Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

Donanım içinde Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz konusu, Merhaba, Foruma yeni üye oldum ve yaptığım ufak gezintide faydalı bilgiler edinebileceğim izlenimini aldım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Öncelikle yaptığım araştırmalardan ve öne çıkanlardan bahsedeyim. -Ses kartı hakkındaki araştırmalarımda Focusrite ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz


  1. #1

    Standart Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba,

    Foruma yeni üye oldum ve yaptığım ufak gezintide faydalı bilgiler edinebileceğim izlenimini aldım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Öncelikle yaptığım araştırmalardan ve öne çıkanlardan bahsedeyim.
    -Ses kartı hakkındaki araştırmalarımda Focusrite 2i2 modelinin şimdilik işimi görecek seviyede olduğu kanaatine vardım. Daha doğrusu bu fiyat aralığındaki ses kartlarının aynı seviyelerde olduğu, aralarında çok da büyük farklar olmadığını okudum. Aldığı olumlu tepkilerden dolayıda Focusrite'a yöneldim.
    -Daha sonra yaptığım Mikrofon araştırmasında kafam biraz karıştı. Arkadaşlarımın Shure SM57 modelini tavsiye ettiler. Biraz incelediğimde çok olumlu tepkiler aldığını gördüm. Fakat burada şöyle bir sorun çıkıyor. Mikrofonla alacağım kayıtlar genelde vokal kaydı olacak. SM57 dinamik bir Mikrofon ve 'daha çok sert sesler için tasarlanmış, vokal kaydı içinse condenser Mikrofon tavsiye edilmiş.' diye okudum.
    -Focusrite 2i2 araştırıken Studio Bundle'ının olduğunu gördüm. (MyDukkan.com :: Focusrite Scarlett Studio :: Kayıt Paketi)

    Şimdi bunların hepsini toparlarsak sizlere sorum şu:

    Focusrite 2i2 yerine başka bir ses kartı tavsiye eder misiniz? Linkini verdiğim Bundle ı tavsiye eder misiniz yoksa SM57 gibi bir mikrofonla çok daha iyi mi olur? Condenser mikrofon almam şart mı?

    Not: Bütçem yok. Ses kartı için 400-500 lira civarı, mikrofon içinse 400-600 civarı bir para ayırmayı düşünüyorum.

    Okuduğunuz için teşekkürler.

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    Focusrite Scarlett 2i2 o bütçe aralığında alabileceğin en iyi ses kartıdır, alternatifleri steinberg ur22m olabilir ama M-Audio ve Presonus 2i2'den sound (AD/DA Conv.) ve pre-amp olarak çok geride emin ol tecrübe ile sabittir...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3

    Standart Cevap: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    Tavsiyen için teşekkürler. Büyük olasılıkla 2i2 de karar kılacağım. Peki mikrofon konusunda yardımda bulunabilir misin?

  4. #4
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    Dostum vokal için sana sm57'yi kim önerdi bilmiyorum ama bence bilinçsiz bir yönlendirme ve sm7b'yi kastetmişlerdir, sm57'nin frekans cevabı ve diyafram çapı vokale pek uygun değildir daha çok enstrumanda güzel sonuçlar verir, volume olarak condenser mikrofonla aldığın hacmi alamazsın, sana Rode nt1-a öneririm, çaya çorbaya her yola gelir, vokali de süper alır enstrumanı da, bütçen buysa hiç başka mikrofon bakma derim, Studio Project B-1 de fena değil ama nt1-a gibi her kaynağa uyacağını garanti edemem, bazı vokalerde güzel dururken bazılarına sert ve tizli geliyor, enstruman kayıtlarında da başarılı değil bizzat kulanıp nt1a'ya terfi etmiştim zamanında şu an halen nt2a kulanıyorum ve çok memnunum, nt1 ve 2 arasında pek hissedilebilir fark da yok zaten. dinamik mikrofonlarla condenser mikrofon hassasiyetini bulamazsın bu arada...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  5. #5
    70bpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    70bpm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    Dinamik mikrofonlar bazı özel durumlar dışında vokal kayıdında kullanılmaz çok açık.Condenser mikrofon bakmalısın kesinlikle.Bahsettiğin bütçe aralığındada ugu86'nında dediği gibi NT1A akılcı olur benim tavsiyemde NT1A'dır.

  6. #6

    Standart Cevap: Ses kartı ve Mikrofon Önerileriniz

    İkinizede teşekkür ederim. NT1A'yı incelemeye alıyorum. Karar verip alırsam, konu içerisine kayıt yollayacağım.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

başlangıç için stüdyo mikrofon önerisi, 600 tl mikrafon önerisi, 60 70 tl arası mikrofon tavsiye
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Çubuk mikrofon deneyimleriniz ve önerileriniz .Çubuk mikrofon deneyimleriniz ve önerileriniz .

    Evet , eskiden kullandığınız çubuk mik.ler arasında önerdiğiniz modelleri söyler misiniz ?
  2. Mikrofon ÖnerilerinizMikrofon Önerileriniz

    Bilgisayarımda yan flüt, kahon ve elektro gitar ile müzik yapmak istiyorum, 60-70 lira civarında iyi bir mikrofon önerir misiniz? şimdiden teşekkürler ...
  3. Mikrofon önerilerinizMikrofon önerileriniz

    Selam arkadaşlar, elimde M-audio Fasttrack USB II ses kartı var. Condenser mikrofon almayı düşünüyorum bayaadır, şuanki bütçem 200tl, bu bütçeye göre sizin önereceğiniz mikrofonlar nelerdir? aklımda 2 mikrofon var; MXL 440 ve MXL 990 Sizce bekleyip MXL990'mı almalıyım yoksa hemenMXL440'ınsiparişini mi vermeliyim? Yada sizin önerdiğiniz başka bir mikrofonumu almalıyım?
  4. Ses Kartı Önerileriniz ..Ses Kartı Önerileriniz ..

    Merhaba Arkadaşlar . Home stüdyo kuracağım için ses kartı araştırdım. Ses kartı piyasası çok geniş ve pahalı. Benim bütçem 500-600 Lira. Çift mic/inst girişi , Midi çıkışları , +48 Phantom Power'ı olan bir ses kartı arıyorum. Bir de Mxl 440 nasıl bir mikrofondur ? Kalitesi nasıl ? Görüşleriniz benim gibi kararsız arkadaşlara da yardımcı olacak. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
  5. Mikrofon önerileriniz?Mikrofon önerileriniz?

    Arkadaşlar benim 120-130 tl civarı param var ve mikrofon almak istiyorum. Ama sanırsam Condenser mikrofon alamıyorum çünkü ses kartımın (Creative X-fi Surround 5.1) +48 ph.. özelliği yok. Alacağım mikrofonun çokta iyi olmasına gerek yok ama benim sesim biraz tiz ve hassas olduğu için vokallerimdeki vurgulamalar belli olsun istiyorum. Bu paraya alınabilecek en iyi mikrofon(Dinamik) sizce hangisi?
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi