cevaplar ve geri dönüşler için hepinize teşekkür ediyorum. arkadaşlar buraya yazdığınız yorumları görüyorum. vaktim dar olduğu için çoğuna anında dönüş yapamam bu da malumunuzdur. lakin yazılanların çok büyük bir bölümünü görüyorum.
gelelim @zelmac kardeşime aynen ben de orga çok büyük merakım var ama bilmem artık ne kadar yıl sonra kavuşuruz bundan sonra yapman gereken programı açtıktan sonra benim tavsiyem direct wave plugininden bağlama olur, klarnet olur, kaval ney zurna olur her neyse ne tarzda müzik çalmak istiyorsun onun entstrümanını açıp onunla çalmayı istediğin şarkıyı türküyü ezgiyi neyse onun nakarat kısmını çıkarmaya çalışmak. zamanla onu çaldıktan sonra bir sonraki şarkıyı çalmaya çalışmak daha sonra şarkıyı nakaratla değil tümden çalmaya çalışmak. daha sonra da ritimsetlerle çalışmaya başlamak. önce ritimsete tıklayıp ritmi açacaksın sonra kanala dwp ekleyip yine bu sefer de uygun ritimlerle aynı şarkıları çalmaya çalışacaksın. bu konuda nota akor vs bilmem ben senin de çok bilmene en azından bu aşamada hiç gerek yok. ben bilmiyorum mesela notadır şudur budur. dediğim gibi genel itibarla önce bir ritim açarsın. ritimleri ve sesleri dediğim yerlere attıysan soldan bir ritim set açarsın, sonra channels kısmından directvave açarsın o açılan pencereden entstüramanını seçersin boşluk tuşuna basınca ritim çalar dwp deki enstrüman ismine tıklatınca ritim çalarken canlı olarak klavyeye basarak uygun sesleri çıkarmaya çalışırsın. sana tavsiyem ritimlerin ve seslerin bir yediğini mutlaka bulundur ki kurcalarken birini bozunca yedekten tekrar alırsın. kurcalaya kurcalaya öğrenirsin sıkıntı yok. kolay gelsin.
Öncelikle ilgin alakan için sağolasın abi yazdıkların kafamda bi çalışma tarzı oluşturdu ama çalmaya başlamak için yeterli mi bilmiyorum.. ben genel manada bu org çalmak için teknik kısmı çözdüm gibi ama gelgelelim pratiğim yok .d yani bazı şeyleri karıştırıyorum..nası oluyor dersen ? örnek veriyorum senin ritimlerde çiftetelli var..ben de çiftetelliye "abdal saz" ile eşlik etmek istiyorum(en uygunu o gibi) şimdi çiftetelli ritmi 5-6 sn'lik bi şey.. ben bu şarkıyı böyle sahnelerde çalınan gibi çalmam için Playlist kısmına Çiftetelli Pattern'ini ekleyip 3-5 dk.yı dolduracak şekilde sıralamam mı gerekiyor ? yoksa farlı bi şey mi? bir de sanki böyle ritimler çalınırken benim Diretwave araçlarından biriyle eşlik etmem çok tuhaf duruyor gibi ?(herhalde daha çok hangi enstürmanları kullanmam gerektiğini bilmediğimden) işte bütün bunlara binayen senden bi şey istiycem.. tabi vaktin olur yapabilirsen şimdi abi senin bi sürü videon var Youtube'da fln.. ama hepsinde bildiğin parça çalıyon .d.d şimdi eğer zahmet olmazsa diyorum ki bi tane de hem benim için hem de bu işe gönül vermiş ama yapamayan arkadaşlar için bir video çeksen.. Örnek; fl studioyu açıp, hazırlık nasıl yapılır, hangi ritmi hangi directwave ile kullanıyorsun, parçaları hangi enstürman ile hangi ritme eşlik ediyorsun ve bilinen parçalardan birini çalıp bize bu olay nasıl oluyor bi gösterebilir misin yani çok değil bi video çekip açıklyabilirsen .ok memnun kalırım.. haa olmaz diyorsan da canın sağolsun .d.d