Cubase'de Export Audio Mixdown Özellikleri hakkında soru

Mix - Mastering içinde Cubase'de Export Audio Mixdown Özellikleri hakkında soru konusu, Arkadaşlar merhaba.. Cubase'de mix ve masteringi bitmiş bir projede ses ve kalite kaybı yaşanmaması için hangi özellikler ile ve hangi formatta kaydetmek gerekir. Bildiğim kadarıyla .mp3 formatı ses kalitesini düşürüyor. ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase'de Export Audio Mixdown Özellikleri hakkında soru


  1. #1
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cubase'de Export Audio Mixdown Özellikleri hakkında soru

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar merhaba..

    Cubase'de mix ve masteringi bitmiş bir projede ses ve kalite kaybı yaşanmaması için hangi özellikler ile ve hangi formatta kaydetmek gerekir. Bildiğim kadarıyla .mp3 formatı ses kalitesini düşürüyor. Buna neden olmamak için hangi formatı tavsiye ediyorsunuz.

    Örneğin "Bit Rate" ve "Sample Rate" değerleri kaç olmalı!.. Gibi....

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Cubase'de Export Audio Mixdown Özellikleri hakkında soru

    Projeni çalmak istediğin medya oynatıcıya göre değişebilen bir seçenek bu, mesela compact disc yani cd çalıcıda dinleyebilmek için 16 bit 44100hz wav formatı gerekir, mp3 çalar için mp3 formatında minimum 192 kb/s tercihen 320 kb/s değerlerini kullanabilirsiniz. Eğer başka bilgisayarlarda dinlenecekse de proje değerleriniz ne ise o değerle wav formatında çıktı alabilirsiniz, örneğin genelde 24 bit 44100hz ya da 96khz kullanılır. Yalnız çalışmanın ortasındayken projenin sample rate değerinin değişmesi, projenizdeki audio kanallarında bozulmalara yol açabilir, zorunlu bir değişim yapacaksanız da dönüştürme uyarı penceresini mutlaka onaylayın, yoksa ciddi kaymalar yaşarsınız, mixdown aşamasında değişim yaparsanız böyle bir sorun olacağını sanmıyorum, yeri gelmişken dipnot olarak geçmek istedim
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

sample rate kac olmali
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Audio düzenlemeleri hakkında 2 soruAudio düzenlemeleri hakkında 2 soru

    Selamlar herkese. Ben Mesela Cubase de jakla mikrofon girişiyle elektro klasik gitar kaydı alıyorum. Bu kaydı alırken gürültülü alıyor genellikle. Bir de az da olsa ritmi kaçırıyorum. Bunları düzeltmek için Cubase içinde ne yapabilirim? Veya Vst plugin var mıdır bu işlemleri yapan? Herkese teşekkür ederim şimdiden.
  2. Cubase 7 element Export Audio Mixdown sorunu.Cubase 7 element Export Audio Mixdown sorunu.

    Arkadashlar Cubase 7 element kurdum ama bir niki VST ile kayit yapdim ve Export Audio Mixdown etdikde bana 1 stereo out cikishi veriyor neyin yanlish neyin dogru yapmadigimi yardim edin bana. shimdiden teshekkurler.
  3. Cubase 4 'de Audio Mixdown Sıkıntısı( Midi Klavye ile alakalı)Cubase 4 'de Audio Mixdown Sıkıntısı( Midi Klavye ile alakalı)

    Merhaba, Cubase'de midi klavye ile ilk defa şarkı yaptım. Yalnız mixdown'da mp3 haline getirirken track'leri döküyor.Midileri yazılmamış çıkıyor. File exist diye bir uyarı veriyor, tam anlıyamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
  4. Cubase Export Hakkında ?Cubase Export Hakkında ?

    Arkadaşlar merhaba, Midi de hazırlamış olduğumuz altyapının mix ine başlamak istedik. Hatırlayamadığım bir seçenek vardı ? her kanalı ayrı ayrı wave olarak tek hamlede export ediyordu. Tek Tek her kanalı mute yaparak export etmem çok zamanımı alıyor. O işlemi nasıl yapıyorduk !!!
  5. Cubase Hakkında 2 Soru ?Cubase Hakkında 2 Soru ?

    Arkadaşlar ben bu kayıt olaylarına yeni yeni girdiğim için haliyle baya bir sorum oluyor sizlerdende ALLAH razı olsun elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz. Bu arada Cubase Sx2 Kullanıyorum. Şimdiki sorularımdan birincisi normalde pluginleri denerken örneğin vritual gitar akustik hiçbir geçikme yok direk klavye tuşlarına bastığım anda akorlar geliyor hiçbir geçikme yok fakat record tuşuna basıp kayıt aldığımda akorlar basarken ufak...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi