İşin doğruluğunu test etmek için analiz edin.

Mix - Mastering içinde İşin doğruluğunu test etmek için analiz edin. konusu, Herkese selamlar. Sizlere analiz ediciler yani analizörler hakkında yorum yapıcam. Yaptığınız işi çoğu zaman farklı yerlerde dinlemeniz gerekiyorki hataları minimuma çekmek icab eder. Yanlışları duyup düzeltmeniz gerekir. Aslında büyük bir ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 3 Yazan : skorey

Konu: İşin doğruluğunu test etmek için analiz edin.


  1. #1
    skorey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    skorey isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart İşin doğruluğunu test etmek için analiz edin.

    Sponsorlu Bağlantılar


    Herkese selamlar.

    Sizlere analiz ediciler yani analizörler hakkında yorum yapıcam. Yaptığınız işi çoğu zaman farklı yerlerde dinlemeniz gerekiyorki hataları minimuma çekmek icab eder. Yanlışları duyup düzeltmeniz gerekir. Aslında büyük bir hayat kurtarır bu analizciler. Bu heryerde dinleme olayını kırıyorlar bazen. Sizlere Spectrum Analyzer ı tanıtarak başlamak istiyorum. Konu ilgi görürse diğer analizcileri veya analizörleri anlatıp yorumlamaktan çekinmem.

    Spectrum Analyzer nedir?

    Spectrum Analyzer frekansları gösteren bir analiz eklentisidir. Genelde 20 Hz ile 20000 Hz arasını gösterirler. Ki insan kulağının duyduğu frekans aralığı budur. İşinizi ne denli yada ne kadar doğru yaptığınızı gösterir.

    Görsel olarak. -audio_spectrum_analyzer.jpg

    Kick lerinizi EQ ile Cut yaparak (Keserek.) bir frekans aralığına oturtup diğer seslere yer açabilirsiniz. Bunu tüm sesler için yapabilirsiniz. Hem fazlalıkları alıp onlardan kurtulmuş olursunuz. Mesela örnek vericek olursak Kick i 50 ile 200 Hz arası yapıp. Snare ve Clap leri 200 ile 2000 Hz arası yapabilirsiniz. Clap ve Snare in üst üste binmemesi için birinin bu frekans aralığında bir nokta yada bölgeyi düşürebilir yada direk sesini (Volume Gain.) kısabilirsiniz. Bir nevi taht kavgalarını önlemiş olursunuz. Eheh. Tabiki öncelikli olan duyumdur her zaman. Sesleri genel olarak yani bir bütün olarak dinlediğinizde sol taraf yukarda ve sağ taraf aşşağıdaysa. Yani soldan sağa bir iniş söz konusuysa yaptığınız iş büyük ihtimal veya olasılıkla doğrudur.

    Peki hepsinin eşit olması iyi olmazmı?

    Derseniz. Hepsinin eşit olması doygunluğu ve vurgu kayıplarına yol açar derim. Ayrıca kulak tırmalıyıcı bir ses oluşur ve halk arasında tenekeden gelen ses olayı olur.
    admin, 70bpm ve sibernetik bunu beğendi.

  2. #2
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: İşin doğruluğunu test etmek için analiz edin.

    Waves PAZ Analyzer yine Waves Dorrough ve Izotope Insight mikemmel araçlar . Her işinizi görecektir.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

mail adresi doğruluğunu test etme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Kaliteli sound elde etmek için gerekli VST'ler nelerdir?Kaliteli sound elde etmek için gerekli VST'ler nelerdir?

    Profesyonel düzeyde kaliteli bir sound elde edebilmek için önerdiğiniz VST ler var mıdır ? Günümüzdeki profesyonel düzeydeki müzik stüdyolarında kullanılan VST ler nelerdir ? Benim şuanda elimde bulunanlar dışında (Native Instruments Komplete 6, Refx Nexus 2, IK Multimedia SampleTank 2, Steinberg Halion vs. ) önerebilecekleriniz var mıdır? yada bu VST'lere ek olarak gelen ses kütüphaneleri gibi. Bu soruların cevabı birçok arkadaşa da yol...
  2. Filtreli internet için test süreci başlıyorFiltreli internet için test süreci başlıyor

    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, filtreli internet hizmeti altyapısı için gerekli olan yatırımları neredeyse tamamladıklarını belirterek, 22 Ağustosta buna yönelik test sürecini başlatacaklarını ve öngörüldüğü gibi 22 Kasımda da bu hizmeti verebiliyor olacaklarını bildirdi. Devami...
  3. kemençemle eşlik etmek ve aynı zamanda kayıt etmek istiyorum yardım !kemençemle eşlik etmek ve aynı zamanda kayıt etmek istiyorum yardım !

    arkadaşlar fl stüdyo'yu yükledim yanlız sorunlarım var ben kemence calıyorum istiyorumki arkadan gitar calsın ritim atim ve bende kemençemle eslik edim ve aynı zamanda kayıt edim olmuyo nasıl yapıcam bulamadım yardım ederseniz cok güsel olucak...!
  4. Phoenix son kez kimyasal analiz yapacakPhoenix son kez kimyasal analiz yapacak

    Mars toprağında ilk kimyasal analizini tamamlayan ve organik madde izi bulamayan Phoenix uzay aracının ikinci ve son kez bir kimyasal analiz daha yapması bekleniyor. Devamı...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi