USB Mikrofonlar

Mikrofonlar içinde USB Mikrofonlar konusu, Merhabalar, Günümüzün hazırı seven zihniyetinden çıkmış olsa gerek ki, tak çalıştır usb mikrofonlar artık hayatımızın bir parçası. Ve bu parça gün geçtikçe bir nebze daha büyüyor. Bu yazımda sizlere USB ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 3 Yazan : MZSancaR

Konu: USB Mikrofonlar


  1. #1
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart USB Mikrofonlar

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhabalar,


    Günümüzün hazırı seven zihniyetinden çıkmış olsa gerek ki, tak çalıştır usb mikrofonlar artık hayatımızın bir parçası. Ve bu parça gün geçtikçe bir nebze daha büyüyor. Bu yazımda sizlere USB Condenser Mikrofonları tanıtacağım.

    ek : Arkadaşlar, ben belli başlıları hakkında görüşümü yazdım. Eğer atladığım ya da bilerek es geçtiğim mikrofonlar hakkında bilgi sahibiyseniz konuyu desteklerseniz iyi olur. Bu konu önümüze ısıtılıp ısıtılıp konuyor çünkü.


    Birinci kademe olarak tabir ettiğim Avid vocal studio dan başlayayım. Ve gerisi de gelsin.


    Avid Vocal Studio
    Yeni başlayanlar için bulunmaz nimet olarak görüyorum kendilerini. Sebebi mikrofonu değil, içinde bulunan Protools yazılımı. Kısıtlı da olsa Protools la tanışmanıza vesile olacak bu set, belki de ileride iyi bir ses mühendisi olmanızın önünü açacak. Tabi ki sistemi referans monitörüyle destekleme şansınız varsa. En azından orta yollu bir referans kulaklık ile.

    “Alacağım kayıtlar nasıl olur ?” sorusuna gayet olumlu yanıt verebilirim. Fiyatına göre gayet iyi kayıtlar alabilirsiniz. Amma velakin hayaller kurmanın da anlamı yok. Elbette ki 1000 liraya yaptığınız ses kartı + Mikrofon kombinasyonuyla daha başarılı kayıtlar alırsınız. Özellikle düşük bütçeli home studio kullanıcılarına önerebileceğim bir ekipmandır.

    +48 phantom power`a ihtiyaç duymaması güzelliklerinden bir tanesidir. Üzerinde bulunan 1/8 sterio çıkış jack sayesinde kulaklığınızı Mikrofon üzerinden sisteminize bağlayabilirsiniz. Usb bağlantı sayesinde kolayca bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Driver problemi, herhangi bir gecikme yapmamaktadır. (En azından denediğim kadarıyla benim başıma gelmedi.)

    Sonuç olarak, düşük bütçeli home studio kullanıcıları ve yeni başlayanlar için önerebileceğim pratik çözümler sunan, fiyatına göre kalitesi olan usb condenser mikrofondur Avid Vocal. Kısıtlı Protools sürümü de cabası.


    Samson G-Track
    Dedikleri kadar varmış. Hakikaten bir home studio yatıyor bu alette. 2 giriş, 2 çıkışa sahip. Kolayca gitar kaydı yapılabilir nitelikte. Eğer fotoğrafta gösterildiği gibi shock mountu ile birlikte geliyorsa gerçekten başarılı. Asio`nun 2.sürümünü desteklemesi de büyük nimet. Latency sorunu da yaşatmıyor. Bir usb mikrofondan istenileni veriyor. Hatta haddini aşıyor bile denebilir. Diyecek fazla söz bırakmıyor g-track. Avid vocali ikiye katlıyor diyebilirim. G-Track`ı denemeden usb Mikrofon almayın.


    MXL Studio 24
    Şu ana kadar hiç alışık olmadığımız teknolojiden söz ettik. Belki de yadırgadık. Tak ve çalıştır... Ses kartı vs. hiç bir şey olmadan. MXL işte bu işi bir adım daha ileri götürmüş. Studio 24 ile 24 bit kayıtlar alma imkanı vermiş bize. Tak ve cam gibi kayıt al ! Sıfır gecikmeyle çalışan studio 24, diğer tüm USB condenser mikrofonlar gibi +48 phantom power istemiyor. 22 mm kondenser kapsülü diğer normal condenser mikrofonlarla aynı düzeyde. Eğer ille de usb condenser mikrofon düşünüyorsanız MXL Studio 24`ü kesinlikle denemelisiniz.


    MXL USB 009
    İşte size USB condenser mikrofonların liderlerinden biri. Ayakları yere basan bir mikrofon. Ve gerçekten kolay ve temiz bir kayıt. 24 bit 96 khz kayıt edebilme özelliğiyle teknoloji harikası. Sıfır gecikme ve diğerlerine göre geniş diyafram. Gerçekten göz kamaştırıcı özelliklere sahip. Bu mikrofona gönül rahatlığıyla bir home studio denebilir. 1300 liraya alınacak ses kartı + mikrofon kombinasyonuna ulaşabileceğini düşünüyorum. Gezgin bir müzisyenseniz ciddi anlamda düşünebileceğiniz bir cihaz. Alındığında pişmanlık yaratmayacak düzeyde olduğuna eminim. Sadece usb yi takıyorsunuz ve kayıda başlıyorsunuz. +48 phantom power gereksinimi yok, üzerinde gain ayarı da bulunuyor. Teknolojiyi seven home studio sahiplerinin iştahını kabartan bu cihaz, MXL kalitesini de yanına alınca güvenine güven katıyor diyebilirim.
    Konu MZSancaR tarafından (02 Eyl 2012 Saat 19:43 PM ) değiştirilmiştir.
    sibiryali, TaLoS ve Sativus bunu beğendi.

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: USB Mikrofonlar

    Güzel yazı olmuş, eline sağlık kardeşim.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

usb mikrofonlar, satılık samson g track, m audio nova mikrofon fiyatları, samson g track satilik, satilik mikrofonlar, pc den çıkan sesleri mikrofon duymasın, önerebileceğiniz mikrofon, günümüzdeki mikrofonlar, kulaklık çıkışı mikrofon kombinasyonu nasıl olur, samson g track la, avid vocal studio sadece pro tools, samson g track satılık, usb kondenser mikrofon tak çalıştır, home studio her bütçeye göre fiyatlar resimler, mxl usb 009 24 bit 96khz usb condenser mic fiyatları
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. SP B1 ve SP C1 mikrofonlar acil alınık!!!SP B1 ve SP C1 mikrofonlar acil alınık!!!

    Başlıkta belirttiğim mikrofonları satmayı düşünen arkadaşlar ulaşsın, görüşelim.
  2. Önerebileceğiniz Mikrofonlar!Önerebileceğiniz Mikrofonlar!

    beyler home studio ayarında bir şeyler deniyorum da mikrofon olarak m-audio nova alacaktım fakat üretimden kalkmış 0'ını hiçbir yerde bulamıyorum. fiyatı 250-300 arasında olan önerebileceğiniz, verim alabileceğim mikrofon var mı ? çünkü nova harbiden sağlam mikrofondu fiyatına rağmen. not: ses kartı olarak Roland Edirol UA-4FX var.
  3. Condenserli Mikrofonlar için Pre-Amp Şartmıdır?Condenserli Mikrofonlar için Pre-Amp Şartmıdır?

    Öncelikle tüm keyfimuzik ailesinin mubarek kurban bayramını kutlarım.... Dostlarım bildiğiniz gibi ben vocal kayıtlarımı kıçı kırık bir kulaklık microfonu ile yapmaktaydım ve aldığım kalitede berbat ötesi oluyordu..Artık diyorumki şöyle adam gibi bir kayıt yapabileceğim bir donanımım olmalı.. Çok değerli dostlarım cubasede iyi bir vocal kaydımın oluşabilmesi için Condenser Mikrofonu kullanmam şart oldu..Sorularıma geçmeden evvel sizlere...
  4. SATILIK MIKROFONLAR --- COK UYGUNSATILIK MIKROFONLAR --- COK UYGUN

    RODE NT1-a ve MAUDIO NOVA SATIOYORUM CİFTİ : 300 TL TEK RODE NT1-a : 200TL TEK MAUDIO NOVA : 100TL Musa Bülbül / Kayserı
  5. USB MikrofonlarUSB Mikrofonlar

    Arkadaşlar daha önce duymuştum usb mikrofonları ve 1-2 resim görmüştüm ancak fiyatlar oldukça pahalı. Acaba bildiğiniz ucuza iş görebilecek mikrofonlar varmı usb olarak aslında normallerdende olur ancak pc de kullanacağım için ve genelde enstrumentallerin üstüne okuyacağım için sormak istedim.Teşekkür ederim.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi