'Dejavu' nun nedeni nedir?

Haber Köşesi içinde 'Dejavu' nun nedeni nedir? konusu, 'Ben bu haberi daha önceden de görmüştüm sanki!' diyorsanız, bu haberi okumalısınız! Her insan zaman zaman yaşadığı bir olayı yaşamış veya gördüğü bir yeri daha önce görmüş gibi hisseder. Beynin ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: 'Dejavu' nun nedeni nedir?


  1. #1
    Keyfi Müzik Habercisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keyfi Müzik Habercisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart 'Dejavu' nun nedeni nedir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    'Ben bu haberi daha önceden de görmüştüm sanki!' diyorsanız, bu haberi okumalısınız!

    Her insan zaman zaman yaşadığı bir olayı yaşamış veya gördüğü bir yeri daha önce görmüş gibi hisseder. Beynin bu algı bozukluğuna dejavu denir. Bu algı bozukluğunu yaşayan insanların bazıları, bazen kendilerinin doğa üstü güce sahip olduklarına veya daha önce yaşadıkları “reenkarnasyon” hissine kapılırlar.

    Ara sıra olan bu durum normal kabul edilir. Fakat bu hisse kapılma sıklığı artıyorsa örneğin haftada bir iki kez veya her gün olmaya başlamışsa altta bir hastalık aramak gerekir.

    Dejavu, beyin ve sinir sistemi ile ilgilenen doktorların hep ilgi odağı olmuştur. Yapılan araştırmalar, dejavu anında beynin bazı bölgelerin daha aktif çalıştığı ve bundan dolayı da bir algı bozukluğu olduğu tespit edilmiştir. Yaşanılan veya görülen nesne sinir sistemi ile beyne iletilir ve ilgili merkezde sentez yapılıp yorumlanır. Bu sırada oluşan bir yorum yanlışlığı olayın zamanı ile ilgili bizi yanıltır. Özellikle büyüme dönemlerinde, aşırı yorgunlukta, duygusal yıkımlarda, geçirilen bazı hastalıklar ve benzeri durumlarda dejavu olayı artar.

    Yine yapılan araştırmalarda kadın ve erkek arasında anlamlı bir fark saptanmamıştır. Beynin sağ ve sol tarafının çalışmasında bir aksaklık tespit edilmiş, daha sonra algılayan beyin bölgesi de insanların bu olayın daha önce yaşanmış hissine kapılmalarına sebep olduğunu göstermiştir.

    Dejavu olayının sık yaşanması, bir tür sara hastalığının, belirtisidir. Çocuklukta ve ergenlikte eğer çocuklarınız size bir olayı sıkça yaşadıklarını söylüyorlarsa mutlaka bir doktora başvurup sara yani epilepsi olup olmadıklarını kontrol ettirmeniz gerekir. Daha ileri yaşlarda ise bu durumun sıkça yaşanması beyinde bir bozukluğun olduğunu gösterir.

    Kaynak: http://www.mcrgrup.com/ruhsal-saglik/dejavu-hakkinda-bilgi.html

  2. #2

    Standart Cevap: 'Dejavu' nun nedeni nedir?

    PaYLaŞıM iÇiN sAoL =) xD

  3. #3
    rptnklm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    rptnklm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: 'Dejavu' nun nedeni nedir?

    Sayfa bende açılmadı ama ben de şurdan biliyorum:

    Dejavu Nedir ?

    Fransızcadan gelen “deja vu” kelimesi, “daha önce görülen” anl***** gelmektedir. Bir çok insan dejavu yaşadığını söyler. Kimileri dejavunun beyindeki bir algı sorunundan kaynaklandığını düşünürken kimileri de bunu reenkarnasyon ile bağdaştırır.

    Bilimsel olarak dejavu şöyle açıklanabilir. 5 duyu organımızdan beyne giden sinyaller (özellikle görüntü ve ses) beyin tarafından algılanamayabilir. Oysa algılanamayan bu bilgi beyinde kaydedilmiştir ve ne zaman yaşanıldığı konusunda bir bilgi yoktur. Beyin bu sinyalleri tekrar aldığında ise kişi bu olayı ikinci defa yaşadığı hissine kapılabilir.

    Bunun dışında beynin sağ lobu ile sol lobu arasında mikrosaniyeler seviyesinde bir çalışma süresi farkı vardır. Bir olayı beynin bir tarafı diğer tarafından önce algılar ve bilgi ikinci lobda algılandığında kişi ikinci defa yaşanmış hissine kapılabilir.

    Ayrıca yaşanılan olayın daha önce bir benzerinin görülen ve hatırlanmayan bir rüyada yaşanmış olması da muhtemeldir. Şunu da eklemem gerekir ki, insan hafızası değiştirilebilir. Yaşamadığınız bir olayı sürekli yaşamış gibi düşünürseniz; örneğin bir filmde başrol oyuncusunun başına gelen bir olayı kendi başınıza gelmiş gibi tahayyül ederseniz ileride bir gün o olayı gerçekten yaşadığınızı hatırlayabilirsiniz; yani anılarınızı değiştirmiş olursunuz ki bence dejavunun bir sebebi de budur.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Kam-Paranoyak Orkestra 1-2(Beat Albüm)
    http://www.keyfimuzik.com/demolarini...eat-album.html
    http://www.keyfimuzik.net/demolarini...tal-album.html


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

dejavunun nedeni, dejavunun nedenleri, dejavu sebebi, dejavu nedeni, dejavunun sebebi nedir, dejavu nedenleri, dejavu örnekleri, dejavunun nedeni nedir, dejavunin nedeni, dejavunun sebebi, dejavu sebepleri, dejavunun nedenı, deja vu nedeni, dejavu nun sebebi, dejavunun nedeni ne
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. DEJAVU BERKAY 2011DEJAVU BERKAY 2011

    GÜLE GÜLE KULLANIN
  2. Cubase' de ses çıkmamasının nedeni ??Cubase' de ses çıkmamasının nedeni ??

    Merhaba arkadaslar.. bende line6 Pod x3 live var ve usb'den bağlanıp bilgisayarım onu ses kartı olarak görüyor fakat cubasede ben gitarımla kayıt yapamıyorum ne yapmam gerekli.. Ayrıca m-audio keyring 49 org um var onuda usb'den bağlıyorum. .tuşlara bastığımda cubase onu algılıyor fakat ses alamıyorum.. şimdiden çok teşekkürler.. umarım ilgilenirsiniz.. :ka19:
  3. Ceza - Dejavu Şarkı SözüCeza - Dejavu Şarkı Sözü

    Seçkin insanlarin kurdugu galakside bir karadelik ben. Gördügüm hersey silik bir fenomen Hizla gelisen nesle sahip olmayan her ebeveyn Süper emici bir zihniyetle kalici lekeler birakir en sonunda. Bionic olmak ister ancak paranin tadi çok hos gelir Rhyme'larimda beliren dünyamda paraya yer yok Esas kavram insanizm Liriklerimde yansiyan global isteyisler Bu med cezir dikkat etmek gerekir Beyne hükmeder ve bitirir insanoglunun...
  4. Herşeyin Bir Nedeni Var!Herşeyin Bir Nedeni Var!

    İnanılan herşeyin bir açıklaması var! Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi