Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen

Donanım içinde Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen konusu, Öncelikle herkese selam arkadaşlar , Forumunuzda pasif bir üyeyim ama her zaman takip ederim. Bu konuyu açmamın nedeni bilgi yetersizliğimden kaynaklanıyor yada bir çok konuda değişik yorumlar ortaya sürülmüş bunun ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : TaLoS

Konu: Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen


  1. #1
    fatihkuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fatihkuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen

    Sponsorlu Bağlantılar


    Öncelikle herkese selam arkadaşlar ,


    Forumunuzda pasif bir üyeyim ama her zaman takip ederim. Bu konuyu açmamın nedeni bilgi yetersizliğimden kaynaklanıyor yada bir çok konuda değişik yorumlar ortaya sürülmüş bunun için biraz bilgi istiyorum gel gelelim konuya ;

    Rap vokal kaydı için kurduğum bir stüdyom var.
    Mikrofonum Rode-Nt1a ve Ses kartım M-audio Fast track usb 2 (48 khz çözünürlük)

    Artık mikrofonumu bu ses kartıyla öldürdüğümü anladım ve bu ses kartını satıp yeni bir ses kartı almak istiyorum .
    Edirol ua25 yada Edirol ua 4fx alacağım (96khzçözünürlük)

    1. Sorum kalitem hissedilir şekilde artar mı ?


    2. Sorum tizz sesleri patlaklık veriyo yani nası desem cızırtılı çıkıyo ve kulağa hoş gelmiyor bunu nası halledebilirim yine mixerlemi ?

    3. Sorum Cool edit kullanıyorum . Odam yalıtımsız ve rap kaydı olduğu için çok kanallı giriyorum. vokalimden Bass seslerini vokallerden teker teker kısmaktan gına geldi artık bunun için bi mixer alacağım behringerin ucuz yollularından (xenyx 502 yada 802) bunun yerine preamp alsam sesimi dengeleyip daha net çıkarmaz mı acaba ? (Biliyorum yalıtımsız odada preamp fazla sağlıklı değilmiş ama gain sesini düşürerek idare edeceğiz artık).

    4. Cool editten başka kullanımı kolay ve rap için istediğim efecktleri verebileceğim önerebileceğiniz bi program var mı ?

    yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum.

    bütcem biraz kısıtlı o yüzden uygun çözümler önerirseniz çok teşekkür ederim.

  2. #2
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen

    1 - Kaliten khz farkı nedeniyle değil de, preamp kaliteleri arasındaki fark sebebiyle artar. Ha onun etkisi olmaz mı? Elbette olur, ama asıl fark dediğimden kaynaklanır.

    2 - Çok yüksek seviyede kayıt alıyorsan kayıt seslerini düşür. Mixerle değil de, yazılım sayesinde onu törpüleyebilirsin fakat aslolan her zaman temiz kayıttır. Pop-filtre sünger vs. kullanıyorsun değil mi?

    3 - Teker teker kısmak yerine kayıt aldığın kanalın FX butonuna tıklayıp oraya uygun müdahaleyi de gönderebilirsin. Preampın yalıtımla falan alakası yok da, o paralara alacağın preamplar zaten senin demene göre bass karakterli aldığın sese daha da tokluk katacağından derdine derman olmaz bence. Mixer de çok sağlıklı bir tercih değil, ama dediğin işe yarar, sen bilirsin.

    4 - Cubase de iyi programdır. Olmadı Cool Edit'in daha yeni versiyonu olan Audition serisine göz atabilirsin. Audition 1.5 mesela, pek bir fark yok diyorlar ama Cool Edit hiç kullanmadım bilemiyorum. Audition'da VST desteği de var bu arada.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  3. #3
    fatihkuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fatihkuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen

    Verilen bilgiler için teşekkür ederim açıklayıcı oldu

  4. #4
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studiomu Yükseltiyorum Bu işten Anlayanlar Bakabilir mi ? Lütfen

    Bu arada forumda EMU'nun Türkiye temsilcisi gibi anılmaya başlayacağım yakında ama, EMU'nun kartlarına da göz atmanı öneririm. Tracker Pre yahut biraz daha tuzlu olan 0404 USB gibi modeller o yazdıklarından daha iyi kartlar (bence)

    Sadece EMU kullanıcısıyım, ve kolay kolay da değiştirme niyetim yok, biline
    sibiryali bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

edirol roland ua 4fx cool edit kurulumu, studioma mikrofon alicam tavsiye, bass preamp ne işe yarar, c1 mi rode mi, yalıtımsız yerde ses kartı kullanmak, mxl 990 ses kartı öneri rap vokal, preamp ne işe yarar rap vokalde, studio project b1 mi mxl 990 mı, mixer ses yükseltir mi, m audio fast track ile mixeri etki, esi maya 44 ses kartıyla yapılan kayıt, m audıo fast track ses kartı ve rode nta 1 mikrofon var mixer gerekir mi, fugue vokal mikrofon deneyen var mi, arkadaşlar rap yapcam mikser alıcam da mikser ne işe yarar, 5 1 ses kartı sesi ne kadar yükseltir
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Ekran Kartından AnlayanlarEkran Kartından Anlayanlar

    http://www.youtube.com/watch?v=jTYw-zSPHpg http://www.youtube.com/watch?v=GU2rfH9eyT4 Video yaparken daha kolay render işlemi yapabilmesi için ve kaliteli oyunlar oynayabilmek için alıyorum. Sizce nasıl kart ? Ati XFX 6850
  2. Home Studio konusunda yardım/öneri lütfenHome Studio konusunda yardım/öneri lütfen

    Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi evimde kendi çapımda kayıtlar almak için donanım konusunda sizlerden öneriler bekliyorum. Laptop kullanıyorum ses kartım onboard ucuz birkaç mikrofonla denedim(fugue mesela) dip ses sorunu oluyor bunun için ses kartı gerekli ve laptop kullandığım içinde usb olmak zorunda sanırım.. Rap müzikle uğraşıyorum birkaç arkadaşıma sorduğumda hepsi ezberlemiş "c1 al" lafını bilen bilmeyen anında aynı...
  3. Adobe 3.0 dan anlayanlar buraya bakablirlermiAdobe 3.0 dan anlayanlar buraya bakablirlermi

    arkadaşlar adobe 3.0 da şrkımı ypyrum mix flan ypıorum ama kaydedemyrum nasıl yapcam yardımcı olablirmsiniz
  4. Home studio birkac soru Yardım LütfenHome studio birkac soru Yardım Lütfen

    Merhaba Arkadaşlar home stüdyomu sattım ama aradan baya geçtikten sonra yeniden başlamaya karar verdim...Rap kayıtları yapıcam evimde İlk baş Ses kartı ve mikrofon alıcam Esi maya 44 ses kartı düşünüyorum yerine o fiyatlarda daha iyisi varmı ? Mikrofon olarak M audio nova , mxl 990 veya Studio Projects B1 hangisini almalıyım? Zamanla param olunca mixer alıcam 200-250 ytl Kadar bütçe ayırabilirim ne önerirsiniz?
  5. Facebook, işten kovdurtuyor!Facebook, işten kovdurtuyor!

    Birçok iş yerinde Facebook kovulma sebebi, aman dikkat! Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi