Mix ile ilgili...

Mix - Mastering içinde Mix ile ilgili... konusu, Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kullandığım program cubase 5 ki bunun pek bir önemi olduğunu düşünmeyecek hale geldim son zamanlarda kullanılan effectlerin nitelikleri haricinde. Şimdi ; mix şudur şu şekilde yapılır ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 1 Yazan : TaLoS
  • 2 Yazan : anticipation

Konu: Mix ile ilgili...


  1. #1
    Nurkan T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nurkan T isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Mix ile ilgili...

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar öncelikle merhaba.

    Kullandığım program cubase 5 ki bunun pek bir önemi olduğunu düşünmeyecek hale geldim son zamanlarda kullanılan effectlerin nitelikleri haricinde.
    Şimdi ; mix şudur şu şekilde yapılır ve benzeri kurulan her cümle esasen yanlıştır. Mesela ben kayıttan sonra şöyle bi dinliyorum neye ihtiyacı var bu sesin diye ki genelde ekolayzer gereksinimim oluyor bunun için extra vst plugin vs. şeylere ihtiyacımız yok. Vokalim daim boğuk bir tnda oluyor bunun sebebi tamamen Mikrofon diye düşünüyorum pekte umrumda değil çünkü iyi bir ekolayzer ayarı herşeyi yoluna sokuyor.

    Nedir bu ekolayzer ayarı ?

    Öyle şu khz bu hz falan filan diye diyaloglarla anlatmayacağım çünkü zamanında bende hiç anlamıyordum hala anlamadığım terimler var yok değil.
    Şimdi eğer ses boğuksa ekolayzer ın solunda bulunan kısımların ( low ) yeteri miktarda kısılması gerek bunu bilelim . Ve canlılık vermek adına sağ kısımlarında (high) dikkatli bir biçimde yükseltilmesi gerekiyor.

    Ekolayzer ile işim bitti.

    E ses aynı değil bir kelime yüksek birisi alçak bunun nasıl düzeltirim ?

    Kompresör kullanarak bu sorundan kurtulabiliriz kompresörü benim kullanım amacım bu ve sese dolgunluk verdiğini düşünüyorum yanlış olabilir tabi %100 doğru demiyorum böyle bir hakkım yok.
    Ayarlarını kurcalayarak kompresör kullanımını öğrenebiliriz bu kolay kullanımı olan bir araçtır öyle şaşalı anlatmaya gerek duymuyorum.

    Gelelim effecktlere Ben her şarkımda her mix imde reverb kullanmaktan mutluluk duyuyorum ve bu reverb ü kullanmayı bilmek gerek cubase in kendi reverbleri beni oldukca tatmin ediyor. reverbü fx channel olarak açıp vokallere send olarak veriyorum reverb ayarlarına gelince pre olayını pek sevmiyorum reverb vokalle aynı anda başlamalı bence. reverb zamanını 1.50 sn gibi bir zaman aralığında tutuyorum reverb arayüzünde mix %100 pozisyonda duruyor buda önemli bir ayrıntı.

    En son çıkış kanalına multiband kompresör verip çok dikkatli bir şekilde ayarlayıp miximi bitiriyorum...

    Yanlışım olduysa affola arkadaşlar benim kullandığım mix bu bunu daha abartabiliriz choruslar flangerlar vb aletler ile buda sizin seçiminiz ama mix bu şekilde yapılır illa böyle yapacaksınız falan demiyorum diyemem hakkım yok kulağınız neyi nasıl duymak istiyorsa onu öyle yapın

  2. #2
    skorey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    skorey isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Tek yanlışın çıkış kanalı ile oynamak. Herhangi bir eklenti ile maximize etmeye çalışma. (Bu amaçla kullanıyorsan.)

  3. #3
    ChordSolo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ChordSolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    multiband compresör den vazgeçeli çok oldu şahsım adına...beklenmedik kazalara yol açabiliyor...
    "reverb" bir send efektidir zaten, böyle yapmanız gerekiyordu,yapmışsınız...

    Ch.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.bahadironsoz.net
    Müzik Kayıt Teknolojileri Forumu


  4. #4
    welierdugan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    welierdugan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Bence güzel anlatmışsınız ama eksik deneysiz bir Kimya dersi düşünülemez. Videolu vede sesli anlatım yapın derim insanlara eğer fayda etmekse amaç. Yinede teşekkürler. Hatta ben olsam sıfırdan bir beat ve her şeyini vokal kayıtlarını bile paylaşırdım. Taki şarkı bitti export ediyorum kelimesine kadar.

  5. #5
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Hep söyleniyor da, yapan?
    welierdugan bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  6. #6
    welierdugan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    welierdugan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Hep söyleniyor da, yapan?
    Umarım bir gün ben paylaşırım.

  7. #7
    elken - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    elken isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forumdan Uzaklaştırıldı!

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    ben bunu denicem evet.. lutfenbiriniz videolu anlatim yapsaniz çok iyi olur partli veya tek videolu olsa ne guzel olur keyfimuzik adina..

  8. #8
    Nurkan T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nurkan T isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Multibandkompressör kazaya yol açıyor diye bırakmak bence yanlış bir davranış yılmamak yıkılmamak gerek sonuçta bu iş sabır işi bendede çok kazaya yol açtı belki hala açıyo ama multiband kullanmadan export ettiğim her şarkım bana eksik geliyo video konusunda şu anda pek imkanım yok diyeyim size daha aydınlatıcı bir cevap olur mix konusunda olabildiğince basit terimler kullanarak ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım bunlar kendi kendime öğrendiğim tekniklerdir evrensel değil Amacım maximize değil sound a renk katmak hepsini group channel olarak veripte yapabiliriz tabi ama ben bu olayla pek tatmin olmuyorum.

  9. #9
    anticipation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    anticipation isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Mix ile ilgili...

    Mix perspektifi ile Mastering perspektifi birbirinden başka iki perspektiftir.
    Ana çıkışa efekt verip sonradan değişiklik yapmak Mastering bakış açısıdır. Ana çıkışa verilen efekti, neyi eksik bulduğunuz için yaptığınızı tespit edin. O eksikliği giderebileceğiniz kanallara gidip, kanallarda uygulayın derim aynı efekti...

    Buarada kompressör de basit bir araç değil malesef. Üzerine kitap yazılmışlığı olan bir araçtır ama şuna katılıyorum; evet deneyerek birçok şeyi çözebiliyoruz...
    MZSancaR ve TaLoS bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.olcaydemirci.com


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

kompresör ayarı mix, cubase 5 ksf uzantılı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Ksf dosyalarıyla ilgili!Ksf dosyalarıyla ilgili!

    Bana bu dosyaları .dwp uzantılı olarak yapabilecek üstad arıyorum acil olarak. Çok uğraştım yapamadım. Dosyalar kmp, ksf uzantılıdır. Bana dwpleri lazım. Yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
  2. Reason ile ilgili ?Reason ile ilgili ?

    Merhaba... Reason'da kullanmak üzere ReCycle'de oluşturduğum sample'ı NNXT veya NN19'a attığımda normal olarak çalışıyor.. Fakat Reason'da kullandığım enstrümanların pitch seslerini sabit tutamadığım için sample ile enstrüman arasında koordinasyon kuramıyorum bu çok önemli sorun .S Pitch tekeri (ayarı) sabit durmuyor sürekli kayıyor.. Daha önce denilenleri yaptım ama ( kayıt yaparken pitch değiştirmek vs.) olmuyor.. Çok önemli acil yardım...
  3. Midi ile ilgiliMidi ile ilgili

    midi klavye alıcam fakat 200 250 lira civarında tutmasını istiyorum reasonda kullanıcam sıfır alıcam.Onerdiğiniz model ve markalar varmı ayrıca oktavı düşük olunca nasıl etki eder yani en kalın tonu nasıl alırım bilginiz varsa lütfen.herkese kolay gelsin
  4. editing ile ilgili sorunediting ile ilgili sorun

    merhaba arkadaşlar, eskiden yoktu ama denedim bi türlü çözemedim.. kayıt ettiğim kanallardan birini açıp edit yapmak istediğimde diğer kanallardan ses gelmiyor.. preferences' dan halletmeye çalıştım ancak bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi