Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

Cubase & Nuendo içinde Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt konusu, Merhaba, Elimde Scarlett Solo ses kartı ve MXL 440 Mikrofon var. Yabancı akustik şarkı kaydı yapacağım. alt yapı da gitar kayıdı ve üstüne vokal kayıt alacağım. Bunun için ilk görüştüğüm ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt


  1. #1
    castiello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    castiello isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba,

    Elimde Scarlett Solo ses kartı ve MXL 440 Mikrofon var.
    Yabancı akustik şarkı kaydı yapacağım. alt yapıda gitar kayıdı ve üstüne vokal kayıt alacağım.

    Bunun için ilk görüştüğüm stüdyolar sadece bir şarkının "kanal" kayıdı için bile uçuk fiyatlar istediler (1000 liraya yakın)
    Benim yapacağım bu iş sürekli olacağı için her çıkaracağım şarkı için bu kadar bütçe ayırabilmem için mümkün değil. Ben de olabildiğince kendi işimi kendim görebilmem adına Mikrofon ve ses kartımı ayarladım ancak sitedeki rehberleri incelememe rağmen bir türlü içinden çıkamadığım sorularım var.

    Stüdyolarda söyledikleri şey "vokal için de gitar için de birkaç kanaldan kayıt almamız gerekecek" onlar da cubase kullanıyorlar.
    Ana sorum:

    Cubase'de kanal kayıt nasıl yapacağız? Nasıl mikrofonumu ses kartımı bilgisayarımda cubasede aktif hale getireceğim ve stüdyoların bahsettiği o birkaç kanal kaydı nasıl alacağım?

    Ve bu işlemi aynı şekilde akustik gitar enstürmanı için nasıl yapacağım?

    Bu işleri öğrenmeyi gerçekten istiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Herkese iyi forumlar.

  2. #2
    soundoff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    soundoff isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

    öncelikle selamlar bu dediğin işi cubase de gerçekleştirebilirsin ses kartını bilgisayarına kur cubase de kurdukdan sonra device ayarlarından ses karını tanıt sonra yapman gereken audio kanal açman gitarını ses kartına bağlayıp kayıt yapman tabiki mix önemli bunun için kullanabileceğin vst ler sitede mevcut takıldığın bir şey olursa özelden yazabilirsin...

  3. #3
    selpehci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    selpehci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

    you tubedeb eğitim videolarını incele sanırım ses kartını elektromiles.com dan aldın

  4. #4
    cs87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cs87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt


    @Ve bu işlemi aynı şekilde akustik gitar enstürmanı için nasıl yapacağım

    Gitarın elektro akustik mi? İlk önce bunu belirtmen lazım ki sonraki adımda ne yapacağını söyliyim

    Onun dışında diğerleri zaten yol göstermiş, ses kartını tanıtmak falan çok basit işler ve dolu kaynak var bunla ilgili arayıp da bulamaman imkansız yani Kurcalaya kurcalaya zaten kendin de çözüyosun işi kaynağa da çok gerek kalmıyo çoğu durumda


  5. #5
    cs87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cs87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

    Ben de spesifik bişey sanmıştım baştan, ya şu kanal kayıttan kasıt track açıp kaydetmek değil mi; evet cevabını kendim veriyorum başka ne olabilir ki

    Pro desteğe tabii ki ihtiyacın yok bunun için aslında diğer aşamalarda da yok bence


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Cubase'le Vokal ve Gitar Kayıt
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase 5'te yeni vokal eklemek istediğimde kayıt yapmıyorCubase 5'te yeni vokal eklemek istediğimde kayıt yapmıyor

    Arkadaşlar cubase 5 te kaydı alıp mixliyorum ve projeyi kaydediyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Ama sonradan parçaya yeni bir vokal eklemek istediğimde kayıt yapmıyor. Ses dalgaları gözükmüyor. Yani sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  2. Gitar + Vokal Kayıt Hakkında :/Gitar + Vokal Kayıt Hakkında :/

    Merhabalar ; 3.5 senedir gitarla çalıyorum 3 senedirde şarkı söylüyorum... sesim iyimi ? acikcasi bende tam bilmiyorum insana kendi sesi bir garip gelirya :) dinleyenler cok begeniyor olumsuz bir yorum almadım bugune kadar ... temel amacim cızırtı,dip gürültüsünden arınmış bir kayıt almak. Genel olarak bugune kadar kullandıgım yontem şöyle: Gitari ve mikrofonu bir coklayıcı ile dogrudan Laptop'un mic girişine baglıyorum. Program olarak...
  3. "Ankara Mamak"  Vokal kayıt studyosu Kayıt 15tl.  Gecekondu Müzik Evi"Ankara Mamak" Vokal kayıt studyosu Kayıt 15tl. Gecekondu Müzik Evi

    Mxl Drk&Rode NT1A Mikrofon M-Audio 2496 ses kartı Behringer Xeny 802 Mikser M-Audio Keystation61es Klavye Tuzluçayır'da amatör sanatçılar için uygun fiyata hizmet vermekteyiz. Not:Sadece amatörler değil :D Profesyonel olarak çalışmak isterseniz birlikte güzel işler yapabiliriz :) İletişim:
  4. Cubase sx3 de sağ-sol panlama, vokal mix, gitar mixCubase sx3 de sağ-sol panlama, vokal mix, gitar mix

    Merhabalar arkadaşlar.... Bi kaç zamandır kayıtlar yapıyorum ama tatmin olmuyorum...Hazır presetleri kullanıyorum davul yazarken, ez drummer ile... left right pan yapamıyorum..stereo kanal çalıştığımda, olmuyor...Mono kanaldada ben bilemiyorum galiba.... Kaydettiğim bir şarkı şudur ; Samet Akkaya - Bir şarkı yazdım | Facebook Eğer dinleyip fikir verirseniz çok teşekkür ederim.. Herkese kolay gelsin..
  5. Home stüdyomdaki Cubase ile kayıt amaçlı kullanmak için gitar ve ses kartı arıyorum.Home stüdyomdaki Cubase ile kayıt amaçlı kullanmak için gitar ve ses kartı arıyorum.

    Dostlarım ben bir beatmaker'ım. 3 senelik bir gitar geçmişim var. Alt yapılarımda bu yetenekten faydalanmak üzere böyle bir karar aldım. Kayıt yapabilmem için elektro akustik gitar veya elektro gitar ve ses kartına ihtiyacım olduğunu söyledi arkadaşlarım. Bu konuyla ilgili önerileniz, tecrübeleriniz varsa çok sevinirim. Konuyu da buraya açtım görünce direk. Kusura bakmayın.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi