Kick e verilen effect uygulamalar

FL Studio içinde Kick e verilen effect uygulamalar konusu, Keyfî müzik kullanıcı arkadaşlarım.hepinize merhabalar.ben kick yaparken efekler veriyorum ama nedense hiç tatmin edici sesler alamıyorum.nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.çok basit kalıyor kicklerim.bu kicklere efekt uygulaması yaparken sıralama nasıl olmalıdır.(compressör,reverb sıralaması) ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : Djfroses

Konu: Kick e verilen effect uygulamalar


  1. #1
    Djfroses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Djfroses isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Kick e verilen effect uygulamalar

    Sponsorlu Bağlantılar


    Keyfî müzik kullanıcı arkadaşlarım.hepinize merhabalar.ben kick yaparken efekler veriyorum ama nedense hiç tatmin edici sesler alamıyorum.nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.çok basit kalıyor kicklerim.bu kicklere efekt uygulaması yaparken sıralama nasıl olmalıdır.(compressör,reverb sıralaması) yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    esbab bunu beğendi.

  2. #2
    seghob344 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seghob344 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    kicke pek efect vermeni tavsiye etmem

  3. #3
    Djfroses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Djfroses isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    Ama hocam çok basit kalıyor kicklerim.bu yüzden demiştim.düşünceniz için teşekkür ederim

  4. #4
    Dmex35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dmex35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    başkalarını dene kardeşim belki o kickler iyi değildir bazıların kalitesi çok düşük oluyor

  5. #5
    Djfroses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Djfroses isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    Başkada deniyorum ama kickler yine tatmin edici değil.sanırım benim fl de sıkıntı var.programı silip tekrar yükleyeceğim.inşallah olur.mesajlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

  6. #6
    helco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    helco isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    Selamlar. Dostum kulanmış olduğunuz hazır seslerden (loop sample) vb gibi seslerde belirli bir kalibrasyon ayarından geçerek satışa sunulmaktadır sen zaten var olan sesin kalibrasyonları ile oynarsan bu ses doğal olarak bozulacaktır. Çalışmanın başında iken benim tavsiyem herhangi bir mix yada dediğiniz gibi ''effect'' işlemi yapmamanız olur tabiri caizse ölüyle fazla oynamamak gerekir. Sample yani hazır kulandığınız herhangi bir ses dosyasında yeterli headroom boşluğu olması gerekir aksi durumda uyguladığınız her işlemde taşmalara ve kaymalara sebep olacaktır öncelikle çalışmanızı daha doğrusu rahat çalışmanızı sağlaması için yeterli boşluğun olması gerekir herkes başlangıçta tamamen pro bir çalışma elde edemez bu böyle olsaydı bu işin zorluğu olmazdı onun için tasalanmaya gerek yok mümkün olduğunca az işlem yapmaya çalışın ve hatta mümkünse mixing aşamasında bir profesyonelden yardım alın daha detayına girmeden kısaca şundan bahsetmekte fayda var kick ve benzeri örneğin bass lar doğası gereği bir birine yakın frekanslardır atıyorum 4/4 bir ritme abuk sabuk bass yazar iseniz ister istemez bu frekanslar bir biri içine gireceklerdir işte o zaman ortalık karışacaktır ve duyum oldukça berbat bir hale gelecektir. Pürüzsüz bir ses için mutlaka bazı basit oynamalar yapılmalıdır örneğin herhangi bir kompresör işlemi ile frekansın sivri yerlerini çekiçleyerek istediğiniz frekanslarda daha iyi duyumda kalmasını sağlayabilirsiniz veya ekolayzer kulanarak parlatabilir derinlik vere bilir gereksiz frekanslardan temizleyebilir duyum olarak oldukça temiz bir ses elde edebilirsiniz. İkinci önemli nokta şu bu işler basit dinleme cihazları ile tamamen çözülemez her ne kadar doğru bir metot bilinse de doğru işlem yapılsa da bunu önce duymak ve yorumlamak gerekir sizin bahsetmiş olduğunuz işlemleri eğer yine sizin dediğiniz gibi gelişi güzel ''compressör,reverb vb'' gibi yapmış olsak en ufak değişiklik bütünü etkiler ve sonuçta istemediğiniz şekilde basit ve kötü gelir. Biraz daha araştırma yaparak bir yerlerden başlamanız gerekir ve bunu size bu şekilde yapmalısın demek saçma gelir çünkü işin temelini öğrenmediğiniz sürece anı kurtararak devam edersiniz ve inanın bu sizi hiçbir konuma getirmez başta saydığınız yerde kalmaya devam edersiniz keyifli forumlar..
    Konu helco tarafından (31 Ağu 2018 Saat 18:44 PM ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    Djfroses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Djfroses isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Kick e verilen effect uygulamalar

    Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgiler için .Fl studio yu sildim tekrar yükledim.sesler şuan kulağa gelmeye başladı.sanırım yükleme esnasında birşeyler ters gitmiş.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Kick e verilen effect uygulamalar
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Elektro bağlamaya verilen Efektler?Elektro bağlamaya verilen Efektler?

    Merhaba arkadaşlar, harici ses kartı steinberg ur12 ile bağlamamı pc'ye bağladım. fl studio kullanıyorum. reverb dışında daha kaliteli ses almak için hangi efektler verilebilir? teşekkürler.
  2. ömrüme verilen bu ceza niyeömrüme verilen bu ceza niye

    arkadaşlar lütfen yardım
  3. kayıt sonrası verilen efekt'lerkayıt sonrası verilen efekt'ler

    abi ilk öncelikle selamlar. . bu ilk konu açışım hata'm varsa affedin acemiliğime bağışlayın (: . . abiler size bir kaç soru sorcam bende behirnger t1 mic. , behringer fx1002 mixer , yamaha audiogram 3 ses kartı , yamaha hs50m monitör , numark hf 125 kulaklık var . . amaç duygusal rep . . program olarak adobe 3 'ü + fl studio seçtim . . bu aletler le profesyonel kayıtlar alınır mı . . ve kayıt tan sonra genel olarak hangi ayarları...
  4. cubasede ara verilen ve sonra devam edilen projelerde sorun??cubasede ara verilen ve sonra devam edilen projelerde sorun??

    arkadaşlar sorunum şu örneğin bir proje üstünde çalışıyorum midi kanllarının bir tanesine edirol orcestra diğerine vizoo diğerine virtual gitar açtım ve projeyi bitmeden save yapıpı kapattım sonra o proje üstüne çalışmam gerektiğinde midi kanalının ilkinde edirol oluyor ama benim program içinde seçtiğim sesler olmuyor her bir midi kanalı ve her bir ses için tek tek midi kanllarını kontrol edip kullandığım sesleri tekrar yerleştirmem gerekiyor bu...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi