2008 yılından bu yana 3 albüme ve bir çok yeraltı hitine imza atan Farazi V Kayra’nın uzun süredir beklenen albümü “Hayalet Islığı” nihayet dinleyicilerle buluşuyor! 2010 yılının son çeyreğinde çalışmalarına başlanan albümün -single olarak yayınlanan “Mertel Kasetçilik” ile birlikte- yasal bir EP olacağı duyurulmuş, sonrasında ise bu fikirden vazgeçilmişti. Zaman içerisinde gelişen ve genişleyen “Hayalet Islığı”nda 15 parça yer alıyor.
Daha önceki albümlerine hiçbir konuk almayan Farazi V Kayra’nın parça listesinde ilk defa “.feat” kısaltmasını bu albümde görüyoruz. Underground kültürünün önemli temsilcileri, Da Poet, Karaçalı, Sorgu, Ağaçkakan ve Type Wheel’in vokalleriyle konuk olduğu albümde Türkiye’nin en iyi Turntablist’lerinden Vinyl Obscura da bulunuyor. Albümün iki altyapısı Farazi ve Savai ortak çalışması olarak Red Wine Killaz ismiyle hazırlandı. Geri kalan tüm parçaların altyapıları ise her zamanki gibi Farazi’ye ait. 2 aşamalı geçen albüm kayıtlarına Karabük’te Zemin Kat, İstanbul’da ise Poligon Records ev sahipliği yaptı. Mixleri Sorgu tarafından yapılan albümde yer alan “(Bir) Fotoğrafın Rüyası” ve “Kolonya” isimli parçaların mix işlemleri ise Kupa-A imzası taşıyor.
13 Eylül Cuma günü satışa sunulacak olan Farazi V Kayra’nın 4. albümü “Hayalet Islığı” için ön siparişler başladı. 15 TL karşılığında albümü, 20 TL karşılığında ise albümü ve albümün enstrümantal versiyonunu edinebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden farazivkayra (@) gmail.com adresine mail atarak ön sipariş verdiğiniz takdirde 13 Eylül Cuma günü albüm elinize ulaşmış olacak.
Çok az bir süre sonra dinleyicilerle buluşacak olan albümden ufak kesitleri haberin devamında bulabilirsiniz. “Hayalet Islığı” albümünde yer alan parçaları canlı dinlemek isterseniz, Da Poet ve M4NM ekibinin de sahnede olacağı Peyote konserine gitmenizi tavsiye ederiz.
Farazi V Kayra - Hayalet Islığı (Ön Satış + Snippet) - Hiphoplife.com.tr | Türkiye`den Hiphop Kültürü.


- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar böyle kaliteli isimlerin albüm yapması çok güzel bişey. Diğer albümlerinde hiç feat yoktu, bu albümün listesinde Karaçalı ismini görünce havalara uçtum. Detaylarıda öğrenir öğrenmez hemen sipariş edeceğim. Size de öneririm.