash ve VariAudio gibi looplar, beat ve vokaller ile çalışmaya yönelik yeni araçları, yepyeni kompozisyon özellikleri ve ilk VST3 destekli convolution Reverb'ü içeren, müzikal yaratıcılığınızı yepyeni boyutlara taşıyacak tümü ile entegre özellikler ile bereber gelmektedir. Şaşırtıcı yenilikler ve ek güncellemeler ile performansınıza ve yaratıcılığınıza inanılmaz artılar getirecek Cubase 5 DAW (Digital Audio Workstation) dünyasında en üst teknolojiyi temsil etmektedir.

    Yenilikler

    Ritim Yaratma ve Looplar

    Cubase 5, yeni ritimler yaratma ve looplar ile çalışma konusunda heyecan verici ve dikkat çekici yeni ekipmanlarla donatılmıştır.

    Loopları karıştırın

    LoopMash özel ve yenilikçi yapısı ile, looplar ve vuruşlarla yaratıcı bir biçimde çalışabileceğiniz ve bu sayede etkileyici ritimler yaratabileceğiniz, devrimsel nitelikte bir sanal enstrümandır. Dahili ve kendi ekleyeceğiniz loopları benzersiz biçimde karıştırarak sayısız varyasyon ile yaratıcılığınızı harekete geçirin.

    LoopMash’in temelini oluşturan yeni audio analiz/sentez motoru, Yamaha ile yürütülen ortak çalışmalar neticesinde looplar ile vuruşlar arasındaki benzer elementleri yakalayacak bir tasarımla geliştirilmiştir ve bu sayede her türlü ritmik ses materyalini birbiri üzerinde birleştirerek taze ve ilham verici sonuçlar ortaya çıkartabilmektedir.
    • Çok yeni, kendi türünde ilk interaktif loop synthesizer
    • MediaBay ya da Proje Ekranınız üzerinden basitçe sürükleyip bırakarak anında bütünüyle yeni ve benzersiz varyasyonlar yaratabilme
    • Cubase Temposu ile tamamen senkronize biçimde çalışır
    • Kendi üzerinde edit yapma gereçleri ve kullanıcı tanımlı sahneler ile güçlü performans modu


    En yüksek standartta davul örneklemesi
    Groove Agent ONE, Cubase 5 içerisinde gelen kaliteli ve detaylı seslere sahip bir davul örnekleyicisidir.
    • WAV,AIFF ve efsanevi MPC formatlarını destekler
    • Kullanımı kolay arayüz – fonksiyonelliğin ve basitliğin mükemmel birleşimi
    • Her davul ses için yeterli esneklik sağlayan edit bölümü
    • Bölünmüş Cubase ses parçalarını veya çoklu ses gruplarını basitçe Groove Agent ONE içerisine sürükleyip bırakarak padlerin karşılığı olacak biçimde otomatik olarak haritalama (map)
    • Bölünmüş audio looplarını tekrar MIDI track içerisine bırakarak MIDI’ye dönüştürme


    Vuruşlar üzerinde oynayın


    Beat Designer, ritimlerinizdeki vuruşlar üzerinde ayarlamalar yapabileceğiniz, yaratıcılığı geniş bir yelpazeye yayan yeni nesil bir plug-in’dir ve Groove Agent ONE ile senkronize bir biçimde çalışabilir. Farklı groovelar’la ve varyasyonlarla interaktif bir biçimde çalışmak daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı: Beat Designer çeşitli kalıpları kullanıcı tanımlı hafıza içerisinde bir defada organize edebilir ve herbirini gerçek zamanlı olarak Cubase ile senkronize bir biçimde MIDI klavye aracılığı ile yürütür.
    • Kalıp başına 64 adım(step)’a kadar destekler
    • Değiştirilebilir çözünürlük ve zaman formatı
    • Flam hits and rolls desteği
    • Bir vuruş içerisinde ki her element için özel ses kontrolü
    • Groove Agent ONE setleriyle mükemmel biçimde uyuşan, farklı tarzlarda yüzlerce vuruş ile beraber gelir


    Vokal Düzenlemeleri ve Pitch Düzeltme

    Cubase 5, bir şarkı içerisindeki belkide en önemli bileşen olan vokaller için yeni ve şaşırtıcı bir ekipman seti ile geliyor.


    VariAudio ile mükemmeli yakalayabileceğiniz vokal düzenlemeleri


    VariAudio, mono vokal kayıtlarında her bir nota üzerinde edit yapma ve pitch değiştirme imkanı sağlayan teknolojisi ile entonasyon ve zamanlama hatalarını birkaç mouse tıklaması ile çözebilirken, Sample Editor üzerinden bütün müzisyenlerin hayalini süsleyen ses dalgalarını MIDI’ye dönüştürme işlemini basitçe gerçekleştirebilmektedir.
    • Melodi ve entonasyon üzerinde tam bir kontrol sağlar
    • Pitch ve micro-pitch’i quantize ederek otomatik olarak vokallerde entonasyonu düzeltir
    • Tespit edilen tüm notalar ve kısımlar micro-pitch envelope’da dahil olmak üzere MIDI notalarına dönüştürülebilir
    • Hiçbir farkedilebilir yapaylık göstermez, yapılan kaydın ruhunu ve etkisini bütünüyle korur

    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Shark Records - Vokal ve Alt yapı Stüdyosu
    www.sharkrecords.net
    www.facebook.com/sharkrec

  2. #2
    sharkrec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sharkrec isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Ve Cubase 5 Stoklarda

    Anında pitch düzeltme


    Vokal ve solo enstrüman kayıtları için tasarlanmış yeni PitchCorrect VST3 plug-in’i ile, Cubase üzerinde yapılan vokal ve mono enstrüman kayıtlarına kolay ve otomatik entonasyon kontrolü ve ölçü düzeltmesi uygulanabilir. PitchCorrect, Yamaha’nın kendisini ispatlamış Pitch Fix teknolojisini kullanır, giriş sinyalinin pitch’ini devamlı olarak saptar ve kullanıcının belirlediği ölçüde ki (minör, majör, chromatic ve özel tanımlılar dahil) en yakın pitch ile eşleştirerek düzeltir.
    • Zayıf entonasyonu farkedilebilecek bir yan etki oluşturmaksızın ve orjinal performansın ses kalitesini bozmadan düzeltir
    • Retune ve Tolerance kontrolleri gibi çeşitli parametrelerle, her türde performans için istenilen oranda tonlanma yaparak kulağa doğal gelen pitch düzeltmeleri elde edin
    • Her bir nota’nın pitch’ini MIDI klavye üzerinden interaktif olarak gerçek zamanlı kontrol edin

    Miksleriniz İçin Yeni Bakış Açıları

    Cubase 5 ile mikslerinize derinlik katmanıza olanak sağlayacak çeşitli yeni özellikler gelmektedir.

    REVerence ile alanı deneyimleyin
    REVerence dünya üzerindeki ilk VST3 tabanlı convolution reverb işlemcisidir ve VST3’ün standardının sunduğu tüm olanakları sonuna kadar kullanır. Bu muhteşem gerçeklikte ki reverb işlemcisi dünya’nın çeşitli bir çok özel yerlerinde üretilen 70’den fazla karaktere sahip, eşsiz ses bankalarıyla beraber gelmektedir. Eğer bu da yeterli değilse, REVerence kullanıcı tanımlı çok-kanallı impulse'ları ve bunlara ilişkin resimleri import etme desteğine de sunar.
    • Birinci sınıf doğal tınlayan alan simulasyonu
    • Her tür akustik ortamı stereo ya da surround olarak örnekler – Studio-A odasından futbol sahasına kadar
    • Erken yansımalar ve reverb derinliği için bağımsız kontroller
    • Kaydedilmiş impulse ve decay zamanlaması üzerinde mutlak kontrol
    • Tümüyle pürüssüz ve performansı etkilemeyen parametre değiştirebilme
    • Sezgisel grafik dalga formu, spectrograph display ve dahili EQ kontrolleri

    Yeni otomasyon sistemi


    Cubase 5 içerisinde ki yeni otomasyon sistemi ile işlemler daha anlaşılır ve daha önce olmadığı kadar esnek kılınmıştır. Tüm otomasyon ayarları tek bir merkezi pencerede birleşmiştir.

    Bir kez Key Command atadıktan sonra, beliren yeni panel üzerinden otomasyon bilgilerini değiştirebileceğiniz komutlar verebilirsiniz. Büyük projeler üzerinde çalışırken yanlışlıkla otomasyonlu bilgilerinin okunmasını ya da kaydedilmesini önlemek amacıyla bu parametreleri işlem dışı tutarak ekstra güvenlik sağlayan Suspend Read ve Write seçenekleri eklenmiştir.



    Kural-tanımlayarak birleştirme


    Prodüksiyonlarınızın MIDI bölümlerini otomasyonlamak çok daha basit ve anlaşılır hale getirilmiştir. Part-bazlı MIDI kontrolör verisinin ve track-bazlı otomasyon verisinin aynı hedefe yönlendirilip kural-tanımlı olarak birleştirilmesi çelişmeyi önler ve iki sistemin uyumlu biçimde çalışmasını sağlar.

    Hem MIDI kontrolörünü hem de MIDI otomasyon (track) verisini aynı hedef üzerinde kullanmak ve üst üste binmiş kontrol/otomasyon verisini ahenkli bir biçimde işlemek artık kolay bir hale gelmiştir. Bu çok yeni uygulamanın kendisini tam anlamıyla gösterebilmesi MIDI track otomasyonunun yanyana ve hatta Key Editor ya da Proje Ekranın’da var olan MIDI kontrolör verisi ile birlikte izlenebilmesi ve değiştirilebilmesi işlemleri ile sağlanmıştır.


    Ne Kadar Yaratıcı Olabileceğinizi Gösterin

    Cubase 5 ile birlikte, Steinberg yenilikçi vizyonunu daha da ileriye götürerek, kompozisyonlardaki yaratıcılığı daha da ön plana çıkartacak araçlar geliştirdi.

    Besteci’nin seçimi: VST Expression


    VST Expression çok kanallı entrümanların artikülasyonları ile birlikte daha fazla sezgisel olarak çalışmanıza olanak sağlayan yeni bir çalışma biçimidir - örneğin geniş orkestra kütüphaneleri – ve sadece kullanıcı tanımlı olmayan, aynı zamanda Key ve Score Editörleri ile tümüyle entegre çalışabilen bir düzenleme konseptini sunar. VST Expression, enstrümanların artikülasyonları ile çalışmayı olması gerektiği gibi basit bir hale getirir. Artikülasyonların kullanılması için tüm o MIDI kontrolörler ile uğraşmak yerine, VST Expression benzersiz ve şeffaf biçimde entegre edilmiş edit imkanı sunmanın yanısıra Key ve Score Editörleri içerisinde ki çoklu artikülasyonlar üzerinde de tam bir kontrol sağlar. Score Editor üzerinde yazılmış artikülasyonlar anında gerçek zamanlı olarak çalınabilirler – orkestra tarafından ya da yeni HALion ONE Expression Set 01 içerisine dahil edilmiş tümüyle yeni elektro ve akustik gitar, bass ve üflemeli sesleri gibi herhangi bir sample-kaynaklı kütüphane üzerinden.
    • Herhangi bir VSTi ya da stand-alone sample kütüphanesi ile uyumludur, HALion Symphonic Orchestra ve yeni HALion ONE Expression Set 01 dahil
    • Expression Map Editor artikülasyon kontrolleri üzerinde mapping ve remapping yapılmasını sağlar; key switchler, kontrolör değişimleri veya MIDI kanalı remapping’i gibi
    • Expression Map kullanılarak projeler çalınmak üzere farklı ses birimlerine ya da kütüphanelere taşınabilir
    • Yeni Articulation Lane sayesinde Key ve Drum Editörleri üzerinde enstrüman artikülasyonları sezgisel ve hızlı biçimde değiştirilir
    • Artikülasyon değişimleri kaydedilirken – örneğin key switchler, olması gereken doğru semboller otomatik olarak Score Editör’e eklenir.


    Signature Track


    Cubase 5 çok yeni iki tür track ile donanmış halde gelir: Signature Track ve Tempo Track. Bu son derece faydalı track türleri sayesinde tempo ve zaman signature üzerinde doğrudan Proje Ekranı içerisinde tam bir kontrol sağlarsınız. Tempo ve signature değişimlerini, içerisinde ses, MIDI ve işaretlerin bulunduğu proje içeriği üzerinde görerek değiştirebilmek, şarkı ya da kompozisyona dair her bir nüansı doğru tempo ve signature ile sezgisel biçimde kullanabileceğiniz yeni bir yol sağlar ve aynı zamanda yeni signature’lar ile farklı deneyler yapmanıza olanak sağlayacak özgürlüğü sunar.
    • Hem time linear hem de Bars+Beats modunda kullanılabilir
    • Info Line ve Track Inspector üzerinden edit yapılabilir, yani işlem temposu ve işlem bar’ları gibi gelişmiş fonksiyonlar her daim parmaklarınızın ucundadır.
    • Çoklu seçilmiş olaylar, sürükle bırak hareketleri de dahil olmak üzere bağımsız olarak değiştirilebilirler
    • Snap, Grid ve Quantize fonksiyonlarına-bağlı editing ve Crosshair-cursor desteği

    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Shark Records - Vokal ve Alt yapı Stüdyosu
    www.sharkrecords.net
    www.facebook.com/sharkrec

  3. #3
    sharkrec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sharkrec isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Ve Cubase 5 Stoklarda



    En İdeal Senfonik Enstrüman



    Yazdığınız notaları kütüphanesindeki enstrümanlar ile çaldırabileceğiniz ya da doğaçlama çaldığınız enstrümanların vuruşlarını nota olarak kaydedebileceğiniz, her tür tarz ile kullanılabilecek senfonik enstümanlardan oluşan kocaman bir orkestra’yı, kalitesi dünya çapında kabul görmüş içeriğiyle parmaklarınızın ucuna kadar getiren HALion Symphonic Orchestra’nın tüm özelliklerini sınırlama olmaksızın kullanabileceğiniz 90 günlük 16-bit Özel Sürümü’de Cubase 5 içerisine eklenmiştir.

    Daha fazla ifade imkanı

    HALion ONE’ın ses kütüphanesi, Yamaha’nın kendisini ispatlamış ses tasarım ekibi tarafından geliştirilen, stüdyo-kalitesinde enstrümanlar içeren yeni bir set ile genişletilmiştir. Expression Set 01 içerisinde doğal ve ifadeyi tam olarak vermeye yönelik çoklu artikülasyonlar içeren 14 yeni enstrüman bulunur. Yeni Expression Set, her biri bir key switch’e atanan artikülasyonlar ile, Cubase 5 içerisindeki VST Expression özelliğini keşfetmeniz için mükemmeldir.

    İçerisindeki enstrümanlar: Akustik Bass, Electro Bass, Perdesiz Bass, Pick Bass, Klasik Gitar, Akustik Gitar, Clean Gitar, Distortion Gitarlar 1&2, Solid Gitar, Tenor Saksafon, Solo Trumpet, Üflemeliler ve Geniş Yaylı Enstrümanlar


    Yeni-Nesil Performans ve Daha Hızlı İş Akışı
    Cubase 5 aynı zamanda çalışmalarınızı daha da akıcı yapmanıza olanak sağlayacak, kullandığı yeni teknolojiler ile performansızıda artıracak yeni bir düzen getirmektedir.
    X64 avantajını yaşayın
    Cubase 5, Windows Vista 64 altında 64-bit’lik kayıt yapma imkanını tamamiyle desteklemektedir ve adreslenebilir bellek alanını 2 GB’tan 1 terabyte’a çıkartabilir.
    Cocoa üzerine inşa edilmiştir
    Mac OS X'te için kullanılan Cubase 5 framework’ü tekrar yazılmıştır: Eskiden “de-carbonized” olan framework artık “cocoa-ized” formundadır. Bu yeniden yapılanma Cubase 5’in şimdiki sürümü için değildir, sadece Cubase’in Mac OS X 64-bit versiyonu için attığı bir temeldir.
    Gelişmiş export

    Yeni Channel Batch Export, birbirinden bağımsız kanalları export ederek arşivler yaratmak veya projelerin diğer prodüksiyon sistemlerine transferi için farklı bir yöntem getirir. Export Audio Mixdown penceresinin bir uzantısı olarak, Channel Batch Export mikser kanallarından çoklu olarak seçilen duyulabilir çıkışları ses dosyası haline getirmeye imkan tanır. Aynı zamanda Channel Batch Export, CPU’ya mümkün olan maksimum gücü vermek için projenizi yeniden organize edebileceğiniz en ideal yöntemdir – tüm dosyaları ve VSTi kanalları ses dosyası haline getirip, sistem kaynaklarını rahatlatabilirsiniz.

    • Export işlemine dahil edeceğiniz ya da bu işlemden hariç tutacağınız kanalları hızlı biçimde seçme
    • Kanal isimleri için arama alanı
    • Yeniden tasarlanmış Audio Engine Output bölümü tüm uygun kanalları/busları türe göre listeleme
    • Ses ve video dosyaları için geliştirilmiş yedekleme fonksiyonu



    MediaBay optimizasyonları


    MediaBay Cubase içerisinde bulunan medya dosyası yönetim sistemidir ve VST3’ün de parçası olan VST Sound standardını destekler. Daha hızlı arama ve dosyalama, genel olarak geliştirilmiş performans, daha gelişmiş ve şeffaf izleme işlemleri yapılabilmektedir.

    • Yeni Category Filter dosyalama güncellemesi ile kategorileri ve sonuçları sınırlayın
    • Category fonksiyonu içerisinde ki Result Numbers, her bir kategori içerisinde bulunan mevcut dosyaların sayısını gösterir
    • Write Protection Indicator ve Pending Tags Indicator
    • Attribute Filter Search sayesinde kullanıcının MediaBay’in Viewer’ı üzerinde yaptığı arama sorguları detaylı biçimde yapılabilir.

    Hassas Düzenlemeler

    Sample Editor, önceden sahip olduğu özelliklere yenilerini ilave ederek, kilit parametrelere daha önce olmadığı kadar hızlı ulaşabilmeyi mümkün kılıyor. Cubase 5 ile birlikte Sample Editor’ün kullanışlılığı arttırılmıştır – çeşitli tab öğeleri toolbar’a taşınarak önemli fonksiyonlara daha kolay erişim sağlanmıştır. İlave geliştirmeler; yeni info-line toggle düğmesi, Solo düğmesi, yeniden düzenlenmiş Snap fonksiyonu, yeni Key Command işlemlerini ve fazlasını içerir.

    Eşine az rastlanılır derecede güçlü ve gelişmiş geniş çaplı editing sistemine sahip Project Logical Editor, küçük geliştirmelerden yeni fonsiyonlara kadar çeşitli güncellemelerden faydalanır. Bu güncellemeler; kanal rengi ve Aux göndermeleri gibi daha fazla hedef, zaman alanı ve PPQ içerisinde yeni Search ve Action fonksiyonları, Project Logical Editor işlemi sonrası macro çağırabilme ve revize edilmiş kullanıcı arabirimidir. Arttırılmış Kayıt Becerileri

    Kalan Kayıt Zamanı Göstergesi, başlanılan kaydın ne kadar zaman sonra sona ereceğini gösterir, uzun kayıt seansları için ortaya çıkabilecek hataların önüne geçilir

    • Kayıt Kitleme fonksiyonu ile içerisinde ses dosyası bulunan kanalların, kayıt esnasında yanlışlıkla üstlerine kayıt alınmasının önüne geçilir
    • Tüm kanalların fonksiyonlarının Arm/Disarm edilebilmesi, çok kanallı kayıt yapmaya hazırlanırken kullanıcıya yardımcı olur
    • Crosshair imleci sayesinde Ses, Enstrüman ve MIDI parçaları hassas biçimde istenilen zaman aralığına konuşlandırılabilirler
    • Bazı kısımlar ya da olaylar üst üste bindiği zaman “To Front” kullanıcı arabirimi ok kontrolü kullanışlılığını ortaya koyar
    • Artık birbirinden bağımsız olarak seçilen MIDI kanalları bile yeni MIDI parçaları olarak yeniden yaratılabilirler



    S
    anal MIDI Klavye


    Sanal MIDI klavye küçük fakat güçlü bir özelliktir. Sanal MIDI klavye sayesinde notalar sadece mouse’a tıklayarak ya da bilgisayarın klavyesi üzerinden, mümkün olan en düşük gecikme ile çalınır ve size sadece laptop’unuz ile yollarda mobil bir biçimde yaptığınız müziğin keyfini çıkarmak kalır.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Shark Records - Vokal ve Alt yapı Stüdyosu
    www.sharkrecords.net
    www.facebook.com/sharkrec


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase 553 indir, cubase elements ile artist arsindaki farklar
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. CuBase 5 - Windows 7 - Midi Klavye - CuBase Gecikme SorunuCuBase 5 - Windows 7 - Midi Klavye - CuBase Gecikme Sorunu

    Merhaba, Bu işlere yeni başlamış biri olarak size basit gelebilecek ama benim bir haftadır çözemediğim sorunlar hakkında size danışmak istiyorum. Bir ses kartı satın aldım, M-Audio Fast Track, bir midi Klavye icon logicon8 air 88 tuşlu. Mikrofon vs. de tabi..Windows 7 64 bit Home Edition işletim sistemim var. 3 GB Ram, i5 işlemcisi var. ASUS notebook. M-Audio Fast Track ses kartının 64 bit driver'ini (Service Pack 1) kurdum. Task Bar'da...
  2. lütfen yardım cubase 5 cubase studio 5lütfen yardım cubase 5 cubase studio 5

    ya arkadaşlar cubase 5 ile cubase studio 5 arasında ne fark var anlamadım o kadar baktım internetten bu konuyu bulamadım n'olur bilen varsa yardım etsin. birde ikisinin arasında dağlar kadar fiyat farkı var
  3. cubase sx3 de yapıtgım projelerı cubase 5 de acamıyorumcubase sx3 de yapıtgım projelerı cubase 5 de acamıyorum

    cubase sx3 de yapıtgım projelerı cubase 5 de acamıyorum aslında proje acılıyor ama ses cıkmıyor acaba neden yardımcı olabılecek varmı ?
  4. CUBASE LE 5 ile normal CUBASE 5 arasındaki farklar nelerdir?CUBASE LE 5 ile normal CUBASE 5 arasındaki farklar nelerdir?

    Evet Arkadaşlar aynı sürümün 2 versiyonu arasındaki farklar nelerdir? Normal sürümü *****li kullanmakmı? yoksa Cubase LE5'i kullanmakmı daha avantajlı olur? son soru LE versiyonunu kullananlar 5.5.0 ile 5.5.3 update'lerini kullanabilirmi? eğer cevabınız evet olursa LE sürümü update konusunda 2-0 öne geçmiş olacaktır. şimdiden cevap veren ariflerimize teşekkür ederim hadi herkese iyi paylaşımlar, bol yardımlaşmalar...:)
  5. cubase sx3 soundfont dosyalarını cubase'de nasıl kullanabilirim?cubase sx3 soundfont dosyalarını cubase'de nasıl kullanabilirim?

    arkadaşlar cubase sx 3 kullanıyorum soundfont dosyalarını cubase de nasıl kullanabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim saygılar:f61:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi