mic ayarım nasıl olacak

Mikrofonlar içinde mic ayarım nasıl olacak konusu, arkadaşlar sahnede sesım cabuk yoruluyor. yanı patlayan bır sesım yok.ancak hanı duymuşsunuzdur.burunda veya ıçerden sesım ı mıkrofonda nasıl tonlaya bılırm yardım edermısınız. başka bır deyişle.bagırmadan bagırmak ıcın teşekkür ederım...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: mic ayarım nasıl olacak


  1. #1
    şanslı36 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şanslı36 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart mic ayarım nasıl olacak

    Sponsorlu Bağlantılar


    arkadaşlar sahnede sesım cabuk yoruluyor. yanı patlayan bır sesım yok.ancak hanı duymuşsunuzdur.burunda veya ıçerden sesım ı mıkrofonda nasıl tonlaya bılırm yardım edermısınız.
    başka bır deyişle.bagırmadan bagırmak ıcın
    teşekkür ederım

  2. #2
    helco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    helco isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: mic ayarım nasıl olacak

    arkadaşlar sahnede sesım cabuk yoruluyor. yanı patlayan bır sesım yok.ancak hanı duymuşsunuzdur.burunda veya ıçerden sesım ı mıkrofonda nasıl tonlaya bılırm yardım edermısınız.
    başka bır deyişle.bagırmadan bagırmak ıcın
    teşekkür ederım
    Mehabalar.. Sizinde bahsetiğiniz gibi çabuk yoruluyorum diyorsunuz bunun için kendinizi yormanın ve sesinizi yormanın anlamı yok eğer sese herhangi bir müdahale yapılırsa özelikle bu canlı performans'ise çok feci sonuçlar alınabilir bunun tam olarak değerlendirilmesi yada açıklaması, zaten kulanmış olduğunuz ekipmanlarla yada ekipmanlarda doğal olarak dereceli hemde senkronize bir şekilde mix ihtiyaçlarının giderilmesi sahne ve ortamlara göre durumun kontroleri yapılarak ortamın egilimlerinin belirlenmesi gibi çoğu ıvır zıvırı altlatarak size ve dinleyiciye en sağlıklı performansı sağlayacaktır. Bunun aksi ve abartılması halinde yada örnek profesyonel bir çalışma olmadığı sürece çok aşırı güç kayıpları ve beraberinde berbat bir sound sonuçları doğacaktır. Konu ile alakası olmadığını düşünmek yanlıştır ayrıca bu işin tam not alması için tabiki kendincede bu geçerli sesi kulanmayı bilmen gereklidir şan dersi ve diyafram egzersizleri gerekli hatta şart koşulu olarak görülebilir, yine sesten bahsetmişken tabiki bu işin öğreniminde yada teknik konularında bilgilerimiz sadece öğrenip uygulaya bildiklerimizle geçerli onun dışında yanlış bir cümle kurmayı istemem ama performanse edilecek çalışmaların genelde ritüel'de önceden çalışarak özleştirilmesinde yarar var diyebileceklerim bunlar, son olarak sahne için duyumun önemli olduğunu heleki sahne içine duyum için monitör kulanımı var ise genelde vocal kısmı normal kolon ve anfilere nazaran monitörlerde daha güçlü etkilerini görmek mümkündür yine sahne ortamına göre Mikrofon açılarına dikkat etmek gerekir.
    Sahne ve ses ayarlarınızın daha doğrusu tonlamaların sesinize ve kabiliyetinize göre mixserde kanalarda sıralama ve tonlamaya gitmek için şöyle bir sıralama yapabiliriz.
    Sesin Tiz (ince aşırı ince ''Tenor'' ''Sopran'') ise Bas katlarında alçak tutarak mid kanalarında seyerek olarak yükselme ve eşitlemeye giderek daha doğal bir seviye olabilir eğer Daha ince (high) kanalarda ise seviyenin biraz üstünde tutularak tonlamayı ve (tını) bakımından sesinize uyum sağlayacak yönlendirmelerde bulunabilirsiniz. Yine sesin Çok ağır ve basik bir tonlamada ise bas seviyelerini birer kademe yükselterek (Normal değerlerden) üstünü ayarlayarak mid tiz ayarları ve kanal frekanselerini'de aynı şekilde birer ikişer kademe normalden üstüne konuşlandırılacak şekilde ayarlayarak dengelemiş olursunuz
    Tonlamada sesinizde orta seviye (pes) bir sesiniz var ise yine kanalarda Bas frekanselerinin üst limit seviyelerde tutularak mid ve tiz sevilyelerini orta ölçeklikte uygulanarak en iyi performansı alabilmeniz mümkündür tabiki sadece öneri..
    Konu helco tarafından (15 Mar 2013 Saat 19:25 PM ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    şanslı36 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şanslı36 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: mic ayarım nasıl olacak

    allah razı olsun


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

sesim çabuk yoruluyor, am sesımler, mikrofonda md girdi ortama yine, amsesımlerinet, sesim yoruluyor, mix tonlaya
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Demet Akalın - Olacak Olacak MD ALTYAPIDemet Akalın - Olacak Olacak MD ALTYAPI

    Demet Akalın - Olacak Olacak MD ALTYAPI. Güle güle kullanın.. Demet Akalın - Olacak Olacak Şarkı sözü: Sindiremiyorum bu ihaneti içimde bi nefret Beklemiyordum bu felaketi yüreğim sabret Hazmedemiyorum yok oluşları kaçıyor korkak Yok sayamıyorum bu cehaleti yok öyle susmak
  2. Kendi altyapılarımızı nasıl yaparız,Bestelerimizi nasıl altyapı haline getiririz ?Kendi altyapılarımızı nasıl yaparız,Bestelerimizi nasıl altyapı haline getiririz ?

    Bu konuyla ilgili bu forumda okadar çok bilgi sahibi arkadaşımız kardeşimiz varki adeta yetenek akıyor forumumuzdan. Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımızdan ricam bu konu altında detaylı bilgi bilgi vermeleri. Şimdiden çok teşekkürler saygılar.
  3. sf2 Dosyaları fl'de nasıl kullanılır veya nasıl wav olarak değiştirilir?sf2 Dosyaları fl'de nasıl kullanılır veya nasıl wav olarak değiştirilir?

    konu ile ilgili yarrdımcı olursanız sevinirim. eğer wav uzantılı Türk enstrümanları varsa paylaşırsanız sevinirim
  4. ya ben indirdiğim kickleri nasıl kurucam nasıl kullanıcamya ben indirdiğim kickleri nasıl kurucam nasıl kullanıcam

    yardım ederseniz sevinirim lütfen indirdiğim sesleri ve kickleri nasıl kullanıcamı ve nasıl kurucağımı bilmiyorum
  5. Bayramda hava nasıl olacak?Bayramda hava nasıl olacak?

    Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklığı yağışla birlikte azalacak Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi