cubase BPM uyuşmazlığı

Cubase & Nuendo içinde cubase BPM uyuşmazlığı konusu, selam arkadaşlar.cubase'de fl studio dan 16bit wav olarak çevirdiğim bir altyapı nın üstüne vokal kaydımı aldım..bpm i de fl de belirlediğim 82 bpm yaptım..mixledikten sonra altyapı yı daha iyi bir ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: cubase BPM uyuşmazlığı


  1. #1
    onur_yokus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    onur_yokus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart cubase BPM uyuşmazlığı

    Sponsorlu Bağlantılar


    selam arkadaşlar.cubase'de fl studio dan 16bit wav olarak çevirdiğim bir altyapının üstüne vokal kaydımı aldım..bpm i de fl de belirlediğim 82 bpm yaptım..mixledikten sonra altyapıyı daha iyi bir hale getirmek için üzerinde oynamalar yaptım ve önceki altyapının yerine koydum..fakat koyduğumda bpm uymadı halbuki bpm inide değiştirmedim altyapının.. bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinicem şimdiden teşekkürler..

    -Cubase SX3
    -Delta 1010 lt

  2. #2
    tfe® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tfe® isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: cubase BPM uyuşmazlığı

    Sayın "onur_yokus" ;

    Beat-Per-minute (BPM) uyuşmazlığının en temel sorunu bir ses kaydının bir başka uygulamaya aktarılması esnasında, çalışılacak olan projenin örnekleme frekansı ile ses kayıtlarının örnekleme frekanslarının eşit olma zorunluluğunun göz ardı edilmesidir. Ancak küçük bir kontrol ile her iki ses kaydının da aynı BPM hızına sahip olup olmadığı hakkında bilgi edinilebilir. Bunu yapmak üzere, orijinal ses kaydı ile değiştirdiğiniz ses kaydınn özelliklerinin görüntülendiği pencerede, titreşen örnek sayısı (Samples) değerlerini karşılaştırınız.

    Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz, lütfen konu üzerinde geri bildirimde bulunun...

    Faydalı olabilmek temennilerimle...
    Saygılar, sevgiler...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


    Digitally signed by tfe®

  3. #3
    onur_yokus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    onur_yokus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: cubase BPM uyuşmazlığı

    üstadım çok teşekkür ederim cevabınız için fakat sesin özellikleri olarak kastettiğiniz pencereyi pek anlayamadım (start,end,lenght,offset...vb. gibi bilgilerin bulunduğu yer mi? yoksa ses dosyasına 2 kere tıkladığımızda yukarıda çıkan audio tempo , bars gibi bilgilerin bulunduğu yermi) biraz daha açarsanız çok sevinicem..vokal mixini cubase ile ; altyapıyı fl'de yaptım sadece altyapıyı değiştirmeyle oldu bu bpm uyuşmazlığı..
    çok teşekkür ederim yardımlarınız için cevabınızı bekliyorum iyi günler..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

bpm 42 windows 7 eklentileri, fl studio tempo ya uymayan beatler var
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. CuBase 5 - Windows 7 - Midi Klavye - CuBase Gecikme SorunuCuBase 5 - Windows 7 - Midi Klavye - CuBase Gecikme Sorunu

    Merhaba, Bu işlere yeni başlamış biri olarak size basit gelebilecek ama benim bir haftadır çözemediğim sorunlar hakkında size danışmak istiyorum. Bir ses kartı satın aldım, M-Audio Fast Track, bir midi Klavye icon logicon8 air 88 tuşlu. Mikrofon vs. de tabi..Windows 7 64 bit Home Edition işletim sistemim var. 3 GB Ram, i5 işlemcisi var. ASUS notebook. M-Audio Fast Track ses kartının 64 bit driver'ini (Service Pack 1) kurdum. Task Bar'da...
  2. Enstruman Ses uyuşmazlığı ACİLLEnstruman Ses uyuşmazlığı ACİLL

    Arkadaşlar oldukça sinirimi bozan bir sorunla karşıkarşıyayım. Fl studio veya cubase oturdum elimde akustik kayıt ile elde edilmiş hemen hemen tüm enstrumanların sesleri var ekstra olarak sanal enstruman hayper ve nexus kullanıyorum.Herneyse parçaya klasik gitarla introyu attım diyelim arkasından padla desteklemek için çalıyorum ama gitar hayko pad samanyolu sırlar dunyası bukadar alakasız :) hadi o pad sesinde sorun vardır diyelim ud...
  3. FL ile Cubase BPM uyuşmazlığı sorunuFL ile Cubase BPM uyuşmazlığı sorunu

    Selamlar ben FL'de yapılan beatlerin üzerine Cubase 5'te vokal kaydımı alıyorum. yalnız bazı beatler cubase'e atınca kayıyor. yani bpmleri hem fl'de hem de cubase'de aynı olmasına rağmen fl'den 'wav' olarak export aldığım beati cubase'e atınca ilk 1. dk metronom normal, 1. dkdan sonra yavaş yavaş kayıyor.. her beatte olmuyor. bazı önemli olanlarda bu mevcut. yardımcı olacak birileri varsa çok sevinirim..
  4. CUBASE LE 5 ile normal CUBASE 5 arasındaki farklar nelerdir?CUBASE LE 5 ile normal CUBASE 5 arasındaki farklar nelerdir?

    Evet Arkadaşlar aynı sürümün 2 versiyonu arasındaki farklar nelerdir? Normal sürümü *****li kullanmakmı? yoksa Cubase LE5'i kullanmakmı daha avantajlı olur? son soru LE versiyonunu kullananlar 5.5.0 ile 5.5.3 update'lerini kullanabilirmi? eğer cevabınız evet olursa LE sürümü update konusunda 2-0 öne geçmiş olacaktır. şimdiden cevap veren ariflerimize teşekkür ederim hadi herkese iyi paylaşımlar, bol yardımlaşmalar...:)
  5. cubase sx3 soundfont dosyalarını cubase'de nasıl kullanabilirim?cubase sx3 soundfont dosyalarını cubase'de nasıl kullanabilirim?

    arkadaşlar cubase sx 3 kullanıyorum soundfont dosyalarını cubase de nasıl kullanabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim saygılar:f61:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi