Jwın mk-6132 markalı bir klavyem var kendisinde sadece 128 ses 128 ritim var ve batı ağırlıklı ritimler. ben de fl studio 10 full var fakat bütün bağlantıları yaptım olmadı 3-4 gündür uğraşıyorum sonuç çıkmadı şimdiye kadar. Klavyenin arka tarafında Mıdı Out kablosu girişi var dişi şeklinde. Benim yaptığım bağlantı işlemleri şöyle sıralanıyor:

1-Klavyemi S-link Usb Mıdı Cable ile bağlıyorum
2-Fl Studio programını açıyorum
3-Fl Studiodaki yukarıda Settings e tıklıyorum ve Mıdı Settings diyorum Mıdı Rescan Devices e tıklıyorum 1 kere orada VIEWCON diye bir cihaz çıkıyo Input ve output yazan yerlerde VIEWCON yazıyor ve S-link Usb Mıdı Cable daki bulunan dönüştürücüde sadece birincide Kırmızı ışık yanıyor sürekli fakat Fl Studıo da Enable işlemlerini yaptığımda o ışık kapanıyor. 3. ışıkta ise yeşil yanıyor yanıp yanıp sönüyor fakat ben Fl Stüdio da işlem yapınca oluyor bu ışık. Output yazan yere çıkıyor VIEWCON yazısı ve tıklıyorum üzerine altında ''Send master sync'' yazan yeri aktif yapıyorum ve yanında bulunan ''Port number'' yazan yeri 1 yapıyorum fakat bunu kendim yapıyorum bu sitede okuduklarımda böyle bir işlem yok biliyorum boşuna uğraşıyorum ama bir türlü yapamadım. fakat Usb Mıdı kablonun Out Kablosu boşta. benim bi tane Ses Modülüne mi İhtiyacım var yoksa Pc kasasının arkasında bulunan pcı ses kartına Dönüştürücü ile usb kablonun 'IN' kısmını takmam mı gerekiyo yoksa gerçekten bir Ses Modülünemi ihtiyacım var?

Elimde bulunan cihazlar:

1-Jwın mk-6132 sadece Mıdı Out girişi var dişi şeklinde
2-S-link Usb Mıdı Cable

bunlar mevcut elimde. bunların dışında bir de Fl Studio daki Mıdı Settings kısmında bulunan Output kısımda:

Microsoft Mıdı Mapper
Microsoft GS Wavetable Synth

bunlarda var anlamadım dostlarım yalnız buna harcadğım bütçeyi toplasam Roland e40 alırdım daha iyiydi bu kadar canım sıkıldı yani bilmiyodum ses modülü flan olmadı işte bu. sadece Fl deki yazdığım komalı sesleri ve yazdığım onlarca ritimleri genel adıyla orgla kontrol etmek istiyordum ya. işte dedim ya dostlarım buna harcadığm bütçeyi toplasam 300 lira eder ve buna iyi bir disketli Roland flan alabilirdim. ben abimle çalışıyorum 3 saz bir mixer bir tane Roland g600 ümüz var fakat abim sabah ları çalıştığı için ve akşamları geç geldiği için ee aramızdada 1 saatlik yol olduğu için sıkıntı oluyo yoksa beraber güzel işler çıkarıyoruz abimle bu siteyide seviyorum g600 e ritimler sesler hep burdan neysee nerden nereye geldim bana yardım edebilecek bi abim ablam kardeşim varsa yardımcı olsun rica ediyorum fakat yoksa canınız sağolsun artık vatan tv de flan görürsünüz beni o da anca 4-5 sene sonra daha okul bitmedi neyse yine konuyu kaydırdım