Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti..

Haber Köşesi içinde Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti.. konusu, İZMİR - Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : beis

Konu: Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti..


  1. #1
    beis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti..

    Sponsorlu Bağlantılar




    İZMİR - Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

    Önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan Ertaş, dün yoğun bakım servisine kaldırılmıştı.

    Ertaş'ı tedavisi süresince eşi Seyhan, çocukları Döne, Canan ve Hüseyin Ertaş yalnız bırakmadı.

    Neşet Ertaş, geçtiğimiz hafta öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapmıştı. Ertaş, hayranlarına "Merak etmeyin, iyiyim" diye seslenmişti.

    ‘YOLCUMUZU UĞURLADIK’
    Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da ile Neşet Ertaş’ın ailesi gazetecilere açıklama yaptı.

    Veysi Kubba, kendisini ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, ''Bugün maalesef değerli halk ozanımızı kaybettik'' diye konuştu.
    Ertaş'ın tedavisini yapan hastanenin Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da ''İleri bir kanseri vardı. Bu sabah 08.45'te kendisini kaybettik'' diye konuştu.
    Babasının Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu kaydeden Hüseyin Ertaş, “Acımız daha taze, haberi yeni aldık. ''Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Hastane yetkililerine teşekkür borçluyuz. Yolcumuzu bugün uğurladık" diye konuştu.

    BABASININ AYAK UCUNA DEFNEDİLECEK
    Hüseyin Ertaş, "Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz. Babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmeyi istemişti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceğiz'” dedi.

    Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise, ağabeyinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ''(Babamın ayak ucuna defnedin) demişti'' ifadelerini kullandı.
    Ertaş, halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarının yanına defnedilecek.

    BAĞLAMAYLA İLKOKULDA TANIŞTI
    Bağlama ve türkü deyince akla ilk gelen isimlerden Neşet Ertaş, 1938'de Kırşehir'de doğdu.
    Çocukluğu Kırtıllar köyünde geçen Ertaş, müzikle babası saz ustası Muharrem Ertaş sayesinde ilkokul yıllarında tanıştı.
    Önce keman, ardından bağlama çalmayı öğrendi. Babasıyla birlikte yörenin düğünlerinde saz çalıp türkü söylemeye başladı.
    Profesyonel müzik hayatına 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gidişiyle başladı.
    İlk plağı "Neden Garip Ötersin Bülbül"ü işte bu yıllarda kaydetti. Çok sevilen plağın ardından yenileri geldi, konserler başladı.
    Halk ozanı bir süre sonra yeniden İç Anadolu'ya döndü ve Ankara'ya yerleşti.

    23 YIL SONRA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ
    Sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin yanına, Almanya'ya giden Ertaş'ın 23 yıllık vatan hasreti de başlamış oldu.
    2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle yeniden ülkesinde sahneye döndü.
    Gurbet yıllarında kendisine Erdoğan Atakar tarafından takılan "Bozkırın Tezenesi" lakabı halk ozanıyla adeta bütünleşti.
    Süleyman Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; "Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk" diyerek geri çevirdi.
    UNESCO tarafından "yaşayan insan hazinesi" kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.
    NTVHaber'den alıntıdır.

    Keyfimüzik.net olarak rahmetle anıyoruz...

    Buradan, İzmir Müzisyenler Derneği'nin vedasına ulaşabilirsiniz
    TaLoS bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Berkay Beis Karacan

  2. #2
    BULENT ATSIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BULENT ATSIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti..

    ALLAH cc rahmet etsin taksiratını affetsin mekanı cennet olsun


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

neşet ertaş seyhan
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Zülüf Md Altyapı - Neşet ErtaşZülüf Md Altyapı - Neşet Ertaş

    Zülüf Md Altyapı - Neşet Ertaş burada..
  2. Neşet Ertaş kimdir? Neşet Ertaş'ın hayatıNeşet Ertaş kimdir? Neşet Ertaş'ın hayatı

    Neşet Ertaş kimdir? Neşet Ertaş'ın hayatı 14514Neşet Ertaş; Kırşehir doğumlu Türk Ozan. "Bozkırın Tezenesi" 25 Eylül 2012'de kaybettiğimiz, Türkiye kültürünün 20. yüzyılda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Neşet Ertaş, 1938 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya geldi. Babası gelmiş geçmiş en büyük bozlak ustalarından birisi olarak gösterilen Muharram Ertaş'tır. Doğuştan yetenek Annesinin erken ölümüyle babası tarafından...
  3. Neşet Ertaş vefat ettiNeşet Ertaş vefat etti

    Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş vefat etti. Ünlü ozan 74 yaşında İzmir'de yoğun bakımda tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi. İZMİR’de özel bir hastanede 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sanatçı dün yoğun bakıma kaldırılarak makinaya bağlanmıştı. Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş İzmir' de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi... SANTAÇI DOSTLARI VE SEVENLERİ...
  4. neşet ertaşneşet ertaş

    Açma Zülüflerin Yellere Karşı Açma zülüflerin yellere karşı Senin zülfün benim telim değil mi Bülbül figan (feryad) eder güllere karşı O yar benim gülüm gülüm değil mi Sallama saçların (yar yar) sen de bulunsun Ezrail misali (yar yar) canım alırsın Etme bu cefayı (yar yar) kanlım olursun
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi