BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Öcalan 'yasalar çıkarılırsın Türkiye demokratikleşsin dağdaki PKK'lılar bugün bile geri dönebilir' dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'da görüştükleri Abdullah Öcalan'ın kendilerine yasaların çıkarılması ve Türkiye'nin demokratikleşmesi halinde dağdaki silahlı PKK'lıların bugün bile Türkiye'ye silahsız dönebileceklerini söylediğini ifade etti.
BDP lideri Selahattin Demirtaş, bugün bazı internet sitelerinde yer alan ve silahlı olarak Türkiye topraklarını terk eden ilk PKK'lı grubun 15 Ekim'de Türkiye'ye silahsız döneceği iddiaları ile ilgili haberleri değerlendirdi. DHA muhabirine konuşan Demirtaş, İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile yaptıkları son görüşmede Öcalan'ın kendilerine Türkiye'de yasaların çıkarılması ve Türkiye'nin demokratikleşmesi halinde dağdaki silahlı PKK'lıların bugün bile silahsız dönebileceklerini söylediğini ifade etti. Demirtaş, 15 Ekim gibi bir tarihin verilmediğini ve böyle bir tarihin söz konusu olmadığınıda ifade ederek, bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.