Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

Mix - Mastering içinde Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!! konusu, Tüm keyfimüzik ailesine selamu aleyküm.. Arkadaşlar şimdi size soracagımm soru herkesin eminim mixaj'da en çok canını sıkan meseledir. Ben dahil tüm arkadaşlarımın artık bu meselenin çözüme kavuşmasını sağlamak amaçlı bu ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!


  1. #1

    Standart Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Sponsorlu Bağlantılar


    Tüm keyfimüzik ailesine selamu aleyküm..
    Arkadaşlar şimdi size soracagımm soru herkesin eminim mixaj'da en çok canını sıkan meseledir.
    Ben dahil tüm arkadaşlarımın artık bu meselenin çözüme kavuşmasını sağlamak amaçlı bu konuyu açtım umarım işe yarar.
    Meseleye gelirsek görmekden de alışmışsınızdır;
    Adobe audition'da Beat ve Vokal'in birbiri arasındaki dengesidir.Mesela Vokal kaydını bitiriyoruz,mix vs vs herşey bitiyor. Kulagımıza gayet hoş geliyo. 1 Gün sonra dinlediğimizde ise Ya vokalin beat'den daha yüksek çıktıgını fark ediyoruz. Yada vokalin arka planda kaldıgını. Ben adım gibi eminim Adobe audition'da bunun en rahat şekilde bize sunan bir ayarı var. Öyle soldaki volume ayarlarıyla oynamak başlı başlına zaten amatörlük hepimizin bildiği gibi. O efekti ve yapmamız gerekenleri bu işin pir'i olanlara sordugumuzda ise aldıgımız cevap "Zamanla öğrenirsin" diyip geçiştirilmemiz. O yüzden bu konuyu açıyorum arkadaşlar. Bilen ve Fikri olan yardımcı olsun. Bir tek benim değil bu hepimizin canını sıkan bir konu oldugu için özellikle açıyorum.

    Şimdiden çok TEŞEKKÜR ediyorum. Hepinize Selametle.

  2. #2
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Aleyküm selam karantina01 aramıza hoş geldin.

    Öncelikle sanırım siz rap müzikle uğraşıyorsunuz Sormuş olduğunuz soru en çok sıkıntı yaşanan durumlardan bir tanesidir. Genelde mix işlemleriyle uğraşan bir çok arkadaşımızın bu yönde aynı sıkıntısı var. Bu konu ciddi bir eğitim ve tecrübeyle kazanılan bir iş olduğu için gelişi güzel çok fazla bilgi vermek istemeyenler olabilir. Onlara kızmayın. Çünki düşününki sizin bir mal varlığınız var (buna mix tecrübeniz diyelim) onu elde etmek için maddi ve manevi çok çalıştınız. Bir zaman sonra insanlar sizin mal varlığınızdan isteseler sizde gelişi güzel verebilirmiydiniz?

    Bu konuda size ilk tavsiyem "Adobe Audition" yerine daha iyi bir yazılım kullanmanızdır. Edit,mix,kayıt,Alt yapı (Beat) lerinizi yapabileceğiniz hem vst hemde plugin desteği olan bir program kullanmanızdır. (Cubase tavsiye edebilirim)

    Yaptığınız mixle ilgili detaylar önemlidir. Misal alt yapı eyer tek kanal ise bu işini zora sokacaktır.

  3. #3
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Benim ilk tavsiyem ise, çok iyi bir donanım ve oda akustiğinin şart olduğudur.Yaptığın kayıtları ne ile dinlediğin çok önemli.Eğer refarans monitörü kullanmıyorsan, her sistemde değişik duyarsın yaptığın parçayı, çünkü aslında gerçek sesini duyamıyorsundur.Kullandığın yazılım adobe, cubase olsun farketmez, Mor ve Ötesi grubunun 3 parçası adobe ile mixlendi, arkadaşım tarafından(gözlerimin önünde).
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  4. #4
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Sibiryalı arkadaşımıza katılıyorum, ben ekipman ve akustik konusuna hiç deyinmedim. İyi bir parça yapabilmek belli bir zincirden geçiyor. Akustik düzen, ekipman&donanım, bilgi, tecrübe vs.vs. = iyi mixtir.

    Ben tam sıkıntının kaynağını bulup konuyu öyle açacaktım siz kısa ve öz giriş yapmışsınız!! saygılarımla..

  5. #5

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Bilgilendirdiğiniz için Çok teşekkür ederim Faruk84 ve Sibiryali. Evet verdiğiniz "Mal varlıgı" örneğine katılıyorum. Gayet güzel bir örnek ile açıklamışsınız. İlginiz için çok teşekkür ederim. Ama o Efekti bula bilirsem çok işime yarayacak. bahsettiğiniz refarans motirörü yakın bir zamanda elde edicem allah izin verirse. Sizin önerdiğiniz ucuz, kaliteli, bana istediğim sonucuvere bilecek tavsiyeniz var mıdır ?

  6. #6
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Gerekli kompresyonu yaptıktan sonra, sesi yükseltebilmek adına ''maximizer'' kullanabilirsin, eğer böyle bir plug-in elinde yoksa, kompressörün üzerinde ''make-up gain'' düğmesi olmalı, bu düğme kompresörden dolayı kaybettiğin hacmi tekrar arttırabilmeni sağlar.Refarans monitörleri (iyisi) maaelesef pahalıdır.Bu tür ürünlerde ''ucuz'' kelimesi ile ''kaliteli'' yanyana gelmez.Ama şunu söyleyebilirim, hoparlör teknolojisi, ses kartı veya bilgisayar gibi değildir, iyi bir monitör alırsan 20 yıl kullanma ihtimalin var.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  7. #7
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mixaj'da Hepimizi en çok ugraştıran O KONU..!!!

    Sibiryalı arkadaşımıza katılıyorum. ucuz ve kaliteli konusunda !! Zira monitör tavsiye etsek bile gidip o monitörü almaktan ziyade kendi kulağınızla dinleyip test edin ve utgun monitöre kendiniz karar verin. Tavsiye üzerine monitör alınsa herkes neredeyse aynı ürünü kullanırdı Kulağımızı ve kendimizi tanıma yolunda iyi bir adımdır monitör seçimi. Stdüyonun çeyiz gibi ömürlük ürün

    Sevgili sibiryalı http://www.keyfimuzik.com/mix-master...en-yollar.html başlığı altındaki konuya yorumlarınızı bekliyorum mutlaka saygılarımla..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cool edit eğitim seti, en iyi vst pluginler, en iyi mixaj, cubase 5 rap mixajı, ses mixaj, en saglam mixaj, adobe audition vokal mix resimli anlatım, mix mixaj, cool edit vokal ayarları, mix yapmak için en iyi vst, adobe audition 3 mix mastering için en iyi vst ler, cool edit plugin resimli anlatım, mixaj teknikleri, cool edit mix mastering eğitim seti, adobe audition plugins nedir
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Rap Müzik Mixaj'ıRap Müzik Mixaj'ı

    Arkadaşlar Elimde BEHRİNGER B2 Mikrofon var. Kenndi Sesime göre bi ekolayzer yapabiliyorum. bana mix hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Not : Rap Müzik Yapıyorum.. su an geliştirdiğim bi mix. sizce yeterli mi ? parça eklentide.. ilk söyleyen benim..
  2. Adobe Au 3 ile kaliteli mixaj tekniğiAdobe Au 3 ile kaliteli mixaj tekniği

    Öncelikle herkese merhabalar eminim aranızda birçok mixaj tekniği araştıran fakat tam anlamıyla belli bir kaliteyi tutturamayan çok arkadaşımız vardır genelde ben sadece araştırır öğrenir yada direk deneme yanılmayla öğrenerek yaklaşık 9 yıldır beat yapımı ve ses kayıtları üzerinde çok büyük çabalar sarfetmiş biriyim fakat nekadar bilgili olursanız olun mixajın belli bi kalıbı yoktur.. nihayetinde yine siz sesinize göre düzenlemek zorunda...
  3. Mix Mixaj Mastering Sorunlarınızı çözüceğime Söz Veriyorum.Mix Mixaj Mastering Sorunlarınızı çözüceğime Söz Veriyorum.

    Herkezin kafasını karıştıran şey nedir? Tabiki Vokal Mixi. Hep derler ya " Vokalim hiç parlak değil Nasıl parlatabilirim?" İçimden cilalatın diyesim geliyor gelmiyor değil. Şaka bir yana bunu size şöyle açıklıyım. İlk olarak Referans Monitörleri alın Aktif olanlardan. 2 Tane. Daha sonra programa aşinalığınızı arttırın. Daha sonra Compressor , Reverb Değişik efektler ki özellikle EQ ´nun ve diğer tüm plug-inlerin ne işe yaradığnı nasıl...
  4. Vokale Mixaj Yardım Lütfen..Vokale Mixaj Yardım Lütfen..

    Cubasede vOKALE mixaj yapmak istiyorum elimde wawes seti var vokale composer olarak ne verebilirim. eq de Vokali parlatmak için ne derece açmam gerekir yardımcı olursanız sevirim.
  5. Adobe Audition Mixaj Videolu AnlatımAdobe Audition Mixaj Videolu Anlatım

    Cool Edit suanki Adıyla Adobe audition da Videolu mixaj Anlatımı Kendi Tarafımca Hazırlanmıs bir Videodur Tskler. :m26:Video Link: zSHARE - x.rar ____________________________________________________________ www.myspace.com/felaketrp
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi