Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

Mix - Mastering içinde Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ? konusu, Bu konuya bir mesaj adaha yazmayacaktım ve 14 saattir de yazmamıştım da çünkü konu kapandı. ShreDDerR ile ortak paydada buluştuk birşekilde.... Yalnız mesaj kutuma (!) konulu bir uyarı mesajı geldi... ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 6 sayfadan 6. sayfa BirinciBirinci ... 23456
Bu sayfada toplam 57 sonuçtan 51 ile 57 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?


  1. #51
    anticipation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    anticipation isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Bu konuya bir mesaj adaha yazmayacaktım ve 14 saattir de yazmamıştım da çünkü konu kapandı. ShreDDerR ile ortak paydada buluştuk birşekilde.... Yalnız mesaj kutuma (!) konulu bir uyarı mesajı geldi...
    Mesajı gönderen ise ''edrck'' nickli forum yöneticisi...
    Mesajın içeriği :
    Konuyu daha fazla uzatmamanızı rica ediyorum.
    bunun sebebi nedir ? Konu içeriğinden çıktıysa ki çıktığını düşünmüyorum, böyle müdahele edilmez... Küfür, ya da ağır hakaret içeren konuşmalar olursa konu kapatılır ki burada böyle birşey de yok... Sizi ne rahatsız etti ki ? Bilelim birdaha yapmayalım... Ben de meraklı değilim değerli zamanımı burada saatler harcayarak fikir ve bakış açısı havuzuna akıtmaya, başkalarına vizyon kazandırmaya... Derdimiz kimse yanlış yönlenmesi... Kimsenin kalbi incinmesin... Son mesajımda da bunu NET VE AÇIK BİRŞEKİLDE belirttim.Konuyu kesinlikle ben uzatmadım, Bir kişi derdini anlatamayabilir, hatta derdini anlatabilen bir kişi, cevabı de kendi kendine çözebilecek durumdadır... Bu kadar sayfalarca tartışmaya mahal vermek yerine, arkadaşım bir mp3 örneği koy bakalım neymiş seni rahatsız eden denilecek ve konu kapanacaktı... Tartıştığım arkadaş ShreDDeR la da ortak payda da buluşmuşken bu mesajın sebebini anlamayamadım ?

    ShreDDeR bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.olcaydemirci.com

  2. #52
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Bir sonuca ulaşıldı sonuçta, zaten konu kapatıldı Hikayenin sonu onca tartışmadan sonra mutlu bitti, enterasan Forum sitesi haliyle, her forum sitesinde tartışmalar görebiliyorum bende, yani bu yanlış bir şey değil, önemli olan doğru sonuca ulaşabilmek. Tabi çok fazla tartıştık, o yüzden mesaj geldiyse "edrck"ten doğrudur, sonuçta diğer konulara yapılan cevaplarda gözükmüyor "Çok cevaplanan son konular bölümünde".

  3. #53
    edrck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    edrck isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Merhaba Arkadaşlar,

    Şu an sulh ortamı sağlandıysa problem yok herkes mutlu İyi forumlar..
    ShreDDeR bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Sound Engineer , Recorder & Mixer , Producer , Live Sound Master

  4. #54
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Teşekkürler

  5. #55
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Windows işletim sistemi için neden mi rezalet dedim ? Daha yeni gördüm iletiyi

    Şöyle anlatayım.Eskiden Apple lar vardı ( Şimdi de var ) ama o apple lar eskiden motorola işlemciler kullanıyorlardı ve PC ler daha bip diyebilirken neler neler yapıyorlardı.
    Bir dönem makine dili (bütün programlama dillerinin temeli ) ile uğraştığım için işlemci komut setlerini ,bellek işlemci olaylarını filan biliyor sayılırım.Apple lar üzerinde kullanılan işletim sistemleri ve motorola işlemcilerin mimari yapıları bir bilgisayar için en iyi kombinasyon idi.

    daha sonra Apple makinelerinde intel işlemi kullanacağını,intellerin yeterli seviyeye ulaştıklarını savunarak tüm hayranlarını üzdü

    Biraz intel i ve AMD yi biraz da windows u kötüleyip sözü bağlayayım.İntelin gelişmiş işlemcileri şimdi ancak MAC işletim sistemlerini çevirebiliyor.Hatta gelişmiş makinelerde çift Xeon işlemci (sunucu işlemcisidir ve çok hızlı veri işler,i7 filan hikaye ) kullanarak ancak MAC lerin hakkını verebiliyorlar.

    Yine MAC işletim sistemlerinin işlemcide 1 komut çevriminde yapacağı işlemi (mesela bellekten şu veriyi al şuraya aktar gibi ) Windows komutları 2-3 adımda yapabilmektedir.Çok uzun komut satırlarında,büyük programlarda bu inanılmaz bir hız farkı,esneklik,hızlı cevap verme imkanı yaratır.)

    Windows un DLL kütüphane dosyaları ve registry denen kayıt defteri en büyük handikaplarıdır.İlk gün kurduğunuz windows 2. gün daha yavaş olmaya mahkumdur.Çünkü sürekli şişer.Diskteki verilerde parçalanma olur.Virüslere açıktır.Windows un muhbirlik olaylarına değinmeye hiç gerek yok bile.Bu işletim sistemi sürekli sizi dinler ve karşıdabir yerlere bilgi uçurur.

    LINUX ta aslında MAC ler gibi UNIX tabanlı bir işletim sistemidir ve o da hızlı ve sağlamdır.

    Bir link ekleyip sonuçlarını size bırakıyorum.Ben de mecburiyetten windows kullanıyorum ama 3-4 güvenlik programı çalıştırarak ve sürekli disk temizleyip birleştirerek ve altta çalışan performans yiyen,muhbirlik yapan pek çok servisi hizmeti kapatarak vs hız yakalamaya gayret ediyorum.

    Why Linux is better burda anlatılanların pek çoğu MAC içinde geçerli.Evet windows yaygındır.En yaygındır ama kötüdür.

  6. #56
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Amanda ne tatlı yerlermiş birbirlerini vıdı vıdı vıdı anaaaaaa!

    Asio4All çevirebiliyor işleri canım.Ahanda şimcik Cubase açık Spectrasonics Trilian ve Stylus RMX,Addictive Drums,Kontakt 5 vs vs birsürü bişi açık 5 Gbyte RAM kullanıyor.Alttada waves in birsürü EQ,Compressor efekt vs vs si açık.Çal diyorsun tıkır tıkır çalıyor.İş görüyor Asio ile,takılma yok.Ama iyi bir makine olması lazım belirteyim.

    Ses kartından bence beklenen ise daha düşük LATENCY(gecikme) süreleri ,Phantom power'ı destekleyen XLR Mikrofon çıkışları,5 li DIN midi giriş ve çıkışları hatta varsa birde firewire çıkışı , çok kanal destekleyen bir ses kartı olması ( onboard ses kartlarında cubase çalıştırırken arka planda bir winamp ya da youtube açarsanız ses alamayabiliyorsunuz ) ve hepsinden önemlisi hem sample rate değerleri (işte atıyorum 44.100 , 48.000 , 192.000 e kadar yolu var çoğu zaman kullanmasak bile) ve sonuncusu ; üzerindeki analog/digital dönüştürücü entegrelerin kalitesi. Sample yani örnekleme olayında analog ses sayısal yüksekliklere çevriliyor hızlı bir şekilde.Bunu en iyi yapan ses kartları gerçeğe en yakın,en kaliteli sesi veriyorlar.Pahalı ses kartlarını ucuzlardan ayıran bu.Üzerindeki DSP processor ler yane.Bazı ses kartları harici olarak bile çalışıyor bir makineye bağlı olmadan.Söylenecek çok şey var ama önemli kriterler bunlar.
    Birde ortada bir bağırma kaydı varsa girişe bir limiter koymak mantıklı olurmu,ben olsam yaparım yani ses seviyesini sabit tutabilmek adına.Tabi bağırmaktan kastedilen Oktav ses mi gerçekten bağırma mı bilemiyorum.Kimi metal şarkı türkü söyleyen gençler gerçekten bağırarak söyleyebiliyorlar sololarını

    (Sevgili adminden bize de uyarı gelebilir.Ulannn konuyu yeni kapattık daha ne kurcalayıp duruyorsun diye

    Selamlar herkese.

  7. #57

    Standart Cevap: Mix Mastering Bilen Arkadaşlar Bakabilir mi ?

    Yav susayim susayim dedim ama olmuyacak arkadaslar soruyu soran arkadasimiz yenidir nasil hitap edilecegini bilmiyodur.Hatali bir soru sormustur insanlik hali hatasiz kul olmaz. .Neyse arkadaslar ben size şöyle izah edeyim anladigim kadariyla arkadas diyor ki ilk vocal kaydimi aliyorum ve altina bir kayit Daha aliyorum bu altina aldigim kayitta sadece bagiriyorum sesi cift ve haykırışli bi efek vermek gibi. Yani arkadasimizin demek istedigi. 2.ci kayitta bagiriyorum ve o bagirma yerine nasil efek uygularim neler yapmaliyim ..


    Not: Insanlar. Bazen kusurlariyle güZeldir..Atlantis272


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cool edit pro bagirma efekti, cool edit pro sesi istediğim hoparlörden nasıl veririm, rap bagırma efekti, normal hoparlorle mix, rapta efekt veririm, adobe 15de vokal mixi nasil yapilir, cool edit nasıl efekt veririm, mix yaparken once eq mi compresormu, cool edit netleştirici mix, back vocal efekti cool esit
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Arkadaşlar sesi bu şekil yapmasını bilen var mı ?Arkadaşlar sesi bu şekil yapmasını bilen var mı ?

    Merhaba arkadaşlar size birleştirdigim 4 parcadaki mix hakkında soracam nasıl yapılıyor bilen arkadaş varsa ve bilgisini paylaşırsa çok minnetar olacağım... Bu arada kullandıgım program adobe 1.5 16126
  2. Rap MüzikLe UğraşanLar Bi BakabiLir mi ? :)Rap MüzikLe UğraşanLar Bi BakabiLir mi ? :)

    Merhaba ArkadaşLar. ÖnceLikLe Bu Konuyu Açmamın Sebebi Sitemizde Benim Gibi Rap MüzikLe Uğraşan ArkadaşLarım Varsa Tanımak, Tanışmak. :) Birde Bir Trackınızın Linkini BırakabiLirseniz İyi oLur :) Buyrun Buda Benim Bir Parçam. İndirip DinLemek İsteyenLer İçin DownLoad Link :) TeşekkürLer. Not 'Şarkıya İLk Giren Benim :) ' File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server
  3. Arkadaşlar Bu şarkıdaki efekt nasıl yapılmış. ya da hangi efekt bilen var mı.Arkadaşlar Bu şarkıdaki efekt nasıl yapılmış. ya da hangi efekt bilen var mı.

    arkadaşlar aşağıda keisha nın tik tok isimli şarkısı var. şarkıda bazı bölümlerde sanatçının sesine efekt yapılmış. sanki bir enstrümanmış gibi değiştirilmiş. örneğin hemen baş kısmında 15. saniyede "coming back" diyor. bu kısım söylediğim gibi yapılmış. yine ilerleyen kısımlarında; 2. dakikanın 10. saniyesinden 40. saniyesine kadar söylediği you built me up you break me down my heart it pounds yeah you got me (.....) kısımlardaki...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi