Merhaba arkadaşlar.Benim size birkaç sorum var.Cevaplarsanız sevinirim.

1-Focusrite scarlett solo gen 3 ses kartım var.Elektro gitar çalmak için almıştım.Midi klavye almaya karar verdim fakat,midi klavyelerin ses kartıyla beraber kullanılması gerektiğini okudum.Benim ses kartımda midi girişi yok.şurada görebilirsiniz; https://www.tomleemusic.ca/media/cat...n-3-solo-1.png
Midi klavyeyi bilgisayara usb ile bağladığım zaman yine de ses kartından gecikme olmadan kullanabilirmiyim acaba ? yani kasaya usb ile bağlamama rağmen aralarında temas kurabilirler mi ? yoksa illa da ses kartına bağlamak mı gerekiyor midi klavyeyi ?

2-Ben daha önceden Casio org almıştım ve sattım.Daha üst düzey bir org almak istemiyorum çünkü çok pahalı biliyorsunuz(Korg kronos,krome gibi).Acaba midi klavyeyi bir org gibi kullanabilir miyim ? yani ; Midi klavyede istediğimiz tüm sesleri alabiliyor muyuz ?(gerekli yazılımlarla) Bana üst düzey bir org u aratır mı ? Çünkü genelde midi klavyeyi trap,elektronik müzik için falan kullanıyorlar.Ben mesela ritim le beraber çiftetelli vs.çalabilir miyim ?