Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

Mikrofonlar içinde Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu konusu, konu eski fakat sorun çözüme ulaşmamış bende bu sorunla uğraşıyorum dinamik mikrofonlar jak yardımıyla direkt olarak pc ye bağlanılabiliyormuş ve direkt olarak kayıt alınabiliyormuş ses kartınız ne olursa olsun çalışması ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 3 sayfadan 2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 21 sonuçtan 11 ile 20 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni

Konu: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu


  1. #11
    Serhat34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Serhat34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Re: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    Sponsorlu Bağlantılar


    konu eski fakat sorun çözüme ulaşmamış bende bu sorunla uğraşıyorum dinamik mikrofonlar jak yardımıyla direkt olarak pc ye bağlanılabiliyormuş ve direkt olarak kayıt alınabiliyormuş ses kartınız ne olursa olsun çalışması gerekiyormuş. Dinamik mikrofonlarda beslemeye ihtiyaç duyulmadığından mixer veya herhangi enerji beslemeli ses kartına ihtiyaç yokmuş.Yani Bu soru hakkında bizlere detaylı bilgi verebilecek birileri varsa süper olur.
    Bir kaç forumda jakta problem olabileceği yazıyor.
    Anlamadım gitti madem enerji istemiyor madem dinamik mikrofonlar jak yardımıyla pcye bağlanılıyor neden biz düşük ses alıyoruz .Ses o kadar düşük ki duyulmuyor neredeyse.Pc nin ses ayarlarında problemde yok normal dandik bir mikrofonla gayet iyi çıkıyor ses.

  2. #12
    cooldog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cooldog isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    Arkadaşım bu nasıl kulaktan dolma bir bilgidir, yani nasıl araştırmadan balıklama birşey alıyorsunuz anlamıyorum. Tam tersi dinamik mikrofondan kaliteli ses alabilmek için kaliteli bir pre-ampe ihtiyaç vardır, pre-amp ne kadar kaliteliyse Mikrofon tonu da o kadar kaliteli ve güçlü olur.

    Olayı biraz daha geniştirsek dinamik mikrofonlar pre-ampe ihtiyaç duyar, hassaiyeti yok denecek kadar azdır, bu sebeple de konserlerde elverişlidir, çünkü sadece önündeki sesi alacak kadar güçlüdür. kondanserler gibi 48volta ihtiyaç duymadığından ses kartı, mixer veya harici pre-amp tarafından sürülmesi gerekir, yani mikrofona bir akım gönderilmesi ve üstündeki magnetlerin titreştirilmesi gerekir. Eğer bir dinamik mikrofonu pre-ampsiz ses kartına veya on-board ses kartına bağlarsan çok düşük bir ses alırsınız, çünkü ses kartı o mikrofonu besleyemez.

    Kulaktan dolma bilgi de burada başlıyor zaten, dinamik mikrofonlardan az da olsa ses alırsın, bu birşeye ihtiyaç duymuyor manasına gelmez ama kondanserden 48v ile beslemeden ses hiçbir şekilde ses alamazsın, genel olarak dinamikten farklı olarak kondanserlerin yüksek ses çıkışı, aşırı hassas olmalarından ileri gelir. Genelde kondanserle kayıt alınırken 1 metre bile gerisinde durabilirsin genelde vokal kayıtları da akustiği ayarlanmış bir odada hem vokalden gelen hem oda akustiğinden gelen sesi kayıt ederek yapılır ama bu dinamik de imkansızdır.

    Bir yanlış bilgiyi daha düzelteyim, kondanser Mikrofon dinamik mikrofondan daha kaliteli bir Mikrofon çeşidir değildir! Sadece kullanım alanları ve amaçları farklıdır.

  3. #13
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    çok basit bir tavsiye daha verebilirim eğer creative gibi kötü bir ses kartı kullanıyorsanız girişi "mic-in" den yapın, "line in"den yaparsanız sonuç alamazsınız.
    Evet bu ayrıntı önemli,çoğu arkadaş atlıyor bu konuyu.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  4. #14
    mlh7b - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mlh7b isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    aynı srn bndede var :S mikrofn dan ses alamıyorum bırılerı yardım etsın artık .s

  5. #15
    emir_351 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emir_351 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    selam . konuyu tam olarak anlamadım ama öyle mikrofon değiştirip olacak iş değil bu arkdaşımızın söylediği gibi profesyonel bir ses kartı alın rahat edinnn tabi kullandınız proğramlarda önemliii

  6. #16
    matsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    matsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    Aynı Problemi bende yaşıyorum 2 gün önce hediye bir dynamıc mikrofon aldım fakat pc ye jack yardımıyla taktığımda ses kısık çıkıyor birde altlı üstlü olur ya tek kanal sağ sol bende sadece biri kayıt cekiyor normal masa mic i ile denediğimde 2 si de calısıyor cift diyafram yoktur dedi birisi sizce nedir problem harici ses kartı aldığımda aynı problemı yasarmıyım?

  7. #17
    Liz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Liz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    kayıt esnasında miksere gelen sesin gayet normal ve pürüzsüz ancak kayıt sonrası kaydettiği sesin aşırı derecede bozuk olmasının nedeni ne olabilir?

  8. #18
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    kayıt esnasında miksere gelen sesin gayet normal ve pürüzsüz ancak kayıt sonrası kaydettiği sesin aşırı derecede bozuk olmasının nedeni ne olabilir?
    Mixsiz hali kötü ise kayıt programından ayarlayabileceğin kayıt kaliten düşüktür. Yok mix yapılmış hali kötü geliyorsa uyguladığın işlemlerde problem olabilir.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  9. #19
    cemalokka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cemalokka isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    Konu 2009 yılında açılmış bence arkadaş cevabını bulmuştur

  10. #20
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Mikrofon İle Ses Kayıt Sorunu

    Konu 2009 yılında açılmış bence arkadaş cevabını bulmuştur
    Cevap ona değil zaten, konuyu hortlatıp bugün soru soran Liz'e.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

snopy sn 130 mikrofon driver, adobe audition mikrofon ayarı, snopy mikrofon driver, adobe audition mikrofon ayarları, ses kayıt ayarları, mikrofon kayıt yapmıyor, dinamik mikrofon ile kayıt, snopy mikrofon çalışmıyor, snopy mikrofon kurulumu, ses kaydedici çalışmıyor, mikrofon çalışıyor ama ses kaydetmiyor, ses kaydedici mikrofon, ses kayıt mikrofonu, profesyonel kayıt mikrofonu, mikrofon ile ses kaydetme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. kayıt sorunukayıt sorunu

    merhabalar benim m-audio ses kartım ve c-3 mikrofonum var kayıt için audition kullanıyorum fakat birşey dikkatimi çekti kayıt yaptığımda enstürman ve ses farklı şekilde kaydoluyor profesyonel değilim yeni yeni alışıyorum bu işe ama örneğin kulaklıkta bir tarafta enstürman sesleri bir taraftan sadece benim sesim var ama benim bildiğim kadarıyla sesler birbiri ile karışık olması gerekiyor bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa ilgilenirse...
  2. Kayıt sorunuKayıt sorunu

    Selamın Aleyküm Arkadaşlar benimde bir sorunum olacak yardımcı olursanız sevinirim kayıt yaparken kendi sesim müzik sesinden yawaş yada hızlı akıp gidiyor her kayıt yapmak istedigimde aynı sorunla karsılasıyorum anlayan varsa bi yardımcı olsun cıldırmak üzereyim :mad:
  3. cubase sx3  mikrofon ve kayıt sorunucubase sx3 mikrofon ve kayıt sorunu

    merhaba arkdaslar hepınıze ıyı aksamlar......arkdaslar bilgisayarımda cubase sx3 yuklu ses kartım ıse edırol ua 25 mikrofonum ise rode nt1-a mıkrofonu normal ses kartına taktıgımda mıkrofonun calıstıgından emınım..ama cubase de kayıt yapacagım zaman record tusuna bastıgımda kayıt almadıgını goruyorum..1 haftadır ınternette bakmadıgımyer kalmadı ama yınede bu forum daha yakın geldı bana ınsallah care bulursunuz ....sımdıden tesekkur...
  4. ses kayıt sorunuses kayıt sorunu

    meraba arkadaşlar adobe programınde ses kayıt sorunu yaşıyorum olmuyordu böyle neden kayıt alamıyorum acaba resimde gösteriyor nası bi sorun olduğunu yardım ederseniz sevinirim (: programa mikrofondan ses gitmiyor,ben çözemedim bi el atın şu işe (: kolay gelsin...
  5. Mikrofon kayıt alma sorunuMikrofon kayıt alma sorunu

    Arkadaslar gecenlerde mikrofon aldım ancak kayıt alırken sesi çok az alıyor kulaklığın mikrofununda bile fazla ses alıyor anlayamadım sorun yanlış baglamakta olabilirmi windowsun kendi kaydedicisinde kayt denedim orda hiç olmuyor şimdiden ilgilenen arkadaslara tesekürler
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi