rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi?

Mikrofonlar içinde rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi? konusu, Beyler rode k2 aldım birkaç ay olacak fakat istediğim verimi elde edemedim hala. Yanında Roland 55QuadCapture ses kartı kullanıyorum. K2'yi temiz yalıtımlı bir kabin içinde kullanıyorum, önce baya dipses alıyordum ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : halilgurgez

Konu: rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi?


  1. #1

    Standart rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Beyler rode k2 aldım birkaç ay olacak fakat istediğim verimi elde edemedim hala. Yanında Roland 55QuadCapture ses kartı kullanıyorum. K2'yi temiz yalıtımlı bir kabin içinde kullanıyorum, önce baya dipses alıyordum fakat ups (harici kesintisiz güç kaynağı) taktığımda bu sorunla karşılaştım. Sonra ups'yi söktüm gene devam etti. 0 temiz bir kablo aldım onu taktım sorun düzeldi. Bir arkadaşım dedi ki sıkıntı büyük ihtimalle topraklama olmayan prizde bu yüzden ups sinyalleri çakıştırdı. Bende odama topraklama yaptırıp tekrar denedim zaten sorun düzelmişti sıkıntı yoktu. Birkaç gün sonra ups'yi tekrar taktım gerekli oldugu için fakat tekrar dipses almaya basladı. Simdi ups'yi çıkardım powersupply'nin ısınmasını bekliyorum ısınınca kayda geçecem bakacam dipses alıyormu... Sizden ricam eğer biliyorsanız bana ayarlarını tarif eder misiniz mesela powersupply üzerinde olan gain ayarı sanırım onu nasıl yapmalıyım ve arkasında Lift ve GND var ilerisinde de kırmızı şekilde voltaj yazıyor bu ayarları ne yapmalıyım belki sorun bunlardadır.
    ugur86 bunu beğendi.

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi?

    Can hi-fi sitesinden alıntı bir makaledir:

    "Bilindiği gibi hemen tüm hi-fi cihazlar verimli çalışabilmek için yeterli ve sağlıklı bir topraklama altyapısınıa gereksinim duyarlar.
    Yine de topraklama ne kadar başarılı olursa olsun, farklı tasarım tiplerindeki cihazlardan kurulu bir hi-fi sistemde zaman zaman cihazların özellikleri nedeniyle aralarında elektriksel potansiyel farkları oluşabilir. Bu farklar da birbirlerine bağlı cihazlar arasında tıpkı bir pilde olduğu gibi kutuplar arasında elektrik akımı oluşmasına neden olur. Bu istenmeyen akım cihazların şasileri üzerinden ve genellikle topraklama devrelerinden akar. Bu akım da seste dip gürültüsü, homurdanma veya uğultu yaratır.

    İşte bu sorunlar oluştuğunda amplinizin üzerindeki Ground Lift veya Ground On/Off anahtarını kullanarak oluşan bu akımı kesebilirsiniz. Ancak eğer sisteminizde bu tür bir sorun yoksa bu anahtarı varsayılan konumunda bırakmanız sisteminizin güvenliği açısından daha doğru olur. "

    Kaynak: Amplimin üzerindeki Ground Lift anahtarı ne işe yarar? | HiFi-101 | CAN HI-FI

    Özetle:
    GND (Ground yani topraklama kablosu) modunda bağladığınız cihaz topraklama bağlantısına temas sağlarken, GND Lift (Topraklama kaldırma komutu) sayesinde topraklamayı iptal edip dipses-parazit bulaşmalarına "geçici" olarak çözüm bulursunuz. Ancak size daha önce de söyledim, ekipmanlarınızın birinde parazitler oluşuyor ve bütün sisteminize virüs gibi yayılıyor, lcd monitörden tutun da bilgisayarınızın güç sağlayıcısı , hatta yazıcınız ya da yan odadaki buzdolabınız dahi olabilir. Şöyle bir yol izlerim ben bu tür durumlarda, evde ne varsa komple prizlerden ayırırım, sonra tek tek sisteme sonradan ekleyerek dipses yaşayana kadar devam ederim, eğer daha ilk başta ses kartı ve bilgisayarınız çalışıyorken varsa muhtemelen psu'nuzdan kaynaklanıyor, pille çalışabilen bir laptopla süreci baştan almanız gerekecektir. işiniz zor ama imkansız değil, sabırlı olun ve iyimser yaklaşın, paraziti yayan yaramazı bulunca işler de yoluna girecektir...
    Konu ugur86 tarafından (21 Oca 2015 Saat 17:13 PM ) değiştirilmiştir.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

rode k2 kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bakabilir mi?
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. TC Electronic Konnekt 8 kullanan veya hakkında fikri olanlar bakabilir mi?TC Electronic Konnekt 8 kullanan veya hakkında fikri olanlar bakabilir mi?

    Arkadaşlar bu kart eski ama sizce TC Konnekt 6'dan daha iyi midir AD/DA çeviricileri olarak falan? 300 TL'ye alsam iyi almış olur muyum
  2. Avid Vocal Stüdyo USB kullananlar Bi Bakabilir mi ? LütfenAvid Vocal Stüdyo USB kullananlar Bi Bakabilir mi ? Lütfen

    Avid Vocal Stüdio Alıcağım Ama Kafamda Bazı Soru İşaretleri var . Sistem Gereniksimleri Kafama takıldı Arkadaşlar. Benim Sistemim ŞöyLe Özetliyim : Ekran Kartı : Asus 512 Hard Disk : 300 Gb İşlemci : Pentium(R) Dual Core CPU 2.70 Ghz Ram : 2 Gb Bu Özelliklerle Avid Vocal Stüdio ' yu Kullana Bilir miyim Arkadaşlar . ?
  3. Rode NT1000 veya Rode NT2-A arıyorum (Alınık)Rode NT1000 veya Rode NT2-A arıyorum (Alınık)

    Rode NT1000 veya Rode NT2-A arıyorum..Garantisi olması gerekiyor..400tl bütçem var
  4. RODE NT2-A veya RODE NT2000 mikrofon arıyorum. (Ankara)RODE NT2-A veya RODE NT2000 mikrofon arıyorum. (Ankara)

    RODE NT2-A veya RODE NT2000 mikrofon arıyorum. (Ankara) Ayrıca elinde VICOUSTIC Flexi Screen veya VICOUSTIC Flexi Screen Lite (Vokal İçin Portatif Akustik panel) olan varsa görüşebilirim.
  5. Antarktika 128 yıl önce 6 derece daha sıcakmışAntarktika 128 yıl önce 6 derece daha sıcakmış

    Antarktika'nın, 128 bin yıl önce, bugünkünden 6 derece daha sıcak bir dönem geçirmiş olabileceği bildirildi. Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi