Karakterli bir preamp istiyorsanız tercihiniz olabilir özellikle vokal kayıtlarında çok sıcak tonlar elde edebilirsiniz.

PRE-73, profesyonel markette balanslı Mikrofon girişi, line girişi ve çıkışı için ayrı üç adet transformatör ile tamamen birbirinden bağımsız sinyal yoluna sahip ilk ve tek düşük fiyatlı ancak bir o kadar da yüksek kaliteli Mikrofon preamplifikatörüdür.

Ürünün devresi, sektörde klasikleşmiş ve sıcak, enerjik, tatlı ve müzikal sesi ile bilinen Neve 1073 pre/eq modülüne çok yakındır. Bu klasik ses, yıllardır kullanıldığı birçok albüme ses karakterini vermiştir.

PRE-73’ün Mikrofon giriş kazancı maksimum 80dB’dir ve line giriş alanı ise -20’den +10dB’ye kadardır. Ayrıca, yüksek empedanslı enstrüman girişine de sahiptir. PRE-73 her türlü ses kaynağı için idealdir. Elektrik gitar, bas gitar, synthesizer ve yüksek veya düşük hassasiyetli (pasif ribbon mikrofonlar gibi) mikrofonlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Mikrofonların giriş empedansları 300 ve 1200 Ohm arasında ayarlanabilmektedir ve bu özelliği ile mikrofonların tonal karakterlerini etkiler. Üründe faz ters çevirmek için bir buton ve sade 4-basamaklı LED sinyal seviye metresi vardır.

Çıkış seviye kontrol düğmesi ile ince kazanç ayarı yapmanız ve isterseniz de ana kazanç bölümünü overload ettirerek ve çıkış bölümünden evvel sinyali normal bir seviyeye düşürerek seste daha fazla karakter elde etmeniz mümkündür.