TC Electronic Konnekt 8

Donanım içinde TC Electronic Konnekt 8 konusu, Merhaba, Celeron 2.8 işlemci 1024+512 RAM Tam modelini bilmediğim SIS marka anakart'lı bir bilgisayar sahibim. TC Electronic markasının konnekt 8 modelli ses kartını aldım. Firewire kart gerekiyomuş, 4 girişli ATEN ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: TC Electronic Konnekt 8


  1. #1
    kovakapak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kovakapak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    TC Electronic Konnekt 8

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba,
    Celeron 2.8 işlemci
    1024+512 RAM
    Tam modelini bilmediğim SIS marka anakart'lı bir bilgisayar sahibim.
    TC Electronic markasının konnekt 8 modelli ses kartını aldım.
    Firewire kart gerekiyomuş, 4 girişli ATEN 1394 veri yollu Firewire PCI kartı aldım ve kurdum.
    İlk önce bilgisayarım tanımadı ses kartını, biraz uğraştıktan sonra çözüme ulaşamayınca bilgisayarcıya gittim ve ses kartını kurmasını istedim.
    Sanıyorum gelen Firewire PCI kartım sorunluymuş, bilgisayarcı yine 1394 veri yollu fakat iki girişli başka bir marka Firewire PCI kartı takmış ve ses kartını kurmuş.
    Evime geldim bilgisayarımı açtım ve işlemlere başladım.

    Reason kullanıcısıyım ben, reasonu kurduğumda ve müzik yapmaya başladığımda hiç bir sorunla karşılaşmadım. Çok da güzel randıman aldım diyebilirim, hatta ses kartım bana ilham bile verdi. Müzik dinlemesi bile zevkli bu ses kartıyla.

    Fakat, kayıt için Cool Edit Pro'yu açtığım zaman büyük bir sorunla karşılaştım. Bütün ayarlamalarını, tanımlarını herşeyini yaptıktan sonra; ilk kanala bir altyapı attım ve ikinci kanald akayda girmek için hazırlık yaptım. kayda başladığımda ilk önce çıtırtılar duydum vs. Onları hallettim bir şekilde, bilgisayarın performans ayarlarıyla falan oynadım. neyse kayda devam etmeye çalıştım ve karşılaştığım sorun şu oldu:

    Record tuşuna bastığımda Cool Edit Pro'da kaydı yapıyor, kulaklıktan kendi sesimi ve altyapının sesini duyuyorum, fakat kaydı bitirmek için tekrardan bastığımda aynı tuşa programım kilitleniyor kalıyor. Bi süre uğraştıktan sonra, sorunun programdan olabileceğini düşündüm ve windows ses kaydedicisinden denedim kayıt yapmayı, sadece kayıt yapabiliyor muyum diye bakmak zorunda kaldım. ve aynı sorunla orda da karşılaştım, kaydı bitirmek için stop bastığımda bilgisayarım kilitleniyor ve ses kartını kapatığ açtığımda kaıt yapılmış halde kendine gleiyor makina. ama sürekli kapatıp açamam makinamı bu hem benim verimime hem de ses kartımın ömrüne zarar verir.

    TC Near kontrol panelinde Mikrofon girişi aktif gözüküyor, ve sesi alıyor. fakat Windows ses denetiminie girdiğim zaman özellikler'den kayıt kısmına geçtiğimde hiç bir aygıt yok gibi gözüküyor.
    Bütün çabalarıma rağmen sonuç vermedi yaptığım hiç bişey ve teknik servise başvurdum.
    Compel'in teknik servisi bana orjinal ürün kullanmamı söyledi, ben de sinirlendim
    neyse; sıra Cubase LE'ye gelmişti, elimde orjinal Cubase LE vardı ve onu kurmalıydım, öyle yaptım. Cubase'i kurdum bütün kartın tanıtımlarını yaptım ve kayıt yapmak için recorda bastım, kayıtta hiç bir sorun çıkmadı.
    ama kullanmak istediğim program cubase değil, cool edit pro benim.
    Cubase'i çözmem lazım ilk önce, ama sistemimi denemek istiyorum ilk önce
    ne yapacağımı bilemedim, bana bir yardım eli uzatırsanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
    JX

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: TC Electronic Konnekt 8

    TC Electronic Konnekt 8 süper bir ses kartıdır çok iyi yapmışsın almakla,neredeyse ömürlük.Cubase ve reason'ın en büyük özelliği ve güzelliği,bilgisayarın gücünü (diğer yazılımlara göre)minumumda harcamasıdır.Cool edit proda yaşadığın sorun tamamen buffer size ile alakalıdır(bence tabi),buffer size'ı arttır öyle dene(tabi latency de artacakır),düzeleceğini tahmin ediyorum.
    Bu arada Cubase den çekinme ,hatta onu kullanman yeterli, reasonla iyi bir ikililer.Cubase LE versiyonu ,normal versiyonundan çok farkı yok bildiğim kaarıyla,sadece 40 kanal açabiliyorsun.

  3. #3
    kovakapak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kovakapak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: TC Electronic Konnekt 8

    Ben yeni bi bilgisayar aldım 4 çekirdekli falan filan, herşey yolunda gözüküyor şimdi ama latency dediğimiz gecikme olayını yaşıyorum ne yapmalıyım sizce? kayıt alırken ses geç kaydediliyo monitörleme işleminde bişi yok ama..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

tc electronic konnekt 8, tc electronic konnekt 8 fiyat, tc electronic konnekt 8 fiyatı, tc electronic konnekt 8a, tcelectronic konnect 8, tc konnekt 8 forum, tc electronic konnekt 8 ne kadar, tc electronic tamir servisi, tc electronic konnekt 8 ses karti fiyati, tc elektronik konnekt 8, tc electronic konnet 8, tc electronic en iyi modeli, tc electronic konnekt 8 firewire mydükkan, satılık tc elektronic konnekt 8, konnekt8 fiyat
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. satilik tc electronic desktop konnekt 6satilik tc electronic desktop konnekt 6

    Saglamdir ve bir cok kayitta kullanilmistir ihtiyactan satilik.fiyati 350 tl dir. Iletisim 05534245606 iyi gunler
  2. T.C Electronic Konnekt 24DT.C Electronic Konnekt 24D

    Kart çok temizdir temizliği ve çalışırlığına kimseye laf ettirmem gören anlayacak zaten..Profesyonel seviyede bir karttır.Yaklaşık 2 yıllıktır.Bulunduğu ortamda sigara bile içilmemiştir ilk günkü kadar temizdir.Herhangir bir arızası kesinlikle yoktur..Peki neden satıyorsun diyenlere anlatayım hemen 2 yıl kadar önce studyoyu evimde açtım ve ilerledim profesyonel seviyede çalışıyorum daha sonrasında iki arkadaş 2 oda salon bir ev tutup orayı...
  3. ist.Satılk&Takaslk  TC Electronic Konnekt 24Dist.Satılk&Takaslk TC Electronic Konnekt 24D

    SATILDI ! Kart tertemiz ve kesinlikle sorunsuzdur..kutusu ve garanti belgesi malesef yok..yanında FW kablosu adaptoru kullanma klavuzu ve cd si mevcuttur..Sistem degisikligi nedeniyle satılık yada takaslıktır.. Nakit : 600tl takas olarak kaliteli usb 2.0 veriyolu kullanan kartlarla ilgileniyorum..yada Konnekt 6 desktop olabilir.. + - nakit konusulur.. isteyene fotograf cekip yollayabilirim.. tekliflerinizi bekliyorum..
  4. TC ELECTRONIC KONNEKT 6 DESKTOP öneriTC ELECTRONIC KONNEKT 6 DESKTOP öneri

    arkadaslar klavyeciyim sahnede kullanmak için edirol midi klavye aldım ve çeşitli vst lerim de var iş simdi ses kartına geldi öncelikli amacım sahnede kullanmak midi klavyeyi TC ELECTRONIC KONNEKT 6 DESKTOP u inceledim dizaynı hosuma gitti kullanım bakımından bu işime yarar mı sahnede canlı performans için ilgilenirseniz sevinirim yardımcı olurmusunuz fikirlerinizle. saolun saygılar....
  5. TC Electronic Konnekt 6 Hakkında?TC Electronic Konnekt 6 Hakkında?

    Merhabalar; Rode Nt2-A Mikrofonumdan kayıt almak ve arada sırada enstruman kaydı yapmak için bir ses kartı arıyordum. TC Electronic'in Konnekt 8'i önerdiler. Araştırırken Konnekt 6'yı gördüm ve aralarında 200 € fark olduğunu gördüm. Kıyasladım ikisini. S/PDIF Konnekt 8'de Coaxial olarak var ama Konnekt 6'da hiç yok. Bana Lazım olmayan Midi girişi Konnekt 6'da yok. Konnekt 8 Bus Power özelliğini taşıyor, konnekt 6'da yok. Konnekt 8'de çift...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi