Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse

Cubase & Nuendo içinde Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse konusu, selam arkadaşlar, benim bir maruzatım vardı, aramızda bulunan değerli üstadların yardımcı olması dileğiyle bu sorunumu size açıyorum. şimdi çeşitli daw programları kullanmışlığım var, ableton olsun, reason olsun, fruity loops olsun, ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse


  1. #1
    zenciahmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zenciahmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse

    Sponsorlu Bağlantılar


    selam arkadaşlar, benim bir maruzatım vardı, aramızda bulunan değerli üstadların yardımcı olması dileğiyle bu sorunumu size açıyorum.

    şimdi çeşitli daw programları kullanmışlığım var, ableton olsun, reason olsun, fruity loops olsun, cubase olsun, sorunum ise şu.

    ben şu drum mix olayını bir türlü istediğim gibi yapamadım, hani bir parça dinliyorum, drum çok sağlam geliyor kulağıma, sonra bir proje üretiyorum mesela tamamlıyorum çalışmaya drum mix felan tamam fakat yine sonuç olarak parçayı kaydettiğimde drum ya arkada kalıyor yada önde olsada kick olsun, snare olsun istediğim gibi ses alamıyorum, illa ki ezik çıkıyor ses.

    izotope içersindeki hazır drum presetlarınıda kullanmışlığım var, tüm enstrumanlar felan devreye girdiğinde drumla ilgili sorun yaşıyorum yine, şimdi ben nerde hata yapıyorum?

    bu konuda bana bir çözüm üretebilir misiniz, drum mix yaparken neye dikkat etmem gerekiyor, nasıl bir teknik uygulamam gerekiyor.

    teşekkürler.

  2. #2
    70bpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    70bpm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse

    Mix tek başına yapılmaz bütüne göre yapman lazım yani diğer seslerle birlikte nasıl duruyor buna bakman lazım.

  3. #3
    hacker_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hacker_78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse

    arkadaşım mix kolay bir işlem değil mixte nüeanslar önemli dir mix yaparken her zaman kulaktan ayarla sakın hazırpressttleri kullanma çünkü tarz uyumluk olmaz hazılıyacagın müzikgin soundu kendin ayarlamaya çalış mix yaparken procesing yapma inserts yda send grub üzünden dağılım yap yoksa seslerde büyük sorunlarçıkar şimiden iyiy çalışmalar

  4. #4
    keje83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    keje83 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Drum mix konusu/sorunu/problemi - herneyse

    güzel ve kaliteli drum kitler kullanmalısın.floopsun kendı kıtlerı cok kotudur mesela.cubasin kitleride bence aynı sekılde.mpc drum kitleri gibi kaliteli seyler kullan.birde kickinin ses gövdesine ekolayzırda bak. diger enstrumanların kınede bak cakısan yerlerını ekoda azaltabılırsınn.ama 60 ve 250 hz arası degılde 400 civarlarını meselaaa.. birde ufuk önen diye bır muhteremın ses kayıt ve müzik teknolojileri dıye bı kıtabı var .orda mix teknıklerı nı harıka anlatmısss. o kıtabı mutlaka edınınnnnn. bırde yaptıgın muzıkte bır kıck veya snare soyledıgın gıbı sorunlar cıkartıyorsa baska durm kıtlerı de dene kı onlar kendını daha ıyı gostere bılırrrr.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

fl studio ya kick sorunu yaşiyorum, addictive drums ritim yazma, addictive drums ritimleri, hazır drum
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Drum & Bass Drum Loop Pack PaketDrum & Bass Drum Loop Pack Paket

    Drum & Bass Drum Loop Pack Paket alıntı
  2. fL studio drum bass sorunufL studio drum bass sorunu

    Şimdi böyle yaptığım zaman ses şöyle oluyo dinlemek için lütfen yardım edin Zippyshare.com - hgtht.wav - - - Güncellendi - - - Nasıl düzelticem bunu ya
  3. Addictive drums drum map sorunu yardım lütfenn :)Addictive drums drum map sorunu yardım lütfenn :)

    selam arkadaşlar addictive drumu kurdum cubase ile açtım herşey tamam ama drum maptan yazmaya başlıyorum değişik sesler çıkıyor mesela crasha basıyorum hi hat çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim yardım ederseniz sevinirim
  4. Drum kit sorunuDrum kit sorunu

    Arkadaşlar bende drum sampleları var.User klasörüne atıyorum.Örn; kick'e tıkladıgım zaman ses güzel fakat ritim yazılan yere koyduğum zaman aynı ses çıkmıyor notalar değişiyor.Sürekli nota ayarlamak zorunda kalıyorum.Yok mu bunun bi çaresi ?
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi