Selam arkadaşlar...

Öncelikle forumu epey bir araştırdım ama araştırdıkça kafamdaa ha da karıştı. Öncelikli olarak evimde rap müzikleri yapıp seslendirmek istiyorum. Yalnız bu süreci uzun yıllara yayıp ciddi şeyler yapmayı düşünüyorum. Şimdi işin başındayım. Birkaç sorum olacak;

Rap müziği ve tecno tarzda müzikler için forumlarda hep cubase ile karşılaştım . Herkes birçok şey önerior ama cümlenin sonunda cubase baba dır diyor ve iş cubase dayandı.

Rap vs müzik için cubase ağır gelirmi yoksa kardeş bu program yerine git daha başka sade basit programlarda seni kurtarır mı dersiniz ?

Cubase 5 programı nın orjinali 1000 tl nin biraz üzreinde yanlış degilsem bunu istanbuldan kopyalayıp kullanabilirmiyim ?

Cubase programının yaninda midi klavye minde olması şartmı ?

Cubase programının orjinalini alırsam bir sonraki sürümünde otomatik upload bir üst sürüme yükseltme varmı yoksa aldığm sürüm ile bir ömür mü geçirmeliyim ?

Cubase programınıda ortalama bir ürün çıkarmak için ne kadar bir eğitim şart ? ( Gerçi bu eğitim çalışma hızına ve kabiliyete göre degişir ama genel ortalama bir cubase eğitimi çok uzun mu ? )