Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

Mix - Mastering içinde Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme konusu, Arkadaşlar Merhaba.. Yarın yeni bir projeye başlayacağım. Şuan için Aranje ve pilot kayıt aşamasındayım. Bir konu hakkında fikir ve görüşlerinize ihtiyaç duydum. Şuana kadar akustik (canlı) bendir kayıtlarında hep sıkıntı ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : degetthe

Konu: Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme


  1. #1
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar Merhaba..


    Yarın yeni bir projeye başlayacağım. Şuan için Aranje ve pilot kayıt aşamasındayım. Bir konu hakkında fikir ve görüşlerinize ihtiyaç duydum.


    Şuana kadar akustik (canlı) bendir kayıtlarında hep sıkıntı yaşadığım için VSTi kullandım. Ama bu kez canlı olarak kaydetmek istiyorum. Yaşadığım sorun, kayıt esnasında, bendirin "düm" diye tabir ettiğimiz bas seslerinin patlaması ve peak yapması oldu. Gain seviyesini yada mikrofonu peak yapmayacak seviyeye çektiğimde ise bass sesler duyulmuyordu. Mix aşamasında düzeltilir düşüncesiyle de iş çığırından çıkıyor ve ses bendir hariç herşeye benziyordu.


    Mikrofonlarım:
    1 - Rode NT1-A
    2 - Avantone CV-28 Tube Condenser Mic (3 Adet değiştirilebilir kapsülü var. Omni, Cardioid, Hyper-Cardioid. Ek olarak Attenuation Switch 0dB / -15dB ve HPF özelliği var.)
    3 - Shure Dynamic Sahne Mikrofonu. 100 TL'lik birşey.


    Benim düşüncem, Rode NT1-A ile tepeden ambians seslerini almak ve Avanton'un Cardioid veya Hyper-Cardioid kapsülü ile açılı olarak bendirin bas seslerini almak.. Bu düşüncem sizce doğru bir yöntem mi ? Yada sizin düşünceleriniz nelerdir?


    Son olarak Mix aşamasında Kick için belirlenen -10 dB eşiğini bendir için de belirleyebilir miyiz. Parçada davul olmayacağı için bendirin bas sesleri bir nevi kick görevi görecek. Yani bendir için -10dB seviyeleri sizce uygun mudur ?


    Şimdiden teşekkür ederim...

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

    Dostum perküsyonlarda malesef condenser mikrofonlar çok zorluyor bizi, sana önerim bir adet uzaktan condenser nt1a ya da avantonu kullanabilirsin, bir adet de yakından kaliteli dinamik bir Mikrofon kullanmandır, sm57-58 gayet güzel iş görür. Sonra bu iki kanalı mixle birbirine dengeleyebilirsin. dinamik mikrofonu ne ile kullandığını bilmiyorum ama iyi bir preamp ile sm 57 çok güzel kayıtlar veriyor bu tip uygulamalarda.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

    Dinamik mikrofonum Shure PG-58. Sahne mikrofonu. Öyle kaliteli birşey değil.

    Preamp için henüz karar veremedim. Presonus TubePre V2 denedim ama istediğim sonucu vermedi. Ucuz bir preamp yerine biraz daha bekleyip kaliteli birşey almayı planlıyorum. Şuan için kullandığım, Presonus VSL 22 ses kartının üzerindeki orjinal preamp.

    Yine de eldeki imkanlarla dinamik mikrofonu deneyeceğim. İlginize teşekkür ederim..

  4. #4
    Nayi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nayi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

    Üstadım derdinize çözüm bulacak kapasitede değilim malesef. Eğer bu işte başarılı olursanız, bendir ile aldığınız kayıtları bizimle paylaşabilirmisiniz? Selam ile..

  5. #5
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Akustik Bendir Kaydı ve Mixleme

    Üstadım derdinize çözüm bulacak kapasitede değilim malesef. Eğer bu işte başarılı olursanız, bendir ile aldığınız kayıtları bizimle paylaşabilirmisiniz? Selam ile..
    Estafurullah. Hepimiz birşeyler öğrenmek için buradayız. Sağolsun, bilgili tecrübeli arkadaşlar da yardımlarını esirgemiyorlar.

    Elbette paylaşırım. Elimdeki ekipmanla olabileceğin en iyisini yakalamaya çalışıyorum. Perküsyon kayıtları hep bir sorun olmuştu benim için. Ne yapıp ne edip çözeceğim ve sonucu da sizlerle paylaşacağım.
    Nayi bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

bendir def mikrofonu, bendir mikrofonu, def ve bendir icin mikrofon, cubase bendir
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Vokal Kaydı Ve Keman Kaydı İçin Tavsiyeler Alabilirmiyim Pratik Bilgi Lazım.Vokal Kaydı Ve Keman Kaydı İçin Tavsiyeler Alabilirmiyim Pratik Bilgi Lazım.

    Merhaba Arkadaşlar Vokal Kaydı Ve Keman Kaydı İçin Tavsiyeler Verebilirmisiniz Çok lazım program cubase 5 kullanıyorum. Burada Keman Derken Viyolada Kastettim
  2. T.c electronic konnetk 6 ses kartı akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimi?T.c electronic konnetk 6 ses kartı akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimi?

    Behringer B-1 mikrofonum var ve t.c electronic konnetk 6 ses kartı almayı düşünüyorum sizce akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimli olur mu ? ve ayrı olarak 300 400 liralık bi harici preamp arıyorum önerileriniz neler? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  3. Def- Bendir çalıyorum ve ses kaydı yapmak istiyorumDef- Bendir çalıyorum ve ses kaydı yapmak istiyorum

    arkadaşlar müzisyenler ve usta olanlar usta şekilde çalıp seslerini kaydedebiliyorlar. ben nasıl yapabilirim bunu bilgi verebilecek olan var mı? bendir-def-erbane çalıyorum kayıt yapmak istiyorum bu konuda bayağı acemiyim..
  4. Cubase5 de akustik gitar kaydı için kulanacağımız en iyi efektler.Cubase5 de akustik gitar kaydı için kulanacağımız en iyi efektler.

    Hocalarımızdan ve arkadaşlarımdan akustik gitar kaydı için cubase5 de kulanacağım en iyi efektler ve işlemler nelerdir teşekkürler.
  5. Kayit edilen parcayi Mixleme sorunu  :( [ Lutfen yardin edin ]Kayit edilen parcayi Mixleme sorunu :( [ Lutfen yardin edin ]

    Merhaba , keyfimuzik forumunda yeniyim.Daha önce paylasilan konularda istedigim yardim konusunu bulamadim.Yuksek musadenizle sorunumu anlatmak istiyorum ; Ben ve 2 arkadasim rap muzigi ile ugrasiyoruz.Kullandigimiz Program Cubase Fakat Kayit ettigimiz parcayi mixleyemiyoruz.Ne konuda diye sorucaksiniz. Kayit ettigimiz parcayi sadece exporte yapip mp3 ceviyoruz ama ses istedigimiz gibi kaliteli cikmiyor.Benim istedigim cubase ' in...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi