'YAŞATILACAK DUYGULARIM VAR'

Harun ÇELİK, barış manço'nun unutulmaz şarkı'sı dağlar dağlar müziği ile hayatımıza girdi.Video klipleri,beste yazarlığı derken hayatımızda uzun süre duyguları ile tanınacak gibi...Ona Ezgitar olarak çok Özel sorular sorduk ve özel hayatına dair tüm sırlarını öğrendik.Gelin hep beraber Müzisyen harun çelik'i Yakından tanıyalım...
Ezgitar - Kendinizden söz eder misiniz? Kimdir Harun Çelik?
Ben Harun Çelik 5 Şubat 1992 de bir kış çocuğu olarak Kars ta dünyaya geldim. ilk – Orta – Lise Eğitimini küçük yaşlarda Yerleştiğimiz Antalya’da Öğrenimimi Devam Ettirmekteyim. Çocukluğumu ve İlk Gençliğini Bu Güzel mi Güzel Antalya Limanlarında ve Kumsallarında Deniz ile iç içe geçirdim
Ezgitar - Genç yaşta flütle başlayan müzik yaşamınız, Lise yıllarına doğru gitar çalarak devam etti. Sonrasını sizden dinleyelim
Harun Çelik: Ben müzik yaşantıma flütle başladım, müziği çok seviyordum, müzik dinlemeyi çok seviyordum. Dinlediğim müziği de artık yapmak istedim, flütle başladım, sonra org çalmaya başladım. Müziğe İlgim İsteğim Sonsuzdu Artık Gitar Çalıp Söylemeye Başladım.
Ezgitar - PEKİ NEDEN ROCK?
Harun Çelik: Benim yaşam standardımı oluşturduğu için. Yaşamımı oluşturdu aslında açıkçası. Ben rock’çı olayım, rock yapayım diye başlamadım buna. Bu benim yaşamımda geçtiğim süreç içerisinde oluşan bir şey, içimden gelen bir şey. O yapıya sahibim. Rock müzik yapan insanların yapısına sahibim, ya da o düşünceye sahip olan insanların yapısına sahibim. Rock müziği içimden gelerek yapıyorum. O müziğin ritmi çok hoşuma gidiyor, anlattığı şeyler hoşuma gidiyor. Sonuçta hayata karşı bir bakış açım var ve bu bakış açısını en iyi gösteren müzik, rock müzik. başka türlü müzik beni kaldırmıyor. Hepsi hafif kalıyor, rock tansiyonumu gösteriyor. Kalbim o şekilde atıyor.
Ezgitar- - İDEOLÜNÜZ BARIŞ MANÇO MUDUR?
İdol olarak değil, örnek aldığım insanlardan biridir. Ben Barış Manço'yu severek dinlerdim. Barış Akarsu da Öyle Çocukluğum onun parçalarıyla geçti, Cem Karaca, Barış Manço, Barış Akarsu , Erkin Koray. Bunlar işledi. Ama yanı sıra işte ne bileyim ben çok yabancı müzik de dinlerim. Quiet Riot Metallica
Ezgitar - İSMİNİZİ KENDİNİZ KOYACAK OLSANIZ NE KOYARDINIZ?
Harun Çelik: İsmimi seviyorum,yine Harun koyardım.Bana yakıştığını düşünüyorum.
Ezgitar - HAYATTA EN UTANDIĞINIZ AN?
Harun Çelik: Hiç utanacağım bir durum olmadı.Küçükken olmuştur tabii ama önemli birşey hatırlamıyorum.
Ezgitar - KAÇ YAŞINDA İLK KEZ AŞIK OLDUNUZ,ADI NEYDİ,NASIL BİRİYDİ?
Harun Çelik: Aslında hiç aşık olmadım.Ama olmayı isterim,dış görünüş benim için hiç önemli değil.Eğlenceli,beni güldüren ,rahatlatan,dürüst ve benimle herşeyi paylaşan biri olmalı. Aşık Olduğumu sandığım hatta şiir bile yazdığım oldu ama aslında hepsi hayranlıkmış
Ezgitar - BUGÜNE KADAR BİRİNİN SİZİN İÇİN YAPTIĞI EN ROMANTİK ŞEY NEDİR?
Harun Çelik: Keşke bu soruya verecek bir cevabım olsa...Sevdiğim insanlar ,dostlarım,ailem beni mutlu edecek çok şeyler yaptılar ama aşkın romantik dünyasına hiç giremedim.
Ezgitar - BİR KADININ ÖNCE NERESİNE BAKARSINIZ?
Harun Çelik: Gözlerine bakarım ve onu tanımaya çalışırım.Bakışlar insanı ele verir.Karşınızdakinin ne kadar dürüst olduğunu,sevgisinin ne kadar gerçek olduğunu bakışlarından anlarsınız.
Ezgitar - SEVGİLİNİZİN ÖZEL EŞYALARINA BAKTIĞINIZ,CEP TELEFONU MESAJLARINI OKUDUĞUNUZ OLDU MU?
Harun Çelik: Kesinlikle böyle birşey yapmam.Sevgili de olsak herkesin özel alanları olmalı .Ayrıca saygısızlık ve güvensizlik belirtisi bu.Ne ben yaparım ne de yapılmasını isterim.
Ezgitar - SEVGİLİNİZİN SİZİ ALDATTIĞINI GÖRSENİZ...
Harun Çelik: Döner arkamı giderim ve her şey orada biter .Başka biriyle beraber olmayı seçmiş biriyle o andan itibaren alakam olamaz.Sadece üzülürüm.
Ezgitar - HİÇ SEVGİLİNİZİ ALDATTIĞINIZ OLDU MU PEKİ ?
Harun Çelik: Olmadı.Aldatmak benim için sadece bir başka bedenle birlikte olmak değil.Sevgilime yalan söylersem veya o da bana aynısını yaparsa , bu da aldatmak değil midir?
Ezgitar - SEVGİLİNİZE NASIL HİTAP EDERSİNİZ? CANIM,AŞKIM,HAYATIM VS?
Harun Çelik: Yavrum,sevgilim,canım farketmez sevgimi belirten ,içimden gelen her güzel hitabı kullanırım.Ama içimden gelmeli...Karşı taraf beni böyle şeylere zorlarsa inadına çıkmaz ağzımdan o sözler.Her şeyde olduğu gibi ilişkimde de doğallık çok önemlidir benim için.
Ezgitar - BİR KADINDA EN TAHAMMÜL EDEMEDİĞİNİZ ŞEY ?
Harun Çelik: Bir çok şeye tahammül edemeyebilirim.Bana karışmasına,değiştirmeye çalışmasına,yalan söylemesine...
Ezgitar - AŞKTA TERK EDEN Mİ , TERK EDİLEN MİSİN?
Harun Çelik: İkisi de olabilirim.Belli olmaz ki.
Ezgitar - AŞKIN ÖMRÜ SİZCE NE KADAR ?
Harun Çelik: Bir gün de olabilir,sonsuza kadar da sürebilir.İnsanlara bağlı bu.Tüketim toplumunda yaşıyoruz ve en çabuk tükettiğimiz şey de insan.Ben hayatımdaki insanları tüketmemeye çalışırım,olduğu gibi kabul ederim.Onu yok edip başka bir insan haline getirmeye çalışmam .Dilediğim gibi bir iletişim yakalarsam ,sonsuza kadar süren bir aşk değil belki ama sonsuza kadar süren bir ilişki yaşayabilirim.
Ezgitar - EN UZUN İLİŞKİNİZ NE KADAR SÜRDÜ?
Harun Çelik: Öyle çok uzun bir ilişkim olmadı ve bu konuda hiç hesap tutmadım.
Ezgitar - AŞIK OLDUĞUNUZU NASIL ANLARSINIZ,NASIL BELİRTİLER GÖSTERİRSİNİZ?
Harun Çelik: Bugüne kadar hiç aşık olmadım.Duygusal bir insanım.Büyük bir ihtimalle sırılsıklam aşık olacağım birgün.Karnıma ağrılar girecek,uykularım kaçacak !
Ezgitar - HAYATINIZDAKİ EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI?
Harun Çelik: Tek bir hayal kırıklığım yok. Bazen insanların beni hayal kırıklığına uğrattığı oldu.İnsanları tanıyamıyorsunuz,çok değişebiliyorlar.
Ezgitar - SİZE KAZIK ATAN BİRİNDEN NASIL İNTİKAM ALIRSINIZ?
Harun Çelik: İntikam insanı tüketen bir duygu.olan biteni geride bırakıp,yoluma devam ederim.Kendimi tüm kötü duygulardan arındırmaya çalışırım.Bence mutluluğun anahtarı bu.
Ezgitar - HİÇ KAPILARI AÇTIRMAK İÇİN ADINIZI KULLANDINIZ MI?
Harun Çelik: Hiçbir zaman yapmadım,yapmam da.Ben mücadele ederek bulunduğum yere geldim,hala da mücadele ediyorum.Elbette insanlara yardım etmeyi severim ama bunu başkalarının haklarını çiğneyerek yapmam.
Ezgitar - SÜREKLİ MIRILDANDIĞINIZ ŞARKILAR...
Harun Çelik: OOO... O kadar çok ki , ruh halime göre değişir.
Ezgitar - HESABINIZA YANLIŞLIKLA 250 BİN DOLAR YATIRSALAR NE YAPARSINIZ?
Harun Çelik:Bankaya başvurur,düzeltilmesini isterim.Bana ait olmayan hiçbir şey istemem.İhtiyacım da yok.
Ezgitar - BİRİNİN ARKASINDAN KONUŞURKEN YAKALANDIĞINIZDA NE YAPARSINIZ?
Harun Çelik: Yakalanmam ki ... Başkaları hakkında konuşmaktan hoşlanmam.
Ezgitar - KONTROLÜNÜZÜ KAYBETTİĞİNİZDE EN ÇOK YAPTIĞINIZ ŞEY ?
Harun Çelik: Benim öfkem anlıktır çabucak geçiverir.Bir an dağılsam da hemen toplarım kendimi.Kazara birinin kalbini kırmışsam tamir etmeye çalışırım ve bu beni gerçekten çok üzer.
Ezgitar - HANGİ DURUMDA BİRİNE YALVARIRSINIZ?
Harun Çelik: Kendine ya da başkalarına zarar vermeye çalışan biri olursa onu yolundan döndürmek için yalvarabilirim.Dünyadaki kötülüklerin,savaşların sona ereceğini bilsem kime gerekiyorsa yalvarabilirim.Bunun dışında kendim için asla yalvarmam.
Ezgitar - BİR KIYAFET BALOSUNA HANGİ KIYAFETLE GİTMEK İSTERDİNİZ?
Harun Çelik: Korsan ya da şövalye olurdum.
Ezgitar - BUGÜNE KADAR YAPTIĞINIZ EN ÇILGINCA ŞEY?
Harun Çelik: Eğlenmeyi çok severim.Bir sürü çılgınca şey yapmışımdır ama en çılgınını henüz yapmadım.Fırsat bekliyorum...
Ezgitar - DÜNYADA HERHANGİ BİR YER OLSAYDINIZ NERESİ OLURDUNUZ?NEDEN?
Harun Çelik: Dünyanın herhangi bir yerindeki bir deniz olabilirm.Denizin sınırsız özgürlük hissine kapılır,dalgalarla istediğim yere ulaşırdım.Buharlaşıp gökyüzüne sonra oradan yağmur olarak düşebilir,sonsuz döngünün içinde kaybolurdum.
Ezgitar - SİZİ ÜÇ KAVRAMLA ÖZETLESELER NE DERLERDİ?
Harun Çelik: Doğal,dürüst,eğlenceli,insancıl.
Ezgitar - HANGİ KOŞULDA YALAN SÖYLERSİNİZ?
Harun Çelik: Birinin üzülmesini engelleyebileceğimi bilsem küçük yalanlar söyleyebilirim.Onun dışında yalandan nefret ederim,çünkü yalan bir örümcek ağıdır,söyledikçe bir diğeri gelir ve hayatınızı ele geçirir.
Ezgitar - SİZCE YAŞAYAN EN GÜZEL STAR KİM?
Harun Çelik: Shakira.Bence hem gerçek bir star hem de çok seksi.Yaptığı herşey olay oluyor.
Ezgitar -DÜNYADA HANGİ STARLA AYNI SAHNEDE OLMAK İSTERSİNİZ?
Harun Çelik: Yerli Tüm Rock Grup Müzisyenleriyle Aynı Sahnede olmak isterdim.
Ezgitar- ŞİMDİYE KADAR SİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN FİLM HANGİSİYDİ?
Harun Çelik: Avatar
Ezgitar - EN BÜYÜK KORKUNUZ?
Harun Çelik: Hiç korkum yok.Korkularımı çocuklukta bıraktım.
Ezgitar - HİÇ ESTETİK AMELİYATI GEÇİRDİNİZ Mİ?
Harun Çelik:Geçirmedim.Plastik bir ifadem olmasını istemiyorum.Kimsenin kendine ne yaptığı beni ilgilendirmez ama ne kadında ,ne erkekte estetikten hoşlanmıyorum.İnsanlar aynı yüze sahip olmaya başladılar,ne tuhaf değil mi?
Ezgitar - EN KORKUNÇ KABUSUNUZU HATIRLIYOR MUSUNUZ?
Harun Çelik: Hayır.
Ezgitar - SÜREKLİ YAPTIĞINIZ AMA BAŞKALARI TARAFINDAN TUHAF KARŞILANAN ŞEY?
Harun Çelik: Herkesin,özellikle beni eskiden beri tanıyanların (çalıştığım ortamlar hariç) bana sürekli söylediği bişey var ''Biraz ,değiş azıcık''Şöhretli olunca bambaşka bir insana dönüşmenizi bekliyorlar.Benden beklemesinler ,tuhaf ta karşılamasınlar. .
Ezgitar - HAYATINIZIN AMACI NEDİR?
Sonsuza Dek müzikle iç içe olmak. Kaybolan Duyguları ve Değerleri Yaşatmak Şarkılarımın yıllar sonra söylenmesi.Ardımda iyi izler bırakmak.
Ezgitar - TERAPİSTİNİZ VAR MI?
Harun Çelik: Var.Kendimin terapistiyim.Kendimle konuşurum.Sinirlenince kendimi sakinleştirir ,üzülünce beni mutlu edecek bir şey yaparım.Hata yaparsam nedenini sorgular bir daha yapmamak için kendime neler eklemem ya da neler çıkarmam gerektiğini düşünürüm.
Ezgitar - EN SON NEYE GÜLDÜNÜZ?
Harun Çelik: Ben hep gülerim.
Ezgitar - LAKABINIZ VAR MI?
Harun Çelik: Barış
Ezgitar - UNUTAMADIĞINIZ TATİLİNİZ?
Harun Çelik: Hiçbirini unutamadım. .
Ezgitar - BİR ÇOCUĞA HAYATA DAİR NE ÖĞÜT VERİRDİNİZ?
Harun Çelik: Özgüvenin,çalışmanın,öğrenmenin,özgürlüğün ve ailenin önemini anlatırdım.Bunların hepsinin bir arada olabileceğini öğütlerdim.En önemlisi sevgiyle her şeyin halledilebileceğini söylerdim.
Ezgitar - YAŞADIĞINIZ EN BÜYÜK ACI NEDİR?
Harun Çelik: Acılarım benim için özeldir.
Ezgitar - YÜZYILIN DAHİSİ OLARAK SEÇTİĞİNİZ ÜÇ İSİM?
Harun Çelik: ATATÜRK,Bill Gates,Einstein
Ezgitar - BİR ZAMAN MAKİNESİ OLSA HANGİ ÇAĞA GİDERDİNİZ?
Harun Çelik: Ortaçağa gidebilirdim geleceğe de...Ya her dönemde sevdiğim ,merak ettiğim birşey var,çok zor bir soru! Gerçekten.
Ezgitar - HAYATTAKİ EN BÜYÜK LÜKSÜNÜZ?
Harun Çelik: Ben lüks adamı değil,keyif adamıyım.
Ezgitar - VÜCUDUNUZUN EN BEĞENDİĞİNİZ VE EN BEĞENMEDİĞİNİZ YERLERİ?
Harun Çelik: saçlarımı ve gözlerimi özellikle severim.Kendini beğenmişlik gibi olmasın ama sevmediğim bir yerim yok.
Ezgitar -SON SÖZ?
Kalbinizden Sevgiyi Hiç Eksik Etmeyin Çünkü Sevgi Herşeyin Anahtardır. Ve Paylaştıkça Çoğalır... İyi Çalışmalar.
Ezgitar: Evet Sayın Seyircilerimiz Harun Çelik ile Ezgitar.com Olarak Onunla Röportajda Bulunarak Onu Daha Yakından Tanımış Olduk Gerek Kişiliği Gerek İse Özellikleri İle.
Mutlu Kalın Sağlıcakla Kalın...