Facebook ve Youtube'dan sonra dünyanın en çok tercih edilen 3. sosyal paylaşım platformu olan Twitter kurulu olduğu günden bu yana ana prensibi olan 140 karakterlik mesaj uzunluğunda büyük bir değişiklik yapacak. Kasım ayındaki güncelleme ile birlikte geleceği öğrenilen 140 karakterlik uygulamadaki değişimin ardından kullanıcıların daha fazla görsel içerik paylaşması bekleniyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da mesaj paylaşmak isteyen bir kişi yazdığı mesaja fotoğraf, video ya da gif eklediğinde mesajındaki 140 karakter sayısı 30 karakter daha az oluyordu. Twitter sisteminde kullanılan kodlar nedeniyle 30 karakterlik fotoğraf kodu kişinin mesaj hakkından siliniyordu. Bu nedenle Twitter'da mesaj paylaşmak isteyen bir kişi ya bütün söylemek istediklerini bir fotoğraf üzerine yazarak onu paylaşıyor ya da mesajının başına 1,2,3 gibi numaralar vererek yaptığı paylaşımın önceki paylaşımın devamı olduğunu anlatıyordu.

Geçtiğimiz günlerde gece modu uygulamasını da geliştiren Twitter programcıları kullanıcılar üzerinde yaptığı araştırmalarda en çok şikayet edilen konulardan birinn fotoğraf ve videoların 140 karakter sayısını azaltması olduğunu saptadı. Bunun üzerine yazılımcıları ile iletişime geçen Twitter yetkilileri yeni bir kod oluşturarak fotoğraf ve videoların karakter sayısını azaltmasını ortadan kaldıracak çalışmalara başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ve uygulamanın sisteme yansımasının Kasım ayındaki güncelleme ile birlikte geleceği öne sürüldü.

Kaynak: iyelik internet gazetesi