Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

Mix - Mastering içinde Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı? konusu, Merhaba arkadaşlar, ben prodüksiyon işinde yeniyim. Hurra diye aniden saldırıp başaramayınca moralimi bozmak istemiyorum. O yüzden yavaş yavaş, bilgi birikimi yapa yapa kendimi geliştirmeyi amaçlıyorum. Bir süre piyano ile ilgilendim. ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 5 sayfadan 1. sayfa 1234 ... SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 43 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?


  1. #1
    SynthFlute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SynthFlute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    nota Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba arkadaşlar, ben prodüksiyon işinde yeniyim. Hurra diye aniden saldırıp başaramayınca moralimi bozmak istemiyorum. O yüzden yavaş yavaş, bilgi birikimi yapa yapa kendimi geliştirmeyi amaçlıyorum.

    Bir süre piyano ile ilgilendim. İleriki aylarda klavye, ses kartı ve mikroton almayı düşünüyorum. Ama önce kendimi mix konusunda geliştirmeliyim ki, ev stüdyosu açtığıma değsin.

    İşte bu yüzden siz tecrübeli arkadaşlara en önemli soruyu sormak istedim. Bir şarkıyı mixlerken, daha çok hangi efektler, vst'ler tercih edilmeli?

    Bu başlıkta bunları yazarsak, faydalı bir bilgi arşivi haline gelebilir. Tüm tecrübeli abilerimi bekliyorum.

    Sorularıma yanıt verecek olan abilerime kafamı kurcalayan birkaç sorum daha olacak.

    Şimdiden çok teşekkürler ve saygılar.

  2. #2

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    Selam.öncelikle bu çok kapsamlı bir konu,yani bunun bir kuralı yok şöyle yapılır böyle yapılır diye,alıcaksın ekipmanı ,kurucaksın programı oturup başına kurcalaya ,kurcalaya öğreniceksin.takıldığın yerleride burdan sorarsın o şekilde.yani işin özü şu kimse oturup sana 8 saat bu konuyu yazmaz.merak önemli siteleri geziceksin.bilmediğim şeyleri sorucaksın,deneme yanılma yöntemleri ile çalışcaksın.elinde belli bir ekipman olması lazım birşeyleri öğrenebilmen için.burda sana anlatılsa bile sen onları uygulayamadıktan sonra bir işine yaramaz.çünkü herkesin kendine göre yöntemleri vardır.artı ne kayıt yapıcağınada bağlı vst kullanımı,yani vokal olur ensturman olur,vokale ayrı vstler uygulanırken ensturmantalede daha farklı vstler uygulanabiliyor.Umarım yazdıklarım bir nebze işine yarar.Kolay gelsin ..

  3. #3
    kasapbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kasapbil isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    güzel vokal efektleri alabileceğim bi program tavsiye edebilirseniz memnun olurum ben de

  4. #4
    SynthFlute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SynthFlute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    teşekkürler.

    cubase kullanıyorum. birkaç şarkıyı kurcalaya kurcalaya mixledim. biraz dinledikten sonra kulak aşinalığı yaratıyor ama ardından başka bir şarkı açınca kendi mixim çok kötü geliyor. o yüzden belli başlı efektler var mıdır kullanım için merak ediyorum.

    Mesela herkes filter, compresor, echo, reverse kullanır mı fix?

    Bir de, çift ses kullanmak istiyorum. bunu ne şekilde yapmalıyım? vokali 2 ayrı kanala atıyorum, birini sağ, diğerini sol pan yapıyorum. echo ve reverse koyuyorum ama çift ses gibi olmuyor. bu "çift ses" olayının teknik bir adı var mı bilmiyorum.

  5. #5
    fstyler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fstyler isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    kardesim slmlar önce bi güsel ses karti almalisin yaklasik 80 € -100 € arasi sonra bir studio mikrofonu alirken satis yerine sor hangisi uygun diye bunuda yaklasik 80-120 € arasi sahne mikrofonu almani mesela tavsiye etmem arti iyi bir kayit programmi CUbase veya Cool edit pro 2 ( yani adobe audition2 ) bunlari forumlardan indirebilirsin arastirman lazim birde Preamp veya mixer almalisin sesin kalitesi ve canliligi kayip olmasin diye tekrar yaklasik 150 € veya mixer ufak bitane 300 € civarinda ilk etapta bunlar lazim yani yani yaklasik 300- 550 € civarinda güzel kalite cikartabilirsin studiodaki gibi olmaz ama yinede güzel olursonra cift ses sormussun onu yapmakta kolay önce normal kayitini yapiyorsun sonra ikinci bir kanala ilk okudugun gibi ikincisinide baska bir kanala oku ikinci okuduguna farkli effektler kullanabilirsin cok hos olur

    yani böyle

    kanal 1 : Melodie

    Kanal 2 : okudugun Sarki

    Kanal 3 : ikinci kez oku sözleri üst üste getirmeye calis ve degisik sesle oku sonrada effektler kat sag-sol-sag degisik biseler iste sonra dinle cok hos ve güzel olacaktir eminim insallah yardimci olabildim eger daha sorularin varsa burda sorabilirsin

  6. #6

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    Tekrar selam.öncelikle belirtmeliyimki.hangi programı en iyi şekilde kullanabiliyosanız onu kullanın.evet cubase çok profesyonel bir program olduğu kadar çok karışıktır ve yeni başlıyan arkadaşları korkutur benim tavsiyem adobe aiditiondur.kullanımı rahat ve kolaydır ama şunuda belirtmeliyimki adobe kullanılacaksa en azından 3.0 versiyonunu kullanmanızı öneririm ki son versiyonuda budur.diğerlerine göre baya gelişme var benim görüşüme göre.SynthFlute arkadaşım sesi çiftlemek istiyorum demişsin bunu en basitinden echo ile yapabilirsin veya flanger.aç echo presitini üstteki ayarlardan kurcala istediğin sonucu alırsın.baştada söylediğim gibi hangi efektler verilir verilmez diye birşey yok.yani kulağına ne güzel geliyosa onu uygularsın tabi monitor şart oluyor bu gibi durumlarda.ama kabaca söylemek gerekirse.verilen şöyle bir kaç efekt ismi var .mesala compressor,sonrasında eq,reverby.echo,gate gibi zaten temelinide bu oluştururur size tavsiyem compressor ve eq bu iki plugin üzerinde yoğunlaşmanız.artı ne kayıt yapıcağınızlada ilgili birşey bu vokal ?ensturman?vs,vs ....

    bu arada üstteki arkadaş mikserden bahsetmiş paranızı kesinlikle bir miksere yatırmayın ,çünkü en iyi mikser bile size ekstradan dip gürültüsü sağlar,bunun yerine kaliteli bir Mikrofon,ses kartı,ve Mikrofon preamp ına yoğunlaşın,veya üzerinde güzel preamp barından kaliteli bir ses kartıda olabilir,kolay gelsin.öneri yapamıycam çünkü bütçe meselesi bu .yani bütçem var en iyisine sahip olmak istiyorum diyenlere tavsiyem (konnekt 24)veya rme firaface dir,ikiside üst seviye profesyonel kartlardır..anlıycağınız ne kadar para o kadar köfte..ekipmana ne kadar para yatırırsanız bunun karşılığını o şekilde alırsınız ..kolay gelsin ..

  7. #7
    SynthFlute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SynthFlute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Bu aralar mix işine iyice yoğunlaştım. Çift ses ile ilgili söylediklerinizi deneyeceğim.

  8. #8
    originalrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    originalrap isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    abi selamlar ben gölcukten mamy mc bu condansetör micle
    ses yalıtımı olmayan bir odada kayıt yapınca ses kalitesi bozulur mu

  9. #9
    cumali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cumali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    ses bozulmaz da yanlız ses çok derin olur sebebi ise sese eko verildiğin de orjinal olarak sesin anlaşılmaz mümkünse ses çarpmıyan yerde kayıt yap selamlar..

  10. #10
    cumali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cumali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Şarkı mixlerken hangi efektler & vst'ler kullanılmalı?

    benim de bir sorum olacaktı arkadaşlar cubase nin yan efekt proğramını nerden bulacam birde def bendir loplarını nasıl bula bilirim orjinalin den..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

şarkı efektleri, cool edit pro efektleri, nakarat mixleme, şarkı mixleme, cool edit pro 21 en iyi efektler, cubase vokal efektleri, şarkı efekt programı, cool edit nakarat efektleri, cool edit pro efektler, vst ler, vokal için vstler, şarkı mixlemek, sarkı efektleri, cool edit pro efekt kullanımı, en iyi vst ler
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Sahnede (Canlı performansta) nasıl bir gitar kullanılmalı ?Sahnede (Canlı performansta) nasıl bir gitar kullanılmalı ?

    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 yıl önce başladım klasik gitar çalmaya, kısa zamanda uzun yol aldım şuan sahne perfermansı verebilecek durumdayım, bir kaç deneme yaptık başarılı oldum. Yalnız gitar markaları ve serileri hakkında pek bir bilgim yok yani pek üzerine düşmedim, sadece markaları ve markaların ne kalitede olduğunu biliyorum az çok. Ama konu sahne olunca işler değişiyor ve bende bu işi daha iyi bilenlere danışmak istedim. Sahne...
  2. Efektler ve parametreleriEfektler ve parametreleri

    Reverb 1.Reverb nedir? : Reverb Sanal olarak ses kaynagının bir mekanda calınıyormuş hissi yaratmak için uygulanan zaman bazlı bir efekttir.. 2.Reverb parametreleri:
  3. Reason'da Efektler .?Reason'da Efektler .?

    Arkadaşlar merhaba.. Reason 'da hazırladığım projede şarkıda istediğim yere istediğim efekti nasıl ayrı olarak uygulayabilirim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  4. PA 800 Sample EfektlerPA 800 Sample Efektler

    Savaş Su Telefon Erkek Vokal/İng. Sözcükler Kadın Vokal/İng.Sözcükler
  5. Hangi Bağlamaya Hangi Tel Takılır? (Yardım Lütfen)Hangi Bağlamaya Hangi Tel Takılır? (Yardım Lütfen)

    Merhaba arkadaşlar bağlama tel numaraları konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.benim 42 tekne 56 sap boyutunda uzun sap bağlamam için kaç numara teller almamı önerirsiniz..birde 38 tekne ve 50 sap boyutunda bağlama için hangi numara tel takmalıyım..teşekkürler
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi