Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

Cubase & Nuendo içinde Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.? konusu, Arkadaşlar, Şahsen deneme imkanım olmadığı için tecrübelerinize ihtiyacım var. Böyle bir uygulama Cubase de mevcutmudur ? Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.. Midi projedeyiz. 2 ayrı kanal düşünün ve 2 kanalda farklı ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?


  1. #1
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    nota Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar,

    Şahsen deneme imkanım olmadığı için tecrübelerinize ihtiyacım var. Böyle bir uygulama Cubase de mevcutmudur ? Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum..

    Midi projedeyiz. 2 ayrı kanal düşünün ve 2 kanalda farklı enstrumanlar var. Ayrıca Pc'ye 2 ayrı ekipman bağladığımızı düşünelim. Midi kayıda girdiğimizde eş zamanlı olarak 2 ekipman ile kayıt yapabilirmiyiz ?

    Örneğin; midi klavye + drum machıne yada 2 ayrı midi klavye bağlı olduğunda 2 kanalı birbirinden bağımsız ama eş zamanlı olarak kayıtta görebilirmiyiz..?

    Şimdiden teşekkür ederim.

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

    Yapabilirsin ama bunun cubase ile alakası yok,donanımla alakalı.Aynı anda iki veya daha fazla midi enstrumanı ses kartına girebilyorsan,cubaseden sadece uygun bussları seçmen yeterli.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  3. #3
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

    Sibiryalı kardeşim, ilgin için teşekkür ederim. Hala deneme imkanım olmadı. Sadece araştırma (Soru/Cevap) aşamasındayım! Denediğim vakit tecrübemi buradan paylaşacağım.

    İlerde bu tarz bir çalışma yapmak isteyen arkadaşlar için bu konu referans olsun isterim.

  4. #4
    solfado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solfado isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

    Sibiryalı kardeşim, ilgin için teşekkür ederim. Hala deneme imkanım olmadı. Sadece araştırma (Soru/Cevap) aşamasındayım! Denediğim vakit tecrübemi buradan paylaşacağım.

    İlerde bu tarz bir çalışma yapmak isteyen arkadaşlar için bu konu referans olsun isterim.

    arkadaşlar mevzuyu tekrar canlandırmak istedim. line 6 ux2 ses kartım var. aynı anda hem Mikrofon hem gitar kaydı yapmak istiyrum. bunu nasul yaparım. ses kartımı pod farm2.5 ile çalıştırıyorum. orda ayarlarda 2. input aktif değil yapamadım bi türlü.cubase5.1 kullanıyorum yardım ederseniz sevinirim

  5. #5
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Cubase'de 2 Farklı Ekipman ile Eş Zamanlı Kayıt.?

    İlk baştaki soruya cevap verirsek MIDI ile yanılmıyorsam,yanlış hatırlamıyorsam 16 enstrumanı aynı anda bağlayabiliyoruz.(daha fazla da olabilir.)

    MIDI nin IN OUT ve THRU giriş çıkışlarının ne işe yaradığını , MIDI sinyallerini nasıl ilettiğini , filtrelediğini vs biraz araştırma ile öğrenebilirsin.

    Böylelikle MIDI cihazları THRU girişini de kullanarak seri bağlantılı olarak birbirine bağlar ve hepsini ses kartına bağlayabilirsin. Cihazların iç ayarlarını da yaparak aynı anda
    birkaç cihazı birarada kullanmak mümkün sanırım.

    Bu da olmazsa MIDI çoklayıcı aletler var bu aletler iş görecektir.

    Şu sayfada şema ile anlatmış.Fikir verebilir hatta sorunu çözebilir.

    Chapter Three: How MIDI works 2

    Kolay gelsin

    Selamlar.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase ayni anda farkli kanal kayit, cubase 5 te aynı anda iki farkı kanala kayıt
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase 5 Kayıt SorunuCubase 5 Kayıt Sorunu

    Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce öğrenmek amaçlı cubase i bilgisayarıma kurdum. EMU 0404 PCI ses kartım var. Şuradaki (mydukkan.com :: Hosa Technology YPP-136 :: 6.35 mm. Stereo (Dişi) - 2x6.35 mm. Mono (Erkek)) kablolarla ses kartındaki kabloları birleştirip, birine gitarımı diğerine hoparlörümü bağlıyorum. Herhangi bir program açmasam dahi gitarın sesini hoplarlörden çıkıyor. Cubase i açıyorum ve monitörü aktif hale getirdiğimde 2ms...
  2. Cubase Farklı metoronom kullanımı hk.Cubase Farklı metoronom kullanımı hk.

    Arkadaşlar merhaba Bir konu hakkında yadıma ihtiyacım var. Cubase 5 kullanmaktayım, aynı proje içinde farklı hızlarda metronom kullanmak istiyorum hem play kısmanda hemde record kısmında. örn: şarkının 00:52 saniyesine kadar 100 olan metronom hızını kitleyip, devamını farklı bir metronom hızı ile kaydetmek. yani 52 saniyeye kaydedilmiş her kanal 100 met. ile sabit kalırken gerisi başka bir met. hızı ile devam edecek. Şimdiden...
  3. Mersin de Yarı zamanlı Devlet Konservatuar Sınavına Girecek İlköğretim öğrencileri..Mersin de Yarı zamanlı Devlet Konservatuar Sınavına Girecek İlköğretim öğrencileri..

    İLKÖĞRETİM OKUL ÖĞRENCİLERİNİ YARI ZAMANLI DEVLET KONSERVATUAR SINAVLARINA HAZIRLIYORUZ. KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı eğitim görmek isteyen öğrencilerin Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında yapılacak sınav tarihi 21 Haziran 2011 olarak açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile başvurdukları bölümde eğitim görme hakkı kazanan öğrenciler, bireysel çalgı derslerinin yanı sıra, solfej dersi de alarak...
  4. Hemşin *2 Farklı Kayıt*Hemşin *2 Farklı Kayıt*

    HEMŞİN-1 DİNLE/İNDİR HEMŞİN-2 DİNLE/İNDİR
  5. Cubase Sx Kayıt Sorunu !Cubase Sx Kayıt Sorunu !

    Arkadaşlar merhaba, Çözemediğim bir sıkıntımı sizlerle paylaşıyor ve yardımlarınızı bekliyorum. ! Kısa süre önceye kadar Cubase LE versiyonunu kullanıyordum. Vokal kaydı, Midi Edit ve Mix işleminde sıkıntım yoktu. Şuan Sx2 ye geçiş yaptım. Midi, Edit ve Mix işlemlerinde çok şükür sıkıntım yok, Fakat Vokal kaydı yaparken kayıt sırasında kulaklığa stere ses gelirken kayıdı tek taraflı (sadece sağ taraflı olarak) kayıt ediyor !
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi