USB Mikrofon

Mikrofonlar içinde USB Mikrofon konusu, Merhaba arkadaşlar. Shure PG42-USB almayı düşünüyorum. 850-1.000 arasında değişen fiyatları var. Alabildiğimin en iyisi olmasını istiyorum. Akustik bir çalışma için lazım (akustik gitar, keman, çello, piyano, kahon), ilk hedef bu. ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: USB Mikrofon


  1. #1
    doktorbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    doktorbaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart USB Mikrofon

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba arkadaşlar. Shure PG42-USB almayı düşünüyorum. 850-1.000 arasında değişen fiyatları var. Alabildiğimin en iyisi olmasını istiyorum. Akustik bir çalışma için lazım (akustik gitar, keman, çello, piyano, kahon), ilk hedef bu. Ama imkânlara göre diğer enstrümanlar için de kullanabileceğim bir şey olsa hiç fena olmaz. Conderser mikrofondur Shure PG42-USB ve bildiğiniz üzere yerli ve yabancı birçok stüdyonun en çok kullandığı markalardan biri Shure. Ona güvenmemin en büyük nedeni de bu.
    Neden usb derseniz; bazı yerlerde usb'li olmasının daha iyi olduğunu duydum. Bilgisayara bağlamak için alınan kabloların mikronun kalitesini öldürdüğünü ancak bu tür büyük markaların usb'li mikrofonlarının bunu sıfıra indirdiğine dair bir duyum, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
    Vokal olarak, bildiğimiz, dinlediğimiz en iyi işi çıkartacak kalitede olmasını istiyorum. Bin lirayı çok daha iyi bir mikrona verebilir miyim diye sormak istedim ayrıca.
    "Sen daha acemisin, bu işini görür" demeyelim lütfen. Burada bunu çok gördüm ve kırıldım. Biraz zaman kaybı gibi. Kayıt altına alınacak enstrümanlardan işi ne kadar ciddi olduğunun anlaşılacağını düşünüyorum. Çalışacağımız isimler de dünkü çocuklar değil. Bu yüzden bana sadece bu mikrofonun nasıl olduğu hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. "X markasını al, bi de üstüne şunu şunu şunu al"ı duymaktan ziyade direkt bir Mikrofon ismi duymayı yeğlerim.
    Hatam varsa affola. Sizlerin bilgisine güvendiğim ve muhtaç olduğum için buraya yazdım.

    Mikrofonun özellikleri:

    Shure PG42-USB Side Address Condenser Microphone - Condenser Mikrofon
    Specifically engineered for lead vocal reproduction, the PG42USB side-address condenser microphone easily plugs into a computer USB port for the convenience of digital recording. The PG42USB features a large cardioid diaphragm tailored with high sensitivity to clearly reproduce refined performances with guaranteed "Plug and Play" Shure quality. Includes a 9.8ft (3m) USB cable, stand adapter and a carrying case.
    Shure PG42-USB USB Condenser Mic Features:

    • USB Plug and Play connectivity allows the convenience of digital recording, anywhere your computer can go
    • Compatible with Windows Vista, XP, 2000, and Mac OS X (10.1 or later)
    • Integrated pre-amp with Microphone Gain Control allows control of input signal strength
    • Zero Latency Monitoring for real-time playback and multi-tracking without disorientation
    • Headphone jack for monitoring with 1/8" connectivity
    • Monitor Mix Control for blending microphone and playback audio
    • 16 bit, up to 48 kHz sample rate for better-than-CD quality audio
    • Includes a 9.8ft (3m) USB cable, stand adapter, and carrying case

    Shure PG42-USB USB Condenser Mic Includes:

    • 9.8ft (3m) USB cable, stand adapter, and carrying case


      Frequency Response 20 to 20,000 Hz Polar Pattern Cardioid Max SPL PAD OFF: >120 dB SPL PAD ON: >135 dB SPL Switch Attenuator: 15 dB USB Power Requirements USB-Powered, 500 mA maximum
      Adjustable Gain Range 34 dB Output Level (at 1,000 Hz) -29 dBFS/Pa (at minimum gain) Net Weight 453 grams (15.98 ounces)



  2. #2
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: USB Mikrofon

    Selamlar.

    Yazımına dikkat edişinden ve senin de dediğin gibi enstrüman listene bakıldığında bu sitede o hiç bir şey bilmeden "şunu şunu al" diyenlerden daha çok saygıyı hak ettiğini düşündüğümü belirterek yardımcı olmaya çalışayım.

    Ben de bir dönem USB Mikrofon kullandım ve bahsettiğin kablo olayından ziyade her yere taşınabilir ve ekstradan ses kartı-preamp-compressor gibi ekipmanlara gerek duymamasından ötürü tercih edilir bu mikrofonlar.

    Aynı fiyat kategorisinde kalitesi çok hoşuma giden bir mikrofon var, incelemeni öneririm: SE ELECTRONICS 2200A USB

    Burada örnek bir gitar kaydı: One of us - Joan Osborne (Fingerstyle cover) - YouTube

    Yine Youtube'dan bahsetitğim mikrofonla ilgili kayıtları inceleyebilirsin. Sen de biliyorsun ki video olunca hatta internete yüklenince ses dosyalarında ister istemez kayıplar olmakta. Sadece bir alternatif sunmak istedim. sE markası da ülkemizde çok bilinmemesine rağmen sağlam markadır, malzeme kalitesine-işçiliğe gönül rahatlığı ile güvenebilirsin.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  3. #3
    doktorbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    doktorbaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: USB Mikrofon

    Gerçekten çok teşekkür ederim. Bir şeyler alacakken en iyisini almak lazım. Özellikle bu işte. Sektör her zaman yenilenirken ve yeni bir şey alacakken olabildiğinin en iyisi olmalı. Dediğiniz mikrofona baktım, çok daha iyi gibi geldi. Özellikleri hoşuma gitti. Hele de USB mikrofon ödüllü olması çok büyük bir artık ama dediğiniz gibi video olarak yüklendiği için kayıplara uğramış olabilirler. Bu yüzden bu işi benden daha iyi anlayan birkaç kişiye sormayı planlıyorum. Bazı terimler hakkında kesin ve net bir bilgim yok, o yüzden kesin bir sonuca varmak için birkaç kişinin ortak kararını almalıyım. Tekrar teşekkür ederim.

  4. #4
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: USB Mikrofon

    Herhangi bir sonuca ulaşırsanız eğer, yine burada yazmanızı rica ediyorum. "Şu sebepten şunda karar kıldık" gibilerinden ki, örnek teşkil edebilsin. Umarım en iyi tercihi yaparsınız, kolay gelsin.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  5. #5
    asimehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    asimehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: USB Mikrofon

    arkadaşlar biz rap yapacaz program var ama mikrofona karar veremedik yardım cı olurmusnuz

  6. #6
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: USB Mikrofon

    arkadaşlar biz rap yapacaz program var ama mikrofona karar veremedik yardım cı olurmusnuz
    Behringer C1 + Xenyx502 mixer al. Kolay gelsin.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

satılık kahon, usb mikrofon bilgi, satılık usb c1 mikrofon, kahon fiyatları, satılık usb mikrofon, sunum için iyi bir mikrofon, usb li condenser mikrofonlar, mikrofon satılık usbli, usb li condenser mikrofon, neden usb mikrofon, shure pg42 usb satılık, usb mikrofon örnek, usbli mikrofonlar, kahon altyapı, usb mikrofon örnek kayıtları
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Mikrofon kablosuyla condanser mikrofon kablosu arasında fark var mı?Mikrofon kablosuyla condanser mikrofon kablosu arasında fark var mı?

    fark varmı sadece jaklarmı önemli...arkadaşlar öncelikle s.a.sorum şu dinamik mikrofon kablosuyla condanser mikrofon kablosu arasında fark varmı sadece jaklarmı önemli?
  2. Mikrofon, Mikrofon Seçimi ve Mikrofon TipleriMikrofon, Mikrofon Seçimi ve Mikrofon Tipleri

    Mikrofon, ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çeviren, elektroakustik bir cihazdır. Mikrofon ses dalgalarına göre sinyal gerilimi verdiğinden hoparlörü tamamlayan bir unsurdur. Bir ses dalgasındaki titreşimlerin elektriksel benzeri olan sinyali üretmeye yarayan birçok fiziksel prensip vardır. Bunlar, bağlantı direncinin değişimi, piezo elektrik, elektromanyetik ve manyetostriksiyon (mıknatıslandığı zaman bir cismin boyunda meydana gelen...
  3. EN Düşük Fiyata Acil, Mikrofon Sehpasi, Mikrofon, ve Jack SatisiEN Düşük Fiyata Acil, Mikrofon Sehpasi, Mikrofon, ve Jack Satisi

    Nakit ihtiyacim oldugundan baslikta belirtilen ekipmanlarin tamamini düşük bir fiyattan satiyorum ; - Mikrofon Sehpasi (piyasada 45 TL) - Westa Dinamik Mikrofon (piyasada 35 TL) - 2 adet Stereo Female to Male Jack (piyasada tanesi 5 TL) (Mikrofonun kablosu da içindedir) Toplam Satış fiyatı sadece : 50 LİRA ! (almak isteyenler hızlı davranırsa çok memnun olurum)
  4. Az kullanılmış Shure c606+1.5m XLR-XLR+Mikrofon Başlığı+Mikrofon süngeri 56TLAz kullanılmış Shure c606+1.5m XLR-XLR+Mikrofon Başlığı+Mikrofon süngeri 56TL

    Acil satılık Shure c606 mikrofon(4.5m XLR-1/4jack kablo dahil) + 1/4 jack - 1/8 jack konnektör (Dahili ses kartına takmak için) +1.5m XLR-XLR kablo + Ayaklığa takmak için mikrofon başlığı ve pop filter görevinde dinamik mikrofon süngeri = 56 TL İlgilenen arkadaşlar için bu ürünleri aldıktan sonra sadece bir mikrofon ayaklığına ihtiyaç duyarak kayıtlarınızı almaya başlayabilirsiniz. Genç rapperlar home studiolarında rahatlıkla...
  5. Yalıtımsız Ev Stüdyosu için Dinamik Mikrofon mu Condenser Mikrofon mu ?Yalıtımsız Ev Stüdyosu için Dinamik Mikrofon mu Condenser Mikrofon mu ?

    arkadaşlar Yalıtımsız ev stüdyosu için dinamik mikrofon mu yoksa kondenser mikrofon mu almak gerekli ? dinamik mikrofonsa hangisini önerirsiniz bütçem kısıtlı en çok 250 verebilirim mikrofona
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi